Γράφει η Κωνσταντίνα Μακρογιάννη
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Μαθηματική εξίσωση 2=4. Ενδεχομένως αυτό να μην αποδεικνύεται σύμφωνα με τους μαθηματικούς κανόνες. Όμως στη μουσική παράσταση στον Ιανό παρουσιάστηκαν δύο δισκογραφικές δουλειές που αποτελούν τον αριθμό 2 με την υπογραφή 4 σημαντικών καλλιτεχνών, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μικρής Άρκτου.

Έτσι λοιπόν δύο νέοι ερμηνευτές, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Κορίνα Λεγάκη συναντήθηκαν με τον Σπύρο Παρασκευάκο και τον Γιώργο Ανδρέου για να παρουσιάσουν τραγούδια από τα καινούργια cd με τίτλους “Από το μηδέν” και “Mosaic”. Οι δύο αυτές καλλιτεχνικές δουλειές αναδεικνύουν την προσπάθεια και την αγωνία των συντελεστών να φέρουν στο προσκήνιο τραγούδια με εμπνευσμένους στίχους και εξαιρετικές συνθέσεις και να αποτελέσουν ένα άρτιο μουσικά αποτέλεσμα.

andreou_karounis_legaki_2016_02_001

Η βραδιά στον Ιανό περιλάμβανε τραγούδια από τις νέες δισκογραφικές δουλειές όπως το “Aπό το μηδέν” και τον “Γλυκό Γενάρη”  του Ζαχαρία Καρούνη, τo “Mη μου μιλάς” σε στίχους Μιχάλη Γκανά και το κινηματογραφικό “Despedida” από την Κορίνα Λεγάκη. Οι δυο τους ερμήνευσαν εξαιρετικά και το τραγούδι “O άνθρωπος μπορεί” που ανήκει στο δίσκο “Από το μηδέν”. Δεν παρέλειψαν φυσικά να ερμηνεύσουν και τραγούδια γνώριμα όπως το “Αγρίμι”  τη “Μαρκίζα” για πιάνο και φωνή, “Πριν το τέλος” και να κλείσουν με την “Μικρή Πατρίδα” του Γιώργου Ανδρέου από τον ομώνυμο δίσκο. Ο Γιώργος Ανδρέου αναφέρθηκε επίσης και στη συνάντηση του με τον Μάνο Χατζηδάκι και την έμπνευση που του δόθηκε για ορισμένες μουσικές φράσεις στο τραγούδι “Το πρόβλημά μου είσαι εσύ”.

Σε γενικές γραμμές επικράτησε μία όμορφη ατμόσφαιρα και όσο κυλούσε η βραδιά ο κόσμος ανέβαζε ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον του για τα τραγούδια και τις ωραίες ερμηνείες που ακούστηκαν.


Ως επίλογο, θα ήθελα να δώσω έμφαση στις άριστες ερμηνευτικές ικανότητες του Ζαχαρία Καρούνη που απέδειξε τις μουσικές του γνώσεις όσον αφορά τη βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική, δένοντάς τες άριστα με νέα τραγούδια. Το ίδιο ισχύει και για την πολλά υποσχόμενη Κορίνα Λεγάκη που κύριο χαρακτηριστικό της, εκτός από τη σπουδαία φωνή της, είναι η δυναμική της παρουσία στη σκηνή. Οι δύο ξεχωριστές φωνές με τους δύο εξαίρετους συνθέτες, δημιούργησαν ένα άριστο αποτέλεσμα και συνοδεία τριών ακόμη μουσικών χάρισαν στο κοινό μια πολύ ωραία βραδιά στον Ιανό…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here