Γράφει ο Παναγιώτης Κρόμπας
Φωτογραφίες: Ματίνα Φουντούλη

Η Τετάρτη που μας πέρασε ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για την Ανδριάνα Μπάμπαλη. Έπειτα από δέκα χρόνια ενασχόλησης της στα μουσικά δρώμενα η ερμηνεύτρια μας παρουσίασε τον πρώτη της δίσκο που βασίζεται σε δικά της τραγούδια, εκτός από τη διασκευή του «Ubbidirο » του Biagio Antonacci.

babali_parousiasi_2015_02_001

Σε έναν όμορφο χώρο λοιπόν, στο Tiki bar στο Κουκάκι, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα αποκαλυπτήρια του άλμπουμ της με τίτλο «Το μαζί είναι δρόμος». Δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, φίλοι της ερμηνεύτριας γέμισαν το μαγαζί και ανυπομονούσαν να ακούσουν τα καινούργια της τραγούδια. Ίσως αυτή η ανυπομονησία να υπήρχε γιατί, όπως έλεγαν όσοι γνωρίζουν την Ανδριάνα, για πρώτη φορά θα αποκάλυπτε ένα μέρος του εαυτού της, «τη γλυκιά της μελαγχολία» όπως μας είπε και η Τζώρτζια των Μπλε.

babali_parousiasi_2015_02_024

Φυσικά στη παρουσίαση του δίσκου δεν γινόταν να λείπουν όσοι καλλιτέχνες συμμετείχαν σε αυτόν. Στη σκηνή λοιπόν ανέβηκαν μαζί με την Ανδριάνα ο Γιάννης Κότσιρας για να ερμηνεύσουν παρέα το «Υπνοβάτης», ο Haig Yazdjian για να πουν το «Στον Αόριστο», οι Onirama όπου συμμετέχουν στο κομμάτι «Τα ακουστικά» και η Τζώρτζια Κεφαλά που συμμετέχει στο ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ.

babali_parousiasi_2015_02_020_kotsiras

Όλοι τους έδωσαν συγχαρητήρια στην Ανδριάνα για το καινούργιο βήμα που έκανε και ευχήθηκαν τα καλύτερα γι’ αυτή της την προσπάθεια. Ωστόσο δε γίνεται να μην ξεχωρίσουμε την τρυφερότητα που έδειξαν ο Γιάννης Κότσιρας και ο Θοδωρής Μαραντίνης των Onirama. Ο πρώτος αποκάλυψε στο κοινό ότι την αποκαλεί … «μπαμπαλού του», ενώ ο Θοδωρής ότι την φωνάζει «μάμα», καθώς τον είχε φιλοξενήσει όταν είχε έρθει από τη Θεσσαλονίκη για να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

babali_parousiasi_2015_02_038_onirama

Στη σκηνή εκτός από τους τραγουδιστές ανέβηκε και ο στιχουργός των οκτώ από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου, Νίκος Μωραΐτης. Αποκάλυψε στο κοινό τη φιλική του σχέση με την Ανδριάνα αλλά και το πώς αυτή τους η συνεργασία έγινε πραγματικότητα. Η ίδια η ερμηνεύτρια ευχαρίστησε με τη σειρά της την εταιρία της, Feelgood, με την οποία ήταν και η πρώτη συνεργασία τους, ενώ στάθηκε και στους μουσικούς που όπως είπε δεν πληρώθηκαν για την δουλειά που έκαναν.

babali_parousiasi_2015_02_004_moraitis

Εκτός από τα τραγούδια που συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες, η Ανδριάνα ερμήνευσε μόνη της και τα κομμάτια «Πέντε Βήματα» και «Μεσοπέλαγα». Ένας δίσκος λοιπόν αντιπροσωπευτικός για την Ανδριάνα Μπάμπαλη , με κομμάτια μελαγχολικά όπως το «Αχινός», με ανησυχίες όπως το «Στον Αόριστο» και με «ένταση» όπως το «Τα ακουστικά». Το άλμπουμ «Το μαζί είναι δρόμος» είναι η μουσική πρόταση της ερμηνεύτριας, το επόμενο βήμα που τολμάει στα μουσικά πράγματα και που δεν γίνεται να αφήσει αδιάφορο τον ακροατή.

babali_parousiasi_2015_02_010

Λίγο πριν την έναρξη της παρουσίασης του δίσκου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τόσο με την Ανδριάνα Μπάμπαλη όσο και με την Τζώρτζια Κεφαλά:

Music Corner: Σήμερα θα μας παρουσιάσεις το δίσκο σου με τίτλο «Το μαζί είναι δρόμος». Θέλεις να μας πεις δύο λόγια για αυτή τη νέα σου δισκογραφική δουλειά;
Ανδριάνα Μπάμπαλη:
Είναι ο πρώτος δίσκος που έχω γράψει εξολοκλήρου όλες τις μουσικές και κάποιος στίχους, ενώ οι υπόλοιποι στίχοι είναι του Νίκου Μωραΐτη. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες δουλειές που έχω κάνει. Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα και ελπίζουμε να αρέσει η δουλειά μας στο κόσμο.

Music Corner: Υπάρχει κάποιο κομμάτι ή κάποια συνεργασία που ξεχωρίζεις από το νέο σου δίσκο;
Ανδριάνα Μπάμπαλη:
Οι συνεργασίες είναι όλες ξεχωριστές και τους ευχαριστώ όλους έναν έναν για τη συμμετοχή τους στον δίσκο. Από τα κομμάτια μπορώ να πω ότι αγαπώ πολύ το τραγούδι «Μεσοπέλαγα».

babali_parousiasi_2015_02_014

Music Corner: Εκτός από τη νέα σου δισκογραφική δουλειά έχεις προγραμματίσει και κάποιες live εμφανίσεις;
Ανδριάνα Μπάμπαλη:
Αυτό τον καιρό παίζουμε μαζί με τον Ρους και στην Αθήνα και εκτός Αθήνας. Συγκεκριμένα 18 και 25 Φλεβάρη θα παίξουμε στο Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη.

Music Corner: Στον καινούργιο δίσκο της Ανδριάνας Μπάμπαλη συμμετέχεις και εσύ και μάλιστα στο ομότιτλο τραγούδι. Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια για τη συνεργασία σας αλλά και για τη νέα δισκογραφική δουλειά της Ανδριάνας;
Τζώρτζια Κεφαλά:
Αυτή η στιγμή για την Ανδριάνα είναι ξεχωριστή και ίσως η πιο ώριμη στιγμή της ως τώρα. Χάρηκα που πήρε αυτή τη πρωτοβουλία να κάνει αυτόν τον δίσκο με δική της μουσική. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για έναν ερμηνευτή να καταθέτει αυτά που σκέφτεται και συνήθως του είναι δύσκολο να κάνει αυτό το βήμα. Η Ανδριάνα έκανε καλά που βρήκε το θάρρος να το κάνει και μας παρουσιάζει μια ωραία δουλειά, η οποία διακατέχεται από ένα κλίμα που ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία της. Δηλαδή έχει μια γλυκιά μελαγχολία που κρύβει όμως και έναν υπόγειο δυναμισμό. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να πούμε το ομότιτλο τραγούδι. Από τότε που συνεργαστήκαμε με την Ανδριάνα είχαμε μια όμορφη χημεία γιατί είμαστε «αντίθετες»στην έκφραση μας. Μια φωνή από τη κόλαση και μια από το παράδεισο όπως έλεγα στις συναυλίες μας. Επομένως είναι χαρά μου να συνεργαζόμαστε.

babali_parousiasi_2015_02_012_tzortzia_kefala

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από την παρουσίαση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here