Η Vassilina παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο δεύτερο album της, “Femmeland”, μετά το ντεμπούτο της “Fragments” που κυκλοφόρησε το 2021. Πρόκειται για μία ηχητική εξερεύνηση που ξεπερνά τα όρια της ποπ και της ηλεκτρονικής μουσικής, εμβαθύνοντας στην ενδοσκόπηση, την αναζήτηση του πραγματικού εαυτού και την μεταμορφωτική δύναμη της θεραπείας.

Το “Femmeland” αποτελείται από 13 κομμάτια ηλεκτρονικής dark pop, που λειτουργούν ως σταθμοί σε ένα ταξίδι εξέλιξης της Vassilina, αποχαιρετώντας μια προηγούμενη ζωή στο Λονδίνο και αγκαλιάζοντας τον πραγματικό της εαυτό. Το άλμπουμ είναι ένα συναισθηματικό rollercoaster, που εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα της ψυχικής υγείας, των χρόνιων ασθενειών, της απώλειας και των τραυμάτων του παρελθόντος, και το πως αρχίζει κάποιος να αγαπά τον εαυτό του μέσα από την αγάπη και την εμπιστοσύνη άλλων.

Στην καρδιά του “Femmeland” βρίσκεται η μυθική φιγούρα της μάγισσας Κίρκης. Στο πρώτο single “Crooked”, που συνοδεύεται και από video clip του Γιώργου Αθανασίου, την βλέπουμε να  αποκηρύσσει τον πατέρα της, Ήλιο, επιλέγοντας την θνητότητα, υπερβαίνοντας τα δεσμά των πατριαρχικών κανόνων και του «ιδανικού» εαυτού της. Ενώ το δεύτερο single “2 Kisses” εμβαθύνει στο παρελθόν της Κίρκης, εξερευνώντας το σκοτεινό κενό και τις κοινωνικές πεποιθήσεις που αντιπαρατίθενται στην τρυφερή της φύση.

Στην κορύφωση του album η Κίρκη βρίσκεται στο μυθικό της νησί Femmeland, όπου ζει ως θνητή, απόλυτα συμφιλιωμένη με την φύση της. Το ομώνυμο τραγούδι γράφτηκε ως απάντηση στις πολυάριθμες γυναικοκτονίες που έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Vassilina ήθελε να δημιουργήσει ένα τραγούδι ως φόρο τιμής στις φίλες της και σε όλες τις θηλυκότητες, νιώθοντας ότι όλες/α τους μοιράζονται κοινό τραύμα και φόβο. Στο φανταστικό νησί Femmeland, κατοικούν νύμφες και θηλυκότητες και κάθε άνδρας που αποτελεί απειλή μεταμορφώνεται με μαγικό τρόπο σε ζώο, με αποτέλεσμα μια αρμονική συνύπαρξη πλασμάτων.

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι η Vassilina συνεργάστηκε με τον Totalwerk στην σύνθεση και στην συμπαραγωγή των κομματιών “Thunder”, “Love Me”, “Crooked” και “R U Ready” και με τον Bhukhurah στην σύνθεση του “2 Kisses” και στην συμπαραγωγή των “20 Miles”, “2 Kisses”, “Vivid” και “Hypochondria”, ενώ είναι σημαντική η συμμετοχή της Saber Rider στα synths.

Το art direction στο εικαστικό και οπτικό μέρος, που συνοδεύουν την αισθητική του album,  συνυπογράφουν η Vassilina με το Vinyl Face με την πολύτιμη συνεργασία της Εριφύλης Δουκέλη (3D design), του Contino (γραφιστικά) και του Κώστα Σίμου (φωτογραφίες).

Το “Femmeland” κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2024 σε Βινύλιο (26/4) και Digital Album (12/4) από την Inner Ear.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here