Γράφει η Ηλιάννα Βασιλάκη

Ο άνθρωπος με το αστείρευτο χιούμορ και την καλή καρδιά δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, έφυγε ο Τόνυ Άντονυ. Εκείνος που για τόσα χρόνια μας χάριζε μόνο γέλιο, ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι… γεμίζοντας τις καρδιές όσων τον αγαπούσαν με πόνο και θλίψη.

toni_antoni_2014_12

Ο Αντώνης Κονιάρης (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Σεπτεμβρίου του 1948.

Ένας από τους πιο αγαπητούς Έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Ήξερε να φλερτάρει με το κοινό του στο θέατρο και να το κερδίζει χωρίς όρους. Χαρισματικός ηθοποιός που αυτοσχεδίαζε στη σκηνή και σκορπούσε το γέλιο στους συναδέλφους και στους θεατές. Κανείς δεν χόρταινε το αστείρευτο κέφι του, ήταν λες και γεννήθηκε για την σκηνή. Με τη στόφα του παλιού θεατρίνου, ο Τόνυ μπορούσε να κάθεται ώρες στο σανίδι και να «συνομιλεί» με το κοινό.

Το ταλέντο του αυτό διέκρινε ο Χάρρυ Κλυνν που έμελλε να είναι ο πνευματικός του πατέρας και νονός του, αφού αυτός είναι που τον βάφτισε Τόνυ Άντονυ και αυτός που του πρότεινε για πρώτη φορά να παίξει μαζί του. Έκτοτε εμφανίσθηκε σε πολλά θεατρικά έργα κι επιθεωρήσεις,  σε τηλεοπτικές σειρές και σε κινηματογραφικά έργα.

Ο Τόνυ όμως ήταν και πολύ κάλος οικογενειάρχης και νοικοκύρης, του άρεσε να κάνει τους φίλους του να γελούν. Αξιοπρεπής στην ζωή, στο θέατρο, αλλά και κατά την διάρκεια της άνισης μάχης του με την ασθένεια … Μέχρι το τέλος αξιοπρεπής.

Τόνυ θα μας λείψεις… Καλό ταξίδι…

Η εξόδιος ακολουθία για τους ανθρώπους που τον αγάπησαν θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2014 στην εκκλησία του Αιγάλεω. Κατόπιν η σωρός του θα μεταφερθεί στο εξωτερικό όπου και θα αποτεφρωθεί μετά από επιθυμία του ίδιου. Αντί στεφάνων οι συγγενείς του ζήτησαν να δοθούν χρήματα στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here