26/10/2011
www.musiccorner.gr

Δίδυμο που αποτελούν ο αρθρογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Πετρουλάκης και ο μουσικοσυνθέτης και παραγωγός Λάκης Χαλκιόπουλος, οι (pH)2 – προφέρεται (Πέ – Χά) Δύο – αποφάσισαν να βγούν την άνοιξη του ‘09 απο την βαθιά κατάψυξη στην οποίαν είχαν στρογγυλοκαθήσει απο το … ’89 (!), την χρονιά δηλαδή που έφτιαξαν το θρυλικό medley απο επιτυχίες των ημεδαπών Forminx, Charms, Idols,κ.α. με τον διακριτικό τίτλο Jeronymo”, και να χτυπήσουν ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα:με την εναλλακτική εκδοχή της επιτυχίας Secret Lover” του Alessandro Magnanini και τον μερικό ανασχηματισμό του χαμένου τραγουδιού As Long As There Is You” της Timi Yuro ! Καί, όπως απεδείχθει εκ των υστέρων, κατόρθωσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων : η μεν εκδοχή του “Secret Lover” εχει ενταχθεί πλέον στην επίσημη δισκογραφία τού ιταλού καλλιτέχνη, το δε remix στο “As Long As There Is You” αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην χώρα μας για  την χρονιά του 2010 !  Με σκοπό μάλιστα να γιορτάσουν τόσο την επάνοδό τους στο προσκήνιο όσο και την περίοδο των Χριστουγένων του ‘10 οι (pH)2 παρουσίασαν μία αναπάντεχη παραλλαγή του Santa Claus Is Coming To Town” : με «οδηγό» την μελωδία αυτού του κλασσικού εποχικού τραγουδιού έγραψαν… εκ νέου στίχους και δη ελληνικούς – εξ ου και ο διαφορετικός τίτλος «Ο Αι-Βασίλης Θά ’ρθει Ξανά» – οι οποίοι «υποστηρίζονταν» απο φωνητικά που σκοπίμως παρέπεμπαν στο doo wop ύφος της δεκαετίας των ‘50ς !

Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα, οι (pH)2 προετοίμαζαν, αργά αλλά σταθερά, τις επόμενες τους κινήσεις.

Αρχικά, την απολαυστική, και παιγμένη εξ΄ολοκλήρου με αληθινά μουσικά όργανα, διασκευή στο, δια χειρός Tony Hatch, πολυτραγουδισμένο άσμα Call Me” ! Ακολουθώντας μάλιστα την πρακτική της … γεφύρωσης του χάσματος (μουσικών) γενεών, «στήριξαν» την όλη ηχογράφηση πάνω στην τόσο αναγνωρίσιμη πλήν ζεστή βραχνάδα με την οποία είναι προικισμένη η μοναδική ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου και παρουσίασαν μία απο τις καλύτερες εκδοχές του “Call Me” που, σημειωτέον, μπορεί να αναμετρηθεί στα ίσα τόσο με την αυθεντική εκτέλεση της Petula Clark το ‘65 όσο και με αρκετές απο τις διασκευές πού επιχείρησαν στην συνέχεια ονόματα όπως αυτά των Nancy Wilson, Chris Montez, Shirley Bassey, Trini Lopez, Nancy Sinatra και Austrud Gilberto!

Και αμέσως μετά μια ατμοσφαιρική επανεπεξεργασία στην αυθεντική εκτέλεση ενός τραγουδιού που σφράγισε με την εύθραστη ερμηνεία της η Τζένη Βάνου! Πρόκειται για το «Μη Μου Πείς Τίποτα», σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Κώστα Πρετεντέρη, που η πλέον αισθαντική γυναικεία φωνή του ελαφρού τραγουδιού ηχογράφησε, συνοδεία του Τρίο Μπελκάντο, στην απαρχή της λαμπρής της καριέρας! Και παρά το γεγονός οτι αυτό συνέβη πρίν … μισό αιώνα  και έναν χρόνο ακριβώς, το 1960 δηλαδή, ακούγεται τόσο σημερινό με αυτήν την εκμοντερνισμένη εκδοχή των (pH)2 !

Tα «Call Me» και «Μη Μου Πεις Τίποτα», όπως τα «ξαναεπισκέφθηκαν» οι (PH)2, θα πρωτοεμφανιστούν στην συλλογή Coupe de Peigne που θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου 2011 και σε digital single Λίγο αργότερα.

Credits

Νίκος Πετρουλάκης – Λάκης Χαλκιόπουλος: προγραμματισμός, παραγωγή και ενορχήστρωση
Λάκης Χαλκιόπουλος: κιθάρα, μπάσο, πιάνο, ντέφι
Δημήτρης Παπαδόπουλος : τρομπέτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here