26/9/2012
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Γεννημένη στη Δανία, η Veronica Mortensen ανατράφηκε από τη μητέρα της στην Ελλάδα.
Στην ηλικία των είκοσι ετών, επέστρεψε στη Δανία για να ακολουθήσει σταδιοδρομία τραγουδιού. Ξεκίνησε τη δική της μπάντα παίζοντας διασκευές της Aretha Franklin και κλασικά Motown και αμέσως μετά έγινε μέλος της πειραματικής acid jazz μπάντας Virtual Fantasy.

Αποφοίτησε από τη Royal Academy of Music στο Aarhus της Δανίας και το Rythmic Conservatory της Κοπενχάγης. Τραγούδησε σε διάφορα άλμπουμ και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και musicals (‘A Tribute To The Blues Brothers’, ‘Another Brick In The Wall’ και ‘Hair’) στην Κοπεγχάγη και το Παρίσι.
Τα άλμπουμ της ‘Pieces In A Puzzle’ (2003) and ‘Happiness Is Not Included’ (2007) πήραν πολύ καλές κριτικές από τον Τύπο και της εξασφάλισαν συναυλίες στη Δανία και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων στην Μπανγκόκ Heineken Jazz festival, Jazzfestival του Πεκίνου και στο Jazz festival της Gdynia (Πολωνία). Εμφανίστηκε επίσης με το Κουαρτέτο του Peter Vuust και συμμετείχε στο CD ‘Image Of Falling’ (2005).

Το 2007 βραβεύτηκε από την Ένωση Τραγουδοποιών Δανίας. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζεται με αρκετές Big Bands σε Ελλάδα, Σουηδία, Δανία. Το τρίτο της άλμπουμ ‘I’m The Girl’ είναι ζωντανή ηχογράφηση με την Klüvers Big Band (Απρίλιος 2010, Stunt Records) με τη συμμετοχή των Dave Samuels (βιμπράφωνο / μαρίμπα) και Dennis Mackrel (τύμπανα).

 Η Veronica Mortensen εμφανίζεται για μία και μοναδική βραδιά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας με το κουαρτέτο του Γιώτη Σαμαρά την Παρασκευή 5 Οκτωμβρίου.

Γιώτης Σαμαράς ηλεκτρική κιθάρα
Παντελής Μπενετάτος πιάνο
Κώστας Κωνσταντίνου κοντραμπάσο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος ντραμς

Θα προηγηθεί σεμινάριο της Veronica Mortensen στις 6:30 μ.μ. με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here