Οι Swing Shoes μαζί με την Sugahspank! επιστρέφουν για να ξεσηκώσουν τον κήπο του Νομισματικού Μουσείου για μια μοναδική βραδιά, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 στις 21:00

Η συνεργασία τους άρχισε πριν από τέσσερα χρονιά και  έχει σημαδέψει και τους δύο. Ξεκινώντας από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες αλλά με κοινό τόπο τον αυθορμητισμό και τον πειραματισμό έχουν δημιουργήσει ένα τοπίο αβίαστο και αυθεντικό. Φέτος έχουν καταπιαστεί ιδιαίτερα με υλικό της  μαύρης μουσικής παράδοσης, καθώς και με δικές τους συνθέσεις τις όποιες ηχογράφησαν τον Απρίλιο και δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.  Τον περασμένο Ιούλιο εμφανίστηκαν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής ενώ έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

swing_shoes_sugahspank_2014_10_01

Η Sugahspank! είναι παρουσία ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα. Μια «μαύρη» Πειραιώτισσα όπως την χαρακτηρίζουν και σίγουρα μία απόλυτη performer on stage.  Μια μαύρη φωνή με μεγάλη εκφραστικότητα που μας ξαφνιάζει. Γεννήθηκε στον Πειραιά. Από τα 14 της χρόνια ασχολείται με τη μουσική και το performance μέσω διαφόρων underground σχημάτων, παίζοντας πολλά είδη μαύρης μουσικής, από soul, funk και hip hop μεχρι rock, blues, gospel, και swing. Τον Σεπτέμβριο του 2008 κυκλοφορεί παγκοσμίως το πρώτο της  solo album, “The incredible, the invisible” σε παραγωγή Βlend aka Mishkin, από την Cast-a-Blast, το οποίο σε πολλά μουσικά έντυπα και site ψηφίζεται Νο1 album της χρονιάς!

Οι Swing Shoes είναι μια ανήσυχη, κεφάτη μπάντα με επιρροές από Django Reinhardt,  Μανώλη Χιώτη αλλά και το σύνολο της swing, blues και ελληνικής παραδοσιακής σκηνής. Σχηματίστηκαν το 2006 από τον Άδωνι Γουλιέλμο και τον Γιώργο Κούτρα, που ξεκίνησαν να παίζουν ως πλανόδιοι μουσικοί.  Το σχήμα με την ένταξη του Πάνου Τομαρά στο μπάσο πήρε τη σημερινή του μορφή με την συμμετοχή του Βαγγέλη Κασβίκη στα κρουστά. Την άνοιξη του 2010 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο Ladies and GentsHeres The Swing Shoes το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και τη φαντασία του.

Παίζουν:
Sugahspank!  – Τραγούδι
Άδωνης Γουλιέλμος – Κιθάρα
Γιώργος Κούτρας – Κιθάρα, Κλαρινέτο
Πάνος Τομαράς  – Μπάσο
Βαγγέλης Κασβίκης – Ντραμς
Ιάκωβος Κρόκος  – Φυσαρμόνικα

Νομισματικό Μουσείο
Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
Τηλ. 210 3610067

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here