Της Σιωπής ο Τόπος είναι ο πρώτος κύκλος ενότητας τραγουδιών και ορχηστρικών θεμάτων από το μουσικό έργο του Ανδρέα Κατσιγιάννη, με τον κεντρικό τίτλο Μεγάλες Ώρες.

Ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης μιλάει για αυτό:
«Οι Μεγάλες Ώρες, είναι ένα μουσικό έργο που κινείται στο πλαίσιο μιας ανθρώπινη προσέγγισης του Θείου. Αυτές τις μεγάλες ώρες της Ανθρωπότητας, ανάμεσα από διαταγές “Μείνε μέσα”, “Τώρα βγείτε έξω” ο άνθρωπος, πρέπει να μείνει όρθιος και ζωντανός. Είναι άραγε αυτό που χρειάζεται ένας δημιουργός για να εμπνευστεί; Η απειλή του θανάτου, η πορεία προς την εξαθλίωση παράλληλα με την ελπίδα για ζωή και δημιουργία, είναι ίσως, αυτό που χρειάζεται ένας μουσικός για να εμπνευστεί στις μέρες μας; Δίνει δηλαδή τη λύτρωση, μια στιγμή δημιουργίας; Όχι βέβαια. Είναι ουτοπικό να πιστεύει ο καθένας μας, ότι η τέχνη είναι η λύση στα παραπάνω. Η τέχνη είναι όμως μια διέξοδος για να τα αντιμετωπίσεις με ασυμβίβαστα κριτήρια. Το έργο είναι αφιερωμένο στον Αγιορείτη Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, που μας ενέπνευσε, μέσα από το βίο του, που ήταν παράλληλος βίος Χριστού».

Της Σιωπής ο Τόπος είναι ο Άθως, το Άγιο Όρος, αυτός ο μεταξύ ουρανού και γης τόπος.

Ο λόγος είναι στην αρχή των πάντων. Η Λίνα Νικολακοπούλου, η Ελένη Φωτάκη και ο Αλέξανδρος Φωτεινός καταθέτουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο ένα στιχουργικό έργο αναφοράς, που φωτίζει και ανοίγει δρόμους που διέρχονται αιώνες και φτάνουν να εκφράσουν το σήμερα.

Τι γίνεται όμως με την εκφορά του λόγου; Όταν ξεκινάς ένα έργο ή έναν κύκλο τραγουδιών, έχεις την αγωνία να κοινωνήσεις το έργο σου με τον καλύτερο κοινωνό. Ο Γιώργος Νταλάρας κατέθεσε όλη του τη γνώση, με αυτό τον Βυζαντινό του μανδύα. Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης γράφει σχετικά στο εισαγωγικό του σημείωμα: «Άκουσα στη φωνή του, την Δύση με την Ανατολή σε απόλυτη αρμονία…». Και αυτή είναι μια απόλυτη κοινώς αποδεκτή αλήθεια. Στο συλλογικό συνειδητό, στο αίσθημα και στην καρδιά του ελληνικού τραγουδιού, ο Γιώργος Νταλάρας έχει καταφέρει να πει, να τραγουδήσει και να εκφράσει με τον πιο άμεσο και ταυτόχρονα βαθύ και ουσιαστικό τρόπο, το νόημα κάθε λέξης που έχει τραγουδήσει. Με την φωνή του, Της Σιωπής ο Τόπος, αποκτάει φωνή.

Της Σιωπής τον Τόπο συμπληρώνει ο Jonathan Jackson με τις σπουδαίες του ερμηνείες. Εδώ υπάρχουν δυο διαδρομές που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η προσωπική διαδρομή του Jonathan Jackson από τον διεθνή κινηματογράφο, το Χόλλυγουντ έως το Άγιο Όρος από τη μία και η διαδρομή των στίχων και του μηνύματος που μεταφέρουν από την ελληνική, στην αγγλική γλώσσα και τη διάδοση τους, σε ένα ευρύτερο κοινό από την άλλη.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης καταθέτει συνθετικά την γνώση του, από την Βυζαντινή και Δυτική μουσική, μέσα από τον δικό του μουσικό κόσμο, έχοντας στο πλευρό του μια εκλεκτή ομάδα μουσικών, χορωδών και τεχνικών ήχου και ερμηνευτών. Μια από αυτές τις μουσικές εργασίες που δικαίως χαρακτηρίζονται ως έργα ζωής.

Ενορχήστρωση – Programming: Απόστολος Τσιάρκας σε συνεργασία με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη

Ενορχήστρωση των Ορχηστρικών θεμάτων: Δημήτρης Σιάμπος σε συνεργασία με τον Ανδρέα Κατσιγιάννη

Παραγωγή: Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Διανομή: Minos Emi – A Universal Music Company

Περιέχει τα τραγούδια:
Αυγή στον Άθω (ορχηστρικό)
Μικρή βιογραφία (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας, στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου)
Joseph / Ιωσήφ (ερμηνεία: J. Jackson & Χορωδία, στίχοι: Αλέξανδρος Φωτεινός)
Και λαβούσαι αρώματα (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας & Χορωδία, στίχοι: Ελένη Φωτάκη)
A Prayer for All / Μια προσευχή για όλους (ερμηνεία: J. Jackson, στίχοι: Αλ. Φωτεινός)
Κρυφό δωμάτιο (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας & Χορωδία, στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου)
Ανάβαση (ορχηστρικό)
Εδώ η ψυχή τελειώνει (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας & Χορωδία, στίχοι: Ελένη Φωτάκη)
Στου Κόσμου το μπαλκόνι (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας & Χορωδία, στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου)
Great Hours / Μεγάλες Ώρες (ερμηνεία: J. Jackson & Χορωδία, στίχοι: Αλέξανδρος Φωτεινός)
Εσένα τον Άγνωστο Θεό (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας, ποίημα: Φρίντριχ Νίτσε)
Αόρατος πόλεμος (ερμηνεία: Γ. Νταλάρας & Χορωδία, στίχοι: Αλέξανδρος Φωτεινός)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here