Το τετραμελές σχήμα των The Cave Children δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013. Μέλη του σύγχρονου παγκόσμιου ρεύματος της ψυχεδελικής ποπ και μιας αθηναϊκής rock σκηνής που ανθεί, παρουσίασαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς. Ο δίσκος τους, “Quasiland” (2015, Inner Ear Records), απέσπασε εξαιρετικές κριτικές εκτός συνόρων με κορυφαίες εκείνες των NME, Happy Magazine και Shindig! Magazine. Στην Ελλάδα φιγουράρει στις περισσότερες λίστες κορυφαίων κυκλοφοριών για το 2015.

Άξιοι συνεχιστές του ψυχεδελικού ιδιώματος, οι Cave Children βρίθουν πολλαπλών αναφορών –το να κατατάξει κανείς τον ήχο τους σε ένα μόνο genre δεν είναι εφικτό: Progressive pop, garage rock, ατμοσφαιρικό indie με αναφορές σε κινηματογραφική μουσική και εμφανείς επιρροές από Danny Elfman και Camille Saint-Saens, είναι κάποιοι από τους «τίτλους τιμής» που έχουν χαριστεί στο Quasiland.

Αν και η μουσικοτροπία της μπάντας είναι τέτοια που θα περάσει από ονειρικές μελωδίες σε progressive ξεσπάσματα και από tribal grooves σε εσωτερικές beatliκές μπαλάντες, η ξεκάθαρη κατεύθυνση και επιθυμία όλων των μελών της είναι, στο τέλος, να μένουν ολοκληρωμένα, με την παλιομοδίτικη έννοια, τραγούδια.

Οι The Cave Chidren έγιναν γνωστoί από την underground σκηνή της Αθήνας και από τις πρώτες εξορμήσεις τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Αν και μετρούν μόνο 2 χρόνια πορείας, έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ (ένα εκ των οποίων το Fengaros Festival της Κύπρου) και ως opening acts σε καταξιωμένες μπάντες της διεθνούς εναλλακτικής μουσικής, όπως οι Radio Moscow και οι Τoy.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, το συγκρότημα θα πραγματοποιήσει το πρώτο του μεγάλο live επιστρέφοντας στο An Club, ως headliner αυτή τη φορά, με νέα κομμάτια από την επερχόμενη τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά και όλα τα αγαπημένα τραγούδια του Quasiland.

Special guests: Melt Mountain, 7 Odds

cave_children_afisa_2016_02

Έγραψαν για to Quasiland:

«Από τις διαδοχικά γρήγορες-αργές δυναμικές του Pelorian (ξεκάθαρο φόρο τιμής στους Black Sabbath μέσω Tame Impala) μέχρι το κολλητικό Antigone, με synths που σε μεταφέρει σε μια νωχελική ευφορία, αυτοί οι psychonauts δεν αστειεύονται» ΝΜΕ print edition

«Το Pelorian των Cave Children είναι ένας θαυμαστός κατακλυσμός ψυχεδελικών επιρροών, μετουσιωμένος σε ένα εντυπωσιακό live» Happy Magazine

«Οι Cave Children έδωσαν ένα ντεμπούτο άλμπουμ τόσο κλασικό αλλά ταυτόχρονα στραμμένο τόσο πολύ προς το αύριο, που ήδη γελάει με αυτό εδώ το review» Shindig! Magazine (4*)

«Μελωδικές, παλιομοδίτικες, ανεβαστικές μουσικές, κατευθείαν μέσα από drive-ins, μικρά ιδιωτικά νεκροτομεία και άλλα cult σκηνικά του μυαλού μας , για να τις μοιραστούμε με τον καθένα ο οποίος είναι αποφασισμένος να αρνηθεί την εξέλιξή του σε ένα χαζό ρομπότ» Rock’n’Roll

AN club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here