Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνο – φωνή με τον Τάκη Φαραζή και την Μάρθα Φριντζήλα, το οποίο είχε πραγματοποιηθεί την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο του 2012 στον αρχαιολογικό χωρο της Ελευσίνας, αποτυπώνεται στην καινούρια τους δισκογραφική δουλειά, την έκδοση της οποίας ανέλαβε το ”Music Corner”.

Το CD «Ζωντανή ηχογράφηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας» περιλαμβάνει 16 κομμάτια, κυρίως από το ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο (Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Λάγιος, Απόστολος Καλδάρας, Νίκος Παπάζογλου), με σημαντικές αναφορές όμως στη Λατινική Αμερική, στην Ιταλία και μοναδικές στιγμές από την αμερικάνικη τζαζ (”Strange fruit”), αλλά και την κλασική μουσική («Σονάτα του σεληνόφωτος»).

farazis_frintzila_2015_02

Η ηχογράφηση της συναυλίας αυτής είχε γίνει για αρχειακούς λόγους, όμως το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την αρχική αίσθηση, ότι ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους όσους είχαν βρεθεί στον ιερό αυτό χώρο και έτσι οι δύο καλλιτέχνες αποφάσισαν να τη μοιραστούν μαζί μας.

Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να ζήσουμε τη μαγική ατμόσφαιρα της βραδιάς εκείνης, απολαμβάνοντας τις εξαιρετικές, ευαίσθητες ερμηνείες τόσο του Τάκη Φαραζή στο πιάνο, όσο και της Μάρθας Φριντζήλα στην ερμηνεία.

«Ποιητής είναι αυτός, που στην προσπάθειά του να ξύσει το φεγγάρι, ξύνει την καρδιά του»
F. G. Lorca

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here