8/4/2011
Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Σε έναν οικείο και ζεστό χώρο, στις “Διαδρομές” στην Πατησίων, τα «Παιδιά από την Πάτρα» – ξανά μαζί μετά από χρόνια! – μας δίνουν ραντεβού κάθε Παρασκευή και Σάββατο για να μας θυμίσουν παλιές επιτυχίες αλλά και να μας ξεσηκώσουν με νέα τους τραγούδια!

Τους είδαμε τη προηγούμενη Παρασκευή λίγο μετά τις 11, πλαισιωμένους από μια ομάδα νέων μουσικών και «εξαιρετικών φωνών»!

Οι Άκης Βούρας (Κιθάρα), Κώστας Παπαγερίδης (Βιολί), Δρόσος Χείλας (Τύμπανα), Τάσος Ρούσης (μπάσο), Γιώργος Μπαπαμης (Ακορντεόν), Δάφνη Λεμπέρου (φωνή/ κλαρίνο) και Φώτης Τσούτσιος (μπουζούκι), ξεσήκωσαν από την αρχή κι όλας τους θαμώνες! Νέοι, παιδιά, μεγαλύτεροι σε ηλικία, άνδρες, γυναίκες, έδωσαν το παρόν κάνοντας φανερή πια την στροφή που γίνεται πάλι προς το καλό λαϊκό τραγούδι που τα Παιδιά από τη Πάτρα είχαν αποδείξει από παλιά πως ξέρουν να προσφέρουν.

Τραγούδια των Λένας Αλκαίου, Ορφέα Περίδη, Ρένας Κουμιώτη, Μελίνας Κανά, Σωκράτη Μάλαμα δημιούργησαν στο ξεκίνημα την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να αναλάβουν στη συνέχεια τα ηνία της διασκέδασης τα «Παιδιά από την Πάτρα». Λίγο μετά τις 12 ένας προτζέκτορας άρχισε να προβάλει καρέ από την πορεία τους και συνεργασίες σταθμούς όπως αυτές με τους Στέλιο Καζαντζίδη, Τζένη Βάνου, Πόλυ Πάνου κ.α. Αμέσως μετά ακολούθησε ένα ποτ πουρί τραγουδιών με την υπογραφή του Χρήστου Παπαδόπουλου που έχουν ντύσει τόσο τηλεοπτικές σειρές, όσο και κινηματογραφικά έργα που σίγουρα οι περισσότεροι έχουμε κάποια στιγμή σιγοτραγουδήσει.

Το “Λαϊκό τσα τσα” στην συνέχεια ανάβει το σπίρτο της διασκέδασης, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες τους, όπως τα «έτσι γουστάρω εγώ», «πίνω μπύρες», «πίκρανες τον φαντάρο», «ο Αλέφαντος» κ.α.

Η πίστα πλημμύρισε γρήγορα από νέα παιδιά που διασκεδάζουν και χορεύουν στους λαϊκούς ρυθμούς. Οι εναλλαγές είναι έντονες αλλά αρμονικά δεμένες μεταξύ τους. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Βιτάλη, Σακελαρίου… Συναισθήματα, χορός και φυσικά “άφθονος οίνος” κάνουν την βραδιά όμορφη. «Τα δαχτυλίδια», «η Ρόζα», «Σάλα-Σάλα», «Τέλι-τέλι», έκαναν το κόσμο να “εγκατασταθεί” μόνιμα στην πίστα και να «ξεχάσει το τραπέζι του»!

Υπέροχες πενιές, στίχοι και ερμηνείες από ένα συγκρότημα που ξέρει να υπηρετεί παραπάνω από επάξια την ανάγκη του κόσμου για διασκέδαση και «καλό τραγούδι». Τα «Παιδιά από Την Πάτρα» επανενώθηκαν και σας περιμένουν για λίγες ακόμα εμφανίσεις στις Διαδρομές, για να σας χαρίσουν βραδιές γεμάτες λαϊκές μελωδίες, νοσταλγία και κέφι!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here