Το άσπρο μαμά νοσταλγώ, ορίζει το σημείο συνάντησης της Χριστίνας Μαξούρη με τους στίχους της Ελένης Φωτάκη και τη μουσική του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Είναι ο τίτλος του πρώτου προσωπικού άλμπουμ της Χριστίνας Μαξούρη ως ερμηνεύτριας αλλά και του Άγγελου Τριανταφύλλου ως συνθέτη τραγουδιών, που κυκλοφορεί από την Μικρή Άρκτο.

Ο κύκλος αυτός των τραγουδιών, πατώντας πάνω στη στέρεη και αναγνωρίσιμη πια δραματουργία του στιχουργικού λόγου της Ελένης Φωτάκη, στη σύγχρονη αλλά λυρική μουσική ανάγνωση του Άγγελου Τριανταφύλλου (ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση των τραγουδιών) και στην αισθαντικότητα της ερμηνείας της Χριστίνας Μαξούρη, δημιουργεί έναν κόσμο πότε ευάλωτο και πότε εκρηκτικό, που τραγουδά το αίσθημα της νοσταλγίας και νοσταλγεί το τραγούδι του αισθήματος.

Η Μικρή Άρκτος είναι πολύ χαρούμενη που υποδέχεται στην οικογένειά της τρεις νέους καλλιτέχνες με αποδεδειγμένα ισχυρό καλλιτεχνικό αίτημα.

cd_maxouri_2018

… Καθένα από τα τραγούδια αυτά είναι μια έκκληση να λευκάνει η ψυχή. Να λευκάνει από τον βρωμισμένο έρωτα, τη θηλιά της οικογένειας και την παραμόρφωση των αδύναμων που επιμένουν να σε ορίζουν. Είναι τίμια και μέσα από τη βιασμένη τους αθωότητα, αγαπούν βαθιά…
Ελένη Φωτάκη

… Από αυτή τη συνεργασία δεν θα ξεχάσω ποτέ τη λαχτάρα μου, κάθε φορά που η Ελένη έστελνε νέο υλικό. Τη σχεδόν ηδονική στιγμή που άνοιγα το μέιλ της και μετά, την τόσο αβίαστη θέρμη που ένιωθα να καθίσω και να τραγουδήσω το λόγο της.
Αγγελος Τριανταφύλλου

Αυτός ο κύκλος τραγουδιών, είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης μου να συναντηθώ καλλιτεχνικά, με δύο σημαντικούς – για το δικό μου αισθητικό και συναισθηματικό κόσμο δημιουργούς, τον Άγγελο Τριανταφύλλου και την Ελένη Φωτάκη.
Χριστίνα Μαξούρη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here