«Κάπου ανάμεσα στην αγριότητα του κόσμου. Κάπου ανάμεσα στην αλήθεια που λες και σε αυτή που δε λες. Κάπου ανάμεσα στην ελπίδα… για όσα θελουμε να αλλάξουν… για όσα θελουμε να γίνουν πιο ανθρώπινα… για σένα, για εμένα, για όλους όσους δεν βρίσκουν ένα καταφύγιο»

Ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Λαζόπουλος, μετά την κυκλοφορία του single «Στην αιώρα του καιρού», που εντυπωσίασε για το πρωτότυπο άκουσμα και για τον φρέσκο ήχο και λόγο που εισήγαγε στο ελληνόφωνο τραγούδι, μας παρουσιάζει ολοκληρωμένα πια, τη δημιουργική του προσωπικότητα, με την έκδοση του πρώτου προσωπικού του δίσκου με τίτλο “Κάπου Ανάμεσα“.

Μέσα από έναν ώριμο καλλιτεχνικό λόγο, που εμπεριέχει τις καταβολές, τις υπαρξιακές αναζητήσεις αλλά και την ανάγκη για σύνδεση ενός νέου ανθρώπου με το υγιές κομμάτι της κοινής συνείδησης μέσω της τραγουδοποιητικής τέχνης, ο Βαγγέλης Λαζόπουλος μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθηματικές ενορχηστρώσεις με κοινωνική αναφορά.

Ένας ιδιαίτερος δίσκος ο οποίος εμπεριέχει 5 τραγούδια και 2 απαγγελίες -από την χαρισματική Δήμητρα Σιούκα– και αποτελεί το πρώτο βήμα του νέου καλλιτέχνη στον κόσμο της μουσικής.

Ο ήχος του δίσκου χαρακτηρίζεται από μια φρέσκια και μοντέρνα ενορχηστρωτική προσέγγιση, ενώ οι στίχοι εστιάζουν σε κοινωνικά θέματα και στην κατεπείγουσα ανάγκη για ανθρώπινη ενότητα που θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν είναι το “Καθρέφτης του κόσμου”, ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι με ιδιαίτερα φωνητικά, που ενσωματώνει έθνικ και παραδοσιακά στοιχεία. Το τραγούδι επικεντρώνεται στην έννοια της προσωπικής ευθύνης, προτρέποντάς μας να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας με ειλικρίνεια και αλήθεια, για την σωτήρια ανατροπή.

Ο δίσκος αυτός με το πρώτο άκουσμα, μας κάνει να αντιληφθούμε ότι ο Βαγγέλης Λαζόπουλος δεν είναι άλλος ένας νέος ταλαντούχος καλλιτέχνης που διεκδικεί την παρουσία του στην μουσική μας δημιουργία, αλλά μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση ολοκληρωμένου καλλιτέχνη, που ανυπομονεί να επικοινωνήσει τη μουσική του εμπειρία, για να συναντηθεί με εκείνους που ακόμα ελπίζουν.

Tracklist
1. Mια φωνή
2. Λαβύρινθος
3. Στην αιώρα του καιρού
4. Καθρέφτης του κόσμου
5. Οι εποχές
6. Ζεστές Πατρίδες
7. Μια ανατολή ακόμα

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τη Formiggart.

Βλέπω τον κόσµος να ζητά δικαιοσύνη
Με ίδιο θάνατο να διώχνει την ευθύνη
Μόνο το µένος είναι αυτό που έχει µείνει
Λίγο ακόµα θα γεµίσει το καµίνι.

Βλέπω τον όχλο να ζητά να µπει αγχόνη
Κάθε κεφάλι που θα κόβει να φυτρώνει
Καινούργιο µίσος για να θρέφει να στεριώνει
Μια λαιµητόµος να είναι κάθε ένα µπαλκόνι.

Δεν ξέρω τι είναι αυτό που τόσο µε τροµάζει
Είναι οι πληγές αυτού του κόσµου που φωνάζει
Είναι που ο άνθρωπος δεν παίρνει την ευθύνη
Και τον καθρέφτη του σκεπάζει και τον κρύβει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here