Το Rēs Ratio Network υποδέχεται την ομάδα Κινητήρας της Αντιγόνης Γύρα και παρουσιάζει φέτος τόσο στο Θέατρο Ροές όσο και στις σχολικές αίθουσες το έργο «Το δικό μου ψάρι».

«Το δικό μου ψάρι» προέκυψε στο πλαίσιο της δράσης ΕΚ ΠΛΗΞΗ, την οποία ξεκίνησε η ομάδα Κινητήρας το 2012. Βασικό στοιχείο της δράσης, όπως  υποδηλώνει το όνομά της, είναι η αναπάντεχη, για τα παιδιά, συνάντηση με το χοροθεατρικό δρώμενο. Για πρώτη φορά φέτος τα παιδιά εισάγονται σε αυτό κατά τη μεταφορά τους στο θέατρο Ροές, γεγονός που επιτείνει το στοιχείο της έκπληξης.

«Το δικό μου ψάρι» παρεμβαίνει κατά τρόπο απροσδόκητο στο ημερήσιο πρόγραμμα της τάξης, μεταμορφώνοντας την αίθουσα διδασκαλίας σε σκηνικό χώρο και πεδίο δράσης. Μέσω της γλώσσας του σώματος, της μουσικής και της βιντεοτέχνης, τα παιδιά καλούνται να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μια παράσταση που τα βγάζει από την αδράνεια –μεταδίδοντάς τους κέφι και όρεξη–, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την κριτική τους ικανότητα.

Το έργο, που βασίζεται στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Ο ψαράς και η γυναίκα του», αφηγείται την ακόρεστη επιθυμία του ανθρώπου για όλο και περισσότερα αγαθά, τον θυμό του όταν τελικά τα χάνει, αλλά και το σάστισμά του όταν έρχεται αντιμέτωπος με το αναπόφευκτο γεγονός του θανάτου. Το αδιέξοδο πάθος της απληστίας και η αποδοχή της απώλειας ως αναπόσπαστου μέρους του κύκλου της ζωής, είναι οι βασικές έννοιες που πραγματεύεται η παράσταση.

Για το Rēs Ratio Network δεν υφίσταται «παιδικό θέατρο», αλλά μια παραστασιακή γλώσσα που απευθύνεται και στο παιδί. Αυτή η θεμελιώδης διαφορά αποτελεί οδηγό και μέτρο για τις εκάστοτε επιλογές του δικτύου. Δεδομένου ότι  η ομάδα Κινητήρας συντάσσεται με αυτή την αντίληψη, καθώς δεν αντιμετωπίζει τα παιδιά ως ελλειμματικούς ενήλικες αλλά ως δημιουργικά άτομα, τα οποία, γεμάτα απορίες για τον κόσμο, βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση όλων εκείνων των ερεθισμάτων που τα κινητοποιούν, αποτελεί ένα ακόμη μέρος της συνολικής πρότασης και δικτύωσης του Rēs Ratio Network.

diko_mou_psari_2015_10

Συντελεστές:
Σύλληψη: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα, Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά
Κοστούμια: Κωνσταντίνα Βαφειάδου
Ζωγραφική: Ιάσονας Βενετσανόπουλος
Βίντεο: Αγγελική Χατζή
Σύμβουλος δραματουργίας, στίχοι: Χαρά Γιαννακοπούλου
Φωτισμοί: Anti Steve
Βοηθός σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή
Φωτογραφίες παράστασης: Δέσποινα Σπύρου

Ερμηνευτές (σε διπλή διανομή):
Johnny O., Κωστής Δασκαλάκης, Ανθή Θεοφιλίδου, Κάντυ Καρρά ή Άρτεμις Λαμπίρη, Βασίλης Γιαννέλος, Βλάσης Πασιούδης, Λία Χαμηλοθώρη
Φωνές: ψαριού – Άγγελος Παπαδημητρίου, γοργόνας – Αλίκη Αβδελοπούλου

Παραστάσεις: 11 Οκτωβρίου 2015 – Απρίλιος 2016

*Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών

Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Γκάζι
Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 210 3474312

Για κρατήσεις σχολείων: κα Ειρήνη Χατζηνικόλα, τηλ. 694 6006094 (email: e.chatzinicola@resrationetwork.gr)

*Απευθύνεται σε τάξεις από νηπιαγωγείο έως Α γυμνασίου. Τα σχολεία μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση τόσο στο σχολείο όσο και στο Θέατρο Ροές.

Μαθητικό εισιτήριο: 6 €

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων Θέατρο Ροές:
Από 11 Οκτωβρίου έως και 22 Νοεμβρίου: Κυριακή 12:00 & 15:00
Από 28 Νοεμβρίου έως Απρίλιο 2016: Σάββατο: 15:00, Κυριακή 12:00 & 15:00

Τιμές εισιτηρίων:
Παιδικό: 8 €
Δύο παιδιά: σύνολο 12 €
Ενηλίκων: 5 €

Προπώληση εισιτηρίων:
Viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here