Φως, θάλασσα, μαγεία, καλοκαιρινοί έρωτες. Στιγμιότυπα καλοκαιριού σε ένα βίντεο κολάζ του Στέλιου Χριστοφόρου.
Το καλοκαίρι στην Ανάφη, πλάνα από τα live της χρονιάς που πέρασε, χορός λίγο πριν ξημερώσει και ένα μήνυμα σε μορφή τηλεπαθητική.

Το κομμάτι “Τηλεπάθεια” περιέχεται στο πιο πρόσφατο album του Kristof, “Ψυχαγωγία”, που κυκλοφόρησε το 2022 από την Inner Ear.

Λίγα λόγια από τον Kristof για το κομμάτι: “Η Τηλεπάθεια γράφτηκε το καλοκαίρι του 2020 κάνοντας διακοπές με τη φίλη μου Γρηγορία. Έκανα διαλογισμό και κάποια στιγμή εμφανίστηκε η μελωδία. Υπάρχει ένα άτομο στη ζωή μου, που όντως -με κάποιο τρόπο- επικοινωνούμε τηλεπαθητικά. Προσπαθούσα να μεταφέρω τις ερωτικές μου επιθυμίες. Όλα περίπλοκα – απλά. Η “πρόζα-γέφυρα” είναι ελεύθεροι συνειρμοί που είχα και έγραψα με το που βγήκα από το νερό.

Έπειτα από 3 αγγλόφωνους δίσκους, η “Ψυχαγωγία” αποτελεί το πρώτο άλμπουμ του Kristof στη μητρική του γλώσσα.

Συνειρμική γραφή, στίχοι γεμάτοι εικόνες από τη μυθολογία, κινήσεις και ήχοι κατευθύνουν τον ακροατή στην εκτόνωση και στη συναισθηματική έξαρση. Τα δέκα κομμάτια μας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους διακόπτοντας την επαφή με την καθημερινή και πεζή πραγματικότητα.

Σε συνδυασμό με απόκοσμα φωνητικά και πρόζα, πειραγμένα πιάνα και synthesizers, κατασκευάζεται μια καθαρή φαντασίωση του ονείρου δημιουργώντας την εντύπωση ότι μέσα μας υπάρχει κι ένα άλλο μέρος της ύπαρξης, διαφορετικό από το σώμα.

Τα περισσότερα τραγούδια γράφτηκαν κατά την περίοδο της πρώτης καραντίνας του 2020 και ολοκληρώθηκαν στο τέλος της. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε το 2021 στο studio Lotus με παραγωγό τον Βασίλη Ντοκάκη. Το artwork επιμελήθηκε ο Petros Aronis.

Η “Ψυχαγωγία” κυκλοφορεί σε CD, κασέτα και digital από την Inner Ear.

Κάτι στο χέρι κρατώ, ξεδιπλώνεται ένα σχήμα
Ζεσταίνεται απ’ το φως και στέλνει ένα σήμα
Μάντης, δέκτης και πομπός, γίνομαι ένα με το σύμπαν
Οραματίζομαι διαρκώς, διανύω όνειρο στο κύμα…

Διαλύω λέξεις στο νερό με σειρά αλφαβητική
Χάνομαι σε ένα μπλε υγρό, παρατηρώντας του φωτός τη διάθλαση
Κι ένα μήνυμα σου πήρα
Σε μορφή τηλεπαθητική.

Γρίφος μαθηματικός με παγιδεύει μες το ποίημα
Ένα ερώτημα διττό- πότε θύτης – πότε θύμα
Διαλύω λέξεις στο νερό με σειρά αλφαβητική
Χάνομαι σε ένα μπλε υγρό, παρατηρώντας του φωτός τη διάθλαση
Κι ένα μήνυμα σου πήρα
Σε μορφή τηλεπαθητική

(Φιλοσοφία κι αγάπης χορικά, γερμανικά κινήματα όλα εξπρεσσιονιστικά ,νέα αντικειμενικότητα και νταντά, αποθώ θεωρήματα μαθηματικά, φυσικής πειράματα, άπωση και έλξη, χημεία ή πως να αλλάξεις το ph, απόσταση απόλυτα ακριβής, μουσική οδηγία διαισθητικής μηχανικής – μη πατάς το πεντάλ- κύμα σφορτσάντο, συναστρία στη φα, εμείς και ο κόσμος, ο κόσμος ή εμείς, γεωμετρία ισορροπία ο διαβήτης διαιτητής, θυμάμαι θυμάσαι πως καλύπτουν τα κενά, οι γρίφοι μου λύνονται τηλεπαθητικά, σε κλάσματα δευτερολέπτου
όλα ένα
Κι εμείς
ολοένα
Πιο κοντά ή μακριά;)

Διαλύω λέξεις στο νερό…

Κάτι στο χέρι κρατώ
Ξεδιπλώθηκε ένα νήμα
Ζεσταίνομαι απ΄ το φως
Εκπέμπω ένα σήμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here