Το Αστέρι της Λιλιπούπολης, είναι το νέο CD που κυκλοφορεί από την MINOS EMI με δημιουργούς τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο στη σύνθεση και τη Ρεγγίνα Καπετανάκη, που υπήρξαν συνδημιουργοί των πρώτων τραγουδιών της Λιλιπούπολης, και με τους νέους στίχους του Βασίλη Ρίσβα.

Στο CD αυτό όλα τα τραγούδια είναι νεογέννητα. Τα πρώτα τραγούδια της Λιλιπούπολης που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους δημιουργήθηκαν για µια ραδιοφωνική σειρά που επί τέσσερα χρόνια περίπου, ακτινοβολούσε από το υπέροχο Τρίτο Πρόγραμμα της τότε ΕΡΤ που δημιούργησε ο Μάνος Χατζιδάκις στη δεκαετία του 1970.

Τα πρώτα τραγούδια για δεκαετίες ταξίδεψαν μέσα από τρεις ή τέσσερις διαφορετικές γενιές αυτόνομα ίσως και λίγο μοναχικά, αποκομμένα από την εκπομπή μεταφέροντας μέσα από τα ευφάνταστα ονόματα των ηρώων, τα μαγικά τοπωνύμια και τους απόηχους της εκπομπής, το κλίμα αυτού του οράματος.

Και όμως, μέσα στα χρόνια αυτά, ήταν σαφές ότι η Λιλιπούπολη δεν ήταν απλά ένα Μουσείο. Ήταν ένας ζωντανός πυρήνας ανοιχτός στο μέλλον. Ανέκδοτες ιστορίες, σενάρια, ιδέες, μελωδίες ανυπομονούσαν να ξαναγεννηθούν σε µια άλλη στιγμή και εποχή.

asteri_lilipoupolis_cover_2015_03

Έτσι η Ρεγγίνα Καπετανάκη που κυοφόρησε την αρχική Λιλιπούπολη, αποφάσισε με τον Βασίλη Ρίσβα -νέο αίμα- να ανοίξουν τον φεγγίτη και να κοιτάξουν στον ουρανό. Με το τηλεσκόπιο του Δρ. Δρακατώρ να δουν το μικρό αστεράκι να ζητάει επίμονα να μας  πει την ιστορία του.

Τα νέα τραγούδια που συνέθεσε ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος εκφράζουν το θάρρος και την τόλμη που το Αστεράκι της Λιλιπούπολης απέδειξε ότι έχει. Εκφράζουν όμως και άλλα πράγματα, όπως το αίσθημα της αλληλεγγύης αλλά και µια διαφορετική ματιά του παιδιού µε τη Φύση και τα ζωντανά πλάσματα, κάνοντάς τα να τα δουν πιο ευφάνταστα, πιο ποιητικά και µε αληθινό σεβασμό. Τα τραγούδια πηγαίνουν «κόντρα στο ρεύμα», όπως λέει και ένα από τα νέα τραγούδια, σε ένα ρεύμα που θέλει το παιδί εγωιστικό και μοναχικό. Η μουσική παίρνει υπόψη τα υπαρκτά ακούσματα των παιδιών.

Μουσικές ηλεκτρονικές, ραπ, ροκ, λάτιν, ελληνικές και «κλασικές» έρχονται αβίαστα στα αυτιά τους µε µια χρήση όμως που οδηγεί στις ιδέες και στα συναισθήματα που µας εμπνέουν.

Η Λιλιπούπολη έτσι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι προφυλαγμένη στο δικό της μυστικό χώρο που παραμένει ο χώρος της ελευθερίας, της φαντασίας, της τόλμης και του ουσιαστικού θάρρους. Ιδιότητες που µόνο τα παιδιά έχουν και πρέπει να αγωνιστούμε να κρατήσουν στο μέλλον όχι µόνο τα παιδιά αλλά και εμείς μαζί τους…

Το μουσικό ταξίδι της Λιλιπούπολης με την MINOS EMI κρατάει τριάντα τρία χρόνια από το 1981. Είναι λοιπόν μεγάλη μας τιμή σήμερα να εκδίδουμε τα νέα τραγούδια της Λιλιπούπολης παράλληλα με την φετινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στο θέατρο Κοτοπούλη-Ρεξ, όπου το Αστέρι της Λιλιπούπολης σκορπάει τη λάμψη του ώστε οι παλιοί και οι καινούργιοι φίλοι να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη καινούργια συναρπαστική τροχιά του Αστεριού της Λιλιπούπολης που θα τους ανεβάσει στα ουράνια.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΣΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ MINOS EMI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here