8/11/2013
Γράφει η Κωνσταντίνα Χανιώτη
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου
www
.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Δευτέρα η παρεξηγημένη. Γιατί δε νοείται ημέρα μετά το Σ/Κ που να μη σε πονοκεφαλιάζει. Ή μήπως όχι; Βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι δρόμοι σιγά σιγά αδειάζουν και τα μπαράκια γεμίζουν. Μια παρέα ξεκινά το δικό της party στο Faust, έναν χώρο ιδιαίτερο, που συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο και σε μεταφέρει νοερά σε μια άλλη εποχή. Κι ενώ το κεντρικό bar μέχρι τις 10:30 ήταν ασφυκτικά γεμάτο, η αυλαία άνοιξε λίγο μετά, και πέντε νέοι ξεκίνησαν ένα ταξίδι με ωτοστόπ για να γνωρίσουν τον κόσμο. Στο ταξίδι τους, συνοδοιπόροι εμείς, τους ακολουθούμε στην Αμερική, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Ινδία, και τους παρακολουθούμε να ερωτεύονται, να προσπαθούν, να ενθουσιάζονται, να απογοητεύονται, να… ζουν!

yuppi_du_2013_11_040

Μέσα από έξυπνους μονολόγους και χιουμοριστικούς διαλόγους γελάσαμε, προβληματιστήκαμε και γυρίσαμε πίσω στο χρόνο, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Ακούσαμε σε ζωντανή εκτέλεση μεγάλες επιτυχίες των: Sinatra, Rolling Stones, The Beatles, Led Zeppelin, Wild Cherry, Bee Gees, Boney M. και πολλών ακόμη καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Σιγοτραγουδήσαμε κομμάτια όπως το “Evil Days”, το “Paint it Black”, το “Imagine”, το “Rose Garden”, το “Yuppi Du” και το “People are Strange”, ενώ ουρλιάξαμε και χοροπηδήσαμε στο άκουσμα των “Magic Bus”, “Black Dog” και “Cocaine”. Βέβαια δεν έλειψε και ο χορός, από “Kalinka” μέχρι.. Disco, στους ρυθμούς των “Play that funky music”, “Stayin’ alive” και “Rasputin”. Σαν αλυσίδα, κάθε ατάκα οδηγούσε σε ένα κομμάτι και κάθε κομμάτι σε κάποιο γεγονός της εποχής. Οι ηθοποιοί, όπως και οι μουσικοί, απολάμβαναν το κάθε λεπτό, και μεταδίδοντάς μας το πάθος τους μας έκαναν να τραγουδάμε μαζί τους! Αρκούσε το πλατύ τους χαμόγελο, το βλέμμα τους, μα και ο καθιστός “χορός” των μουσικών, για να καταλάβεις πως το ζούσαν! Και λίγο πριν φτάσει το ταξίδι μας στο τέλος του, ακούσαμε το “The Passenger” και η αυλαία έπεσε με τη φράση: “Εγώ.. είμαι απλά ένας περαστικός.”

yuppi_du_2013_11_041

Επειδή λοιπόν είμαστε όλοι περαστικοί, και αξίζει να ζούμε την κάθε στιγμή σα να είναι μοναδική, το Yuppi Du, κάθε Δευτέρα στο Faust (μέχρι τις γιορτές), θα σας περιμένει για να σας φτιάξει την εβδομάδα, να διαψεύσει τις απόψεις περί Δευτέρας, να σας ταξιδέψει και να σας μεταδώσει το πάθος του! Όσο για μένα.. περιμένω την επόμενη Δευτέρα!

Με τους ηθοποιούς Πάρη Θωμόπουλο, Χαρά Κότσαλη, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Νικόλα Παπαδομιχελάκη, Πηνελόπη Τσιλίκα και τους μουσικούς Πέτρο Κρεμιζάκη (μπάσο), Γιώτη Παρασκευαϊδη (κιθάρα) και Ρόλυ Γιαμοπούλου (ντράμς). Συντελεστές: Αντώνης Πέρης (κείμενα), Κατερίνα Φωτιάδη (σκηνοθεσία), Χρίστος Θεοδώρου (ενορχήστρωση/διδασκαλία), Κατερίνα Σαβράνη (κοστούμια/κατασκευές), Αλέξης Γκίκας (επιμέλεια ήχου/video) και Χρύσα Μαρκατά (βοηθός σκηνοθέτη).

yuppi_du_2013_11_015

——————–

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακούγετε αρκετά ωραία η παράσταση!!
    Κωνσταντίνα συγχαρητήρια για το άρθρο, καλή αρχή και περιμένω το επόμενο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here