Η πιο κεφάτη παρέα μουσικών της πόλης επιστρέφει στο PassPort για να γιορτάσουμε μαζί την άφιξη του νέου χρόνου!

Με ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη διάθεση και το πνεύμα των ημερών, οι Gadjo Dilo ανεβαίνουν για άλλη μια βραδιά στη σκηνή του PassPort και σας καλούν να υποδεχτείτε το 2015 με τη Manouche de Grec τους!

gadjo_dilo_dt_afisa_2014_12

Το συγκρότημα “Gadjo Dilo” αποτελείται από μια γελαστή παρέα μουσικών, με κοινό τους χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing, Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60.

Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, κατορθώνουν να συνδυάσουν την παραδοσιακή manouche gypsy swing μουσική με την Ελληνική μουσική παράδοση.

Καρπός αυτού του δεξιότεχνου παντρέματος gypsy jazz με ελληνικούς ήχους είναι το album του συγκροτήματος “Manouche De Grec“, το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2013. Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 διασκευές από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών όπως: «Πέφτεις σε Λάθη» του Β. Τσιτσάνη, «Άλλα μου λεν τα μάτια σου» των Θ. Δερβενιώτη/ Κ. Μάνεση και το «Ήρθα και απόψε στα σκαλοπάτια σου» των Γ. Ζαμπέτα/ X. Βασιλειάδη, επηρεασμένες από τη παραδοσιακή Gypsy jazz (από ονόματα όπως Bireli Lagrene, Rosenberg Trio, Angelo Debare, Romane κ.α.) και κέρδισε. τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως δύο τραγούδια έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε παγκόσμιας κυκλοφορίας συλλογές, παραγωγής εξωτερικού (Clubstar GmbH & CO KG).

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, και γεμίζοντας έτσι το κοινό με την ενέργεια να χορέψει και να τραγουδήσει παρέα τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το όνομα τους (Gadjo Dilo), το έχουν δανειστεί από την ομότιτλη ταινία του Tony Gatlif, που στα τσιγγάνικα σημαίνει «παλαβιάρης μπαλαμός».

Οι μέχρι σήμερα χειμερινές τους εμφανίσεις περιλαμβάνουν μεγάλες μουσικές σκηνές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπως gazARTe, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Mylos Club και το άνοιγμα της συναυλίας του «Parov Stelar», «Shantel» και τους «Nouvelle Vague».

Οι Gadjo Dilo αποτελούνται από τους Σωτήρη Πομόνη (κιθάρα), Κώστα Μητρόπουλο (κιθάρα), Νίκο Βλάχο (Kοντραμπάσο), Σέργιο Χρυσοβιτσάνο (Βιολί), Γιώργο Τσιατσούλη (Ακορντεόν), Ηλιάνα Τσαπατσάρη (φωνή).

Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Οι πόρτες ανοίγουν στις 12.30 π.μ. 
Τιμή εισιτηρίου:12 eur (στο bar, με μπύρα ή κρασί)
20 eur (σε τραπέζι, με ποτό)

PassPort
Μουσική/Θέατρο/Βιβλίο/Εικαστικά
Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς
τηλ. 2104296401

Προπώληση εισιτηρίων:
PUBLIC – 11876 – Καταστήματα Παπασωτηρίου – Seven Spots
& on line: www.viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here