Τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην Α’ Δισκογραφική παραγωγή της Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο, «Στην Ελλάδα της Αγάπης», που θα κυκλοφορήσει την προσεχή Κυριακή από την Εφημερίδα «Δημοκρατία» με σκοπό τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Α.Α τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

stin_ellada_tis_agapis_2014_11_014_glykeria_erwfili_manou

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο πνευματικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, αναφέρθηκε στους σκοπούς της Διεύθυνσης και στην πραγμάτωση του ψηφιακού δίσκου που σκοπό έχει να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. «Η Εκκλησία δε μένει στις ευχές, γιατί ο πεινασμένος δε μπορεί να χορτάσει με ευχολόγιο. Η Εκκλησία έπραττε, πράττει και θα συνεχίσει να πράττει. Κάνουμε πράξη το ρητό του Μακαριωτάτου, ούτε ένας να μη μείνει χωρίς φαγητό» είπε ο π. Ειρηναίος και προσέθεσε πως «το έργο μας ενισχύεται από τους σπουδαίους καλλιτέχνες που με το δικό τους όνομα, τη δική τους αναγνωρισιμότητα, θα γίνει ευρύτερα γνωστό».

Ο Διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Χαβάτζας μίλησε για την ιδέα αυτή και τόνισε πως «μέσα στην κρίση που ζούμε η Εκκλησία αναπτύσσει ένα πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο». Για τη δισκογραφική παραγωγή ο π. Βασίλειος τόνισε: «Συνδυάζεται μία πολιτιστική παραγωγή με μία συνεισφορά για φιλανθρωπικό σκοπό».

stin_ellada_tis_agapis_2014_11_002

Ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» κ. Ιωάννης Φιλιππάκης, μίλησε για την συμβολή της εφημερίδας στην προσπάθεια αυτή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και επεσήμανε πως «βασικός πυλώνας της εφημερίδας είναι η στήριξη της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ», κ. Γεώργιος Δεμελής απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε: «Σήμερα πραγματοποιείται με τη βοήθεια και την αγάπη Σας για τη μουσική ένα παιδικό όνειρο. Ένα όνειρο που κάθε παιδί το οποίο ασχολείται με τη μουσική έχει από πολύ μικρό. Να φτιάξει τη δική του ορχήστρα και να παίζει μουσική σε Δίσκους και Συναυλίες μαζί με τους φίλους του και με καταξιωμένους ανθρώπους της μουσικής.
Αυτό ήταν το δικό μου όνειρο το οποίο σήμερα έρχεται με την δίκη Σας υποστήριξη και αγάπη να πραγματοποιηθεί για έναν πολύ ιερό σκοπό, τον οποίο με μεγάλη προθυμία και χαρά, όλοι οι συντελεστές έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να μπορούμε σήμερα να λέμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε και παρουσίασε τους συνεργάτες και συντελεστές της παραγωγής.

stin_ellada_tis_agapis_2014_11_010_glykeria

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας για το φιλανθρωπικό έργο και την κάλυψη των αναγκών ανέφερε πως «δε θέλουμε να κάνουμε πλούσιους παπάδες, θέλουμε μία Εκκλησία δυνατή οικονομικά που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας. Όπως λέει και το Ευαγγέλιο δε μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μόνο με τα υλικά αγαθά, θέλει και η ψυχή την πνευματική τροφή. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί αλλιώς ο άνθρωπος είναι ασθενικός».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «σήμερα υπάρχει ανάγκη για παρηγοριά. Είναι μια εποχή που ο καθένας ζητάει μια ζεστή αγκαλιά, να πει τον πόνο του. Και αυτός είναι ο σκοπός της Εκκλησίας. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά τίποτε δε γίνεται στη ζωή χωρίς δυσκολίες».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τους συντελεστές της ψηφιακής παραγωγής και τίμησε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια.

stin_ellada_tis_agapis_2014_11_007_erwfili

Η πρώτη δισκογραφική παραγωγή της ορχήστρας «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα κυκλοφορήσει με την Κυριακάτικη εφημερίδα «Δημοκρατία», στις 23 Νοεμβρίου, με τίτλο «Στην Ελλάδα της Αγάπης». Σκοπός είναι η στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου, Ερωφίλη, Σοφία Μάνου, Παναγιώτης Λάλεζας, Θανάσης Βουτσάς, Γιώργος Δεμελής, Σωκράτης Σινόπουλος (Πολίτικη Λύρα), Κυριάκος Γκουβεντάς (Βιολί), Βαγγέλης Τσαγκλής (Ταμπουρά με Δοξάρι) και ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.

stin_ellada_tis_agapis_2014_11_011_glykeria_erwfili_manou

Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης, Δήμητρα Παναγοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here