Τριάντα χρόνια μετά τη δημιουργία της Πρώτης Κιθαριστικής Ορχήστρας, δώδεκα χρόνια από τη μεγαλειώδη συναυλία του 2004 και πολλές επιτυχημένες παρουσιάσεις σε διαφορετικούς εμβληματικούς χώρους, οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές –χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές- τιμούν τη μαγεία της κιθάρας και της μουσικής, με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Στη συναυλία συμμετέχουν η Βάσια Ζαχαροπούλου (τραγούδι), κι ακόμη η Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και οι Παιδικές Χορωδίες Εθνικού Ωδείου. Μαζί τους οι String Demons.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή βραδιά, μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Κιθάρα και στους δεξιοτέχνες του είδους, στη συλλογικότητα.

Μια γιορτή για τα δεκάδες Ωδεία και όλους όσοι υπηρετούν με πάθος και μεράκι την τέχνη της κιθάρας, αποδεικνύοντας ότι Ελληνική Κιθαριστική Σχολή στη χώρα μας είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο και ότι η κιθάρα στην Ελλάδα, έχει μετατραπεί σε Εθνικό μουσικό μας όργανο.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι στον ελλαδικό χώρο έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες Κιθαριστικές Ορχήστρες δίνοντας την αίσθηση ενός πρωτοφανούς ελληνικού “El Sistema”.

Στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι όλοι εκεί… Σε μια συναυλία που, εκτός των άλλων, υπογραμμίζει τη συλλογικότητα, το μαζί!

Οι 300 συντελεστές που θα ανέβουν στη σκηνή του Ηρωδείου θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα πολύμορφο, δυναμικό, με έργα μεγάλων ελλήνων συνθετών σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

boudounis_2016_09

Ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας ο συνθέτης, κιθαριστής και δάσκαλος Βαγγέλης Μπουντούνης. Πολυβραβευμένος με εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και πολλές περγαμηνές στο χώρο της σύνθεσης, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, το 1986 δημιούργησε τους «Κιθαριστές», πρωτότυπη ορχήστρα με κιθάρες αποτελούμενη από τελειόφοιτους μαθητές του και μια από τις πολύ λίγες που υπάρχουν στον Ευρωπαϊκό χώρο. Το 2004 η ορχήστρα αυτή συμπληρώθηκε με άλλους 120 κιθαριστές.

Με αυτό το γιγαντιαίο σχήμα ο Βαγγέλης Μπουντούνης δίνει συναυλίες υπογραμμίζοντας ότι η συλλογικότητα είναι δύναμη.

Η συναυλία «100 Κιθάρες στο Ηρώδειο», στις 16 Σεπτεμβρίου, θα είναι ένα μουσικό γεγονός, το οποίο υπόσχεται να μας τέρψει.

ΗΡΩΔΕΙΟ

Ώρα έναρξης: 9:00μ.μ.

Τιμές Εισιτηρίων:
Διακεκριμένη: 45 € / Α’ Ζώνη: 37 € / Β’ Ζώνη: 29: €/ Γ’ Ζώνη: 22 €
Άνω Διάζωμα: 15 € / Α.Μ.Ε.Α: 8 €

Προπώληση Εισιτηρίων:
viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, τηλ. 210 7234567, ticketservices.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here