Γράφει η Εβίτα Μπουρμά
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας

“Θα μπερδευτεί το ψέμα κι η αλήθεια, πιστεύετε στα παραμύθια;”

Κυριακή πρωί, βρεθήκαμε στο θέατρο Αργώ στο Μεταξουργείο, να παρακολουθήσουμε την παράσταση «Τα παραμύθια το ‘σκασαν». Όπως καταλάβαμε αργότερα, δεν ήταν τα παραμύθια εκείνα που το έσκασαν, αλλά τα παιδιά!

paramithia_eskasan_theater_2014_11_042

Η Αλίκη, η Ζαχαρούλα, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Σταύρος, πέντε παιδιά, για διαφορετικούς λόγους, αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι και την καθημερινότητα τους. Καθένας αντιμετωπίζει το δικό του θέμα και σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει όσα τον ενοχλούν, βρίσκει τη λύση στη φυγή. Θέματα όπως το bullying, οι σχέσεις των παιδιών με τους γονείς, αλλά και εκείνες ανάμεσα στα αδέρφια, ξεδιπλώνονται μέσα στην παράσταση. Μέσα από αυτές, τα παιδιά ίσως ταυτίζονται με κάποιον από τους πρωταγωνιστές, αλλά και οι γονείς μπαίνουν σε σκέψεις για το πόσο σοβαρό μπορεί να μοιάζει στα μάτια του παιδιού μας το «πήγαινε να παίξεις στο δωμάτιο σου».

paramithia_eskasan_theater_2014_11_036

Οι «φυγάδες» συναντιούνται χωρίς να γνωρίζονται και η περιπέτεια ξεκινά! Συναντούν τον Πινόκιο, που δεν λέει πια ψέματα, αλλά δεν είναι και σίγουρος γι’αυτό! Κάπως έτσι δημιουργείται η Φυγαδομπουγαδανεμοκοπαδοπαρέα! Τα παιδιά κοιμούνται και ξυπνούν σαν ήρωες αγαπημένων παραμυθιών!

paramithia_eskasan_theater_2014_11_027

Έγινε το ψέμα αλήθεια; Μπήκατε στα παραμύθια!”, τους εξηγεί βιαστικά ο Πινόκιο, που γεννήθηκε με μούσι! Καθένας μετά το ξύπνημα, κάνει μια βόλτα στο παραμύθι του! Συναντούν λαγούς που μιλάνε, δέντρα που χορεύουν, ποντίκια υπηρέτες και τόσα άλλα στο μαγικό δάσος.. όμως συναντούν και τον λόγο που τα έκανε να το σκάσουν! Σαν ήρωες του παραμυθιού πλέον, καλούνται να αντιμετωπίσουν, εκείνο που τους έκανε να θέλουν να φύγουν από την πραγματική τους ζωή.

paramithia_eskasan_theater_2014_11_019

 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, συνειδητοποιούν την δύναμη που κρύβεται μέσα τους και θα τους βοηθήσει στη συνέχεια να μαζέψουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να σώσουν τον ένα της παρέας που μπέρδεψε αλήθεια και ψέμα! Ο Ορέστης, έμεινε στο παραμύθι, κινδυνεύοντας από μια μάγισσα, όμως οι υπόλοιποι, βρήκαν το θάρρος που τους έλειπε και κατάφεραν να τον κάνουν να καταλάβει που βρισκόταν και να ξεφύγει.

paramithia_eskasan_theater_2014_11_024

Όλα αλλάζουν, αλλιώς αν τα δεις, είναι βλέπεις θέμα οπτικής
Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, ο Κοντορεβυθούλης, Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ και η Σταχτομπούτα, παρουσιάστηκαν από τον θίασο με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με μουσική και όμορφα χρώματα. Η περιπλάνηση των παιδιών μέσα σε αυτά, τα έκανε πιο δυνατά και τους δημιούργησε την επιθυμία να επιστρέψουν στην αληθινή τους ζωή, αφού πλέον ένιωθαν πως μπορούν να την αντιμετωπίσουν.

paramithia_eskasan_theater_2014_11_045

Η παράσταση έκρυβε μηνύματα, για τους γονείς και για τα παιδιά. Έκρυβε όμως και όμορφα τραγούδια, κοστούμια, γέλια και χορό! Μια αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να παρακολουθήσετε!

________________________

Συντελεστές
Πρωτότυπο έργο: Νίκος Χανιωτάκης
Θεατρικοί διάλογοι -Στίχοι: Ντίνα Καφτεράνη
Σκηνοθεσία: Νέλλη Πουλοπούλου

Ερμηνεύουν
Μπέτυ Αποστόλου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη,
Ousik Hanikian, Νέλλη Πουλοπούλου,
Ιωάννα Ρούσσου, Δημήτρης Σταματελόπουλος,
Σταύρος Τσιτσόπουλος

Θέατρο «Αργώ»
Ελευσινίων 15
τηλ. 210 5201684

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here