Γράφει η Εβίτα Σέρρα
Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου

Τη Δευτέρα που μας πέρασε βρεθήκαμε στο κατάμεστο Βεάκειο θέατρο για τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Στο πλευρό του η Ματούλα Ζαμάνη η οποία έχει καταφέρει (δικαίως) να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσα να σου περιγράψω αναλυτικά το πρόγραμμα της συναυλίας αλλά νομίζω ότι στην περίπτωση του Θανάση, η ουσία ενός live δε βασίζεται εκεί. Συνοπτικά, να σε ενημερώσω ότι θα ακούσεις όλα σχεδόν τα κομμάτια του, από τον Πεχλιβάνη μέχρι την Ηλιόπετρα. Η Ματούλα ερμηνεύει και κάποια κομμάτια από το νέο της δίσκο.

Αρχικά, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι όσον αφορά τα τραγούδια του Θανάση, επιβάλλεται να τα ακούσεις live. Θα αντιληφθείς αμέσως τη διαφορά καθώς κατά τη γνώμη μου, η μαγεία των μουσικών που γράφει δεν αναδεικνύεται το ίδιο στις studio εκτελέσεις που ακούς στο cd.

Αυτό που με εντυπωσίασε και που, όπως πληροφορήθηκα, συμβαίνει πάντα στις συναυλίες του, είναι οι ηλικίες που συναντάς στο κοινό. Ένα μεγάλο μέρος του είναι παιδιά κάτω των 25 ετών και είναι αυτοί που κάνουν πραγματικό χαμό. Θα τους δεις να χορεύουν ξέφρενα, να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα για την ελευθερία και την αλληλεγγύη των λαών (Αν είσαι φαν του Θανάση, θα γνωρίζεις ότι οι στίχοι του εμπεριέχουν κοινωνικά μηνύματα). Αυτό σε κάνει να χαίρεσαι γιατί αμέσως σκέφτεσαι ότι υπάρχει ακόμα μια μερίδα νέων ανθρώπων που διαθέτουν κοινωνικές ευαισθησίες, πολιτική σκέψη και μια αισθητική διαφορετική από την επικρατούσα.

Τη Ματούλα την άφησα τελευταία και καλύτερη. Οι φωνητικές της ικανότητες είναι φοβερές και αδιαμφισβήτητες. Το ταλέντο της στο να ξεσηκώνει το κοινό είναι επίσης αδιαμφισβήτητο. Ειδικά όταν τραγούδησε το «Μιλώ για σένα» επικρατεί χάος και το κοινό πραγματικά εκστασιάζεται. Είδα επίσης παιδιά να ανεβαίνουν στη σκηνή και να της ζητούν να βγάλουν σέλφι, ενώ υπάρχει και σύνθημα για τη Ματούλα που όμως δε μπορώ να αποκαλύψω γιατί μας διαβάζουν και ανήλικα!

Όπως καταλαβαίνεις, όπου ακούσεις για συναυλία του Θανάση τρέχεις αμέσως για εισιτήρια γιατί δεν ξέρω αν στο είπα, αλλά όλες οι συναυλίες του είναι sold out.

ΥΓ: Εσείς που έχετε καταφέρει να μάθετε απέξω όλους τους στίχους του Θανάση είστε άξιοι θαυμασμού. Εγώ ακόμα το παλεύω.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here