Μετά τη σκιά του πολέμου, το φως της ειρήνης και η προσδοκία για μια καλύτερη ζωή…

H σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο ηθοποιός – τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης, εμπνέονται από τη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου και δημιουργούν μία μουσική παράσταση με τίτλο «Φως στο “ανάμεσο”».

Μας μεταφέρουν στη φωτεινή περίοδο της καλλιτεχνικής δημιουργίας ανάμεσα στο 1920 και 1940, με τραγούδια που αγαπήθηκαν και αντιστάθηκαν στον χρόνο, τραγούδια που ακόμη και εκατό χρόνια μετά μας κάνουν να αισθανόμαστε, να ζούμε, να ερωτευόμαστε…

Μας θυμίζουν σπουδαίους δημιουργούς αλλά και φωνές που ανέτειλαν μετά τη θύελλα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Μας ταξιδεύουν με ποικίλα ηχοχρώματα και ρυθμούς, από τα καμπαρέ της Γερμανίας και της Γαλλίας, στην Αμερική των μεγάλων επιτυχιών του κινηματογράφου και του μουσικού θεάτρου, αλλά και στην Ελλάδα του Αττίκ, του Γιαννίδη, του Σακελλαρίδη, του Γούναρη, του Σουγιούλ, του Τραϊφόρου και άλλων αγαπημένων συνθετών.

Μας υποδέχονται με Kurt Weill, ταξιδεύουν “Οver the rainbow” ή στην βροχή με “Singing in the rain”, σιγοψιθυρίζουν “Falling in love again” και αφήνονται να τους παρασύρει ένα “Tango notturno”.

Γελούν τα χείλη –“Smile!”– καθώς τα βλέμματα συναντώνται κάτω από το “Blue moon”. Ερωτευμένοι διασκεδάζουν “Day and night”, ονειρεύονται “Dream a little dream of me”, σαν ξημερώνει «Ξυπνούν με φιλιά» «Στο στόμα, στο στόμα» και λικνίζονται “Cheek to cheek” γιατί… «Έτσι είν’ η ζωή»!

Τραγουδούν τον έρωτα… Τραγουδούν τη ζωή που αντιστάθηκε, πολέμησε, πάλεψε, άνθισε, ζωγράφισε… Τραγουδούν το φως που επικράτησε των σκιών… Επικράτησε στο «ανάμεσο»…

foteinopoulou_petrakis_2018_10

Το σπουδαίο δεν είναι να αλλάξουμε τη ζωή μας ονειροπολώντας μιάν άλλη πιο ενδιαφέρουσα, αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή, όπως μας δόθηκε, την καθημερινή, την απλή, την ανθρώπινη, όπου το καθετί πρέπει να υπάρχει.
–ΜΕΡΕΣ Α, ΣΕΦΕΡΗΣ

Συντελεστές:
Πιάνο: Γιώργος Δούσης
Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας
Επιμέλεια κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη

Ερμηνεία: Τζίνα Φωτεινοπούλου – Παναγιώτης Πετράκης

Παραστάσεις: Δευτέρες, 15 και 29 Οκτωβρίου και 5 και 19 Νοεμβρίου 2018
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 21:30

Διάρκεια: 2:00 ώρες, με διάλειμμα

El Convento Del Arte
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο
Πληροφορίες – κρατήσεις: τηλ. 210 5200602

*Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:15 για ποτό και φαγητό

Είσοδος: 12 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here