Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
Φωτογράφηση :
Νίκος Ζώτος
23/3/2010
www.musiccorner.gr

Δευτέρα μεσημέρι (22/3) και στα γραφεία της EMI επικρατούσε κινητικότητα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας με λίστες στα χέρια υποδέχονταν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί: δημοσιογράφους, κάμεραμεν, μέλη του fan club του Γιάννη Πλούταρχου που περίμεναν υπομονετικά την εμφάνιση του αγαπημένου τους τραγουδιστή!

Ανάμεσα στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει αρκετούς συνεργάτες του τραγουδιστή, όπως η Εύη Δρούτσα, αλλά και φίλοι, όπως ο Μάκης Πουνέντης. Όλοι συγκεντρωμένοι περίμεναν να ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου για την κυκλοφορία του δίσκου «Προσωπικά Δεδομένα». Γιατί παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας και την κρίση που επικρατεί στη δισκογραφία, η κυκλοφορία νέου δίσκου από ένα τόσο γνωστό και επιτυχημένο καλλιτέχνη σίγουρα αποτελεί είδηση.

Μετά από λίγη ώρα, ο Γιάννης Πλούταρχος μπήκε στο χώρο που θα πραγματοποιούνταν η συνέντευξη τύπου. Ντυμένος στα λευκά, χαμογελαστός και απλός όπως πάντα, χαιρέτησε με ευγένεια τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέντευξη τύπου, η διευθύνων σύβουλος της ΕΜΙ, Μαργαρίτα Μάτσα, μίλησε για το δίσκο «Προσωπικά Δεδομένα», ο οποίος πήρε το όνομά του από ένα στίχο της Εύης Δρούτσα. Ο δίσκος περιλαμβάνει συνολικά 19 κομμάτια. Πρόκειται για 17 ακυκλοφόρητα τραγούδια και δύο κομμάτια, το «Φωνάζω» και το «Θησαυρός», που έχουν κυκλοφορήσει ξεχωριστά σε συνεργασία με κυριακάτικες εφημερίδες. Η δισκογραφική εταιρεία επέλεξε να δοκιμάσει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης για τη διανομή του δίσκου. Θα τον διαθέσει ταυτόχρονα τόσο στα δισκοπωλεία, όσο και στα περίπτερα, μαζί με ένα συλλεκτικό βιβλίο αφιερωμένο στον τραγουδιστή! Προσπάθεια γίνεται και στο να διατεθεί τόσο το CD, όσο και το βιβλίο σε χαμηλές, προσιτές τιμές.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο γνωστός τραγουδιστής. Ευχαρίστησε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό για την υποστήριξη που του προσφέρει, ενώ ανάφερε ονομαστικά τους δημιουργούς που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δουλειάς: τον Νίκο Βαξεβανέλη, τον Αλέξανδρο Βουραλέζη, τον Χριστόφορο Γερμενή, την Ελένη Γιαννατσούλια, τον Βασίλη Γιαννόπουλο, την Εύη Δρούτσα, τον Βασίλη Κελαϊδή, τον Δημήτρη Κορδατζή, τον Νίνο, τον Βασίλη Παπαδόπουλο, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Αλέξη Σέρκο, τον Χριστόδουλο Σιγανό, τον Βαγγέλη Τούντα, τον Δημήτρη Τσάφα, τον Πάνο Φαλάρα, τον Μάριο Ψιμόπουλο και τον Valentino.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα του ότι ο κόσμος θα αγαπήσει την καινούρια αυτή δισκογραφική προσπάθεια, όσο την αγαπάει και ο ίδιος. Δήλωσε ότι τόσο αυτός, όσο και ο παραγωγός του Νεκτάριος Κόκκινος πιστεύουν ότι έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν, καθώς δούλεψαν περισσότερο από ενάμιση χρόνο για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δουλειάς.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τρόπο διανομής του δίσκου. Δήλωσε ότι «τιμούμε τα μαγαζιά που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και γι’ αυτό μπήκαμε σ’ αυτή τη διαδικασία, δηλαδή να υπάρχει το CD και στα μαγαζιά και στα περίπτερα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να το βρει πιο εύκολα».

Η Μαργαρίτα Μάτσα τόνισε ότι ενώ τα δισκοπωλεία έχουν μειωθεί δραστικά σε αριθμό, χάρη σε αυτό τον τρόπο διανομής, τα σημεία πώλησης του δίσκου θα φτάσουν τα 15.000.

Ο Γιάννης Πλούταρχος σχολίασε και το μεγάλο αριθμό τραγουδιών που περιλαμβάνει ο δίσκος. Υποστήριξε ότι είναι προτιμότερο ένας καλλιτέχνης να εξαντλήσει το περιθώριο των τραγουδιών που μπορούν να μπουν σε ένα δίσκο, παρά να μην συμπεριλάβει ένα αξιόλογο κομμάτι. Μπορεί αυτό να αποτελέσει επιβαρυντικό στοιχείο κατά το άκουσμα του δίσκου. Προτίμησε όμως να εξαντλήσει τα δικά του περιθώρια από σεβασμό στους δημιουργούς που του εμπιστεύτηκαν τα τραγούδια τους.

Στη συνέχεια, η κ. Μάτσα ευχαρίστησε τους χορηγούς, τον ίδιο το Γιάννη Πλούταρχο, τα Μέσα Ενημέρωσης που ήρθαν για να στηρίξουν τον καλλιτέχνη, αλλά και τα όλα στελέχη της εταιρείας που συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Πλούταρχος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη για τη βοήθειά του, ενώ μίλησε και για τις επερχόμενες εμφανίσεις του σε ένα καινούριο χώρο στην Ιερά Οδό. Μαζί του θα είναι ο Γιάννης Γιοκαρίνης και οι Μέλισσες! Δήλωσε ότι σκοπός είναι να διατηρήσουν ψηλά το ηθικό του κόσμου και να του προσφέρουν διασκέδαση, ώστε να ξεφύγει από το άγχος της καθημερινότητας.

Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε, με τον Γιάννη Πλούταρχο να μένει αρκετή ακόμα ώρα στο χώρο, ώστε να υπογράψει αυτόγραφα και να φωτογραφηθεί με τους συνεργάτες του.

Το μόνο δυσάρεστο είναι ότι τα προβλήματα της δισκογραφίας έχουν οδηγήσει τον καλλιτεχνικό κόσμο να μιλά όλο και λιγότερο για μουσική και να φέρνει συνέχεια τη συζήτηση σε …προσφορές, τιμές και οικονομικά στοιχεία!

Δείτε φωτογραφίες από το event

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here