12/7/2011
Γράφει η Ανδρονίκη Τσατσαρώνη
Φωτογράφηση: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Θαυμάζω και τις δύο για το μέταλλο της φωνής τους και το γέλιο τους. Είναι ένα δίδυμο που έχουμε ξαναδεί και ξανακούσει, Ρίτα Αντωνοπούλου με Γιώτα Νέγκα. Φαντάζεστε τώρα ερμηνείες ε; Εμένα δεν μου αρκεί να φαντάζομαι κι έτσι αποφάσισα να πάω! Έτσι κι αλλιώς, όμως, δε θα μπορούσα να λείψω από το “Μουσικό Προαύλιο” του BADMINTON το περασμένο τριήμερο αφού το αφιέρωσαν σε 2 μεγάλες Ελληνίδες, τη Τζένη Καρέζη και τη Βίκυ Μοσχολιού!

Έβαλε πάλι το χεράκι του ο Μιχάλης Κουμπιός, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου και μπορώ να πω μετά βεβαιότητος ότι οι φετινές του εμπνεύσεις μας έχουν εντυπωσιάσει! Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα που γεννιέται στον καθένα μας κατά την αναδρομή στο κοινό ιστορικό παρελθόν μας. Είναι κάτι περίεργο, όμορφα ανεξήγητο, έτσι σαν αίσθημα αισιοδοξίας ότι στα δύσκολα θα τα καταφέρουμε τελικά, θα ανακάμψουμε με ένα μαγικό τρόπο την τελευταία πάλι στιγμή… Αφού αυτή η χώρα έβγαλε τέτοια ονόματα τόσο διαχρονικά, δεν μπορεί… Θα έρθουν και καλύτερες μέρες, αρκεί μόνο να είμαστε ενωμένοι, μονοιασμένοι και να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας!

Με ένα στιγμιότυπο από την ταινία Λόλα και τα μελαγχολικά μάτια της Τζένης Καρέζη ξεκίνησε η βραδιά κι όλα τα βλέμματα στράφηκαν προς το videowall που είχε στηθεί πάνω στη σκηνή για να μας υπενθυμίζει ταινίες και μουσικές. Το μπουζούκι είχε βέβαια την τιμητική του, οι εξαιρετικοί μουσικοί, της λεγόμενης λαϊκής ορχήστρας «Καρέ-Καρέ», διευθύνονταν επί σκηνής από το Δημήτρη Μαργιολά και η παράσταση αφιερώθηκε στη μνήμη του λαϊκού τραγουδοποιού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, Γιάννη Καραμπεσίνη, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες σε ηλικία 80 χρόνων. «Η ζωή χωρίς αγάπη είναι άδεια» και ο τίτλος της παράστασης με βρίσκει απόλυτα κι ολόψυχα σύμφωνη!

Η μουσική των τίτλων από τα «Κόκκινα Φανάρια» έβγαλε στη σκηνή τη Ρίτα Αντωνοπούλου που μας τραγούδησε “Χάθηκε το φεγγάρι”. Συνέχισε με τα τραγούδια “Κουράστηκα να σε κρατώ” και “Άνοιξε λίγο το παράθυρο”, από μια άγνωστη σε όλους τους παρευρισκόμενους ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά» στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει η Καρέζη με την Françoise Madeleine Hardy εν έτη 1966 στη Γαλλία. Η ταινία κυκλοφόρησε εκεί στις 23/2/66 και προβλήθηκε στην Ελλάδα στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις 13/11/98. Σήμερα, δυστυχώς, η τύχη της αγνοείται! «Ένας γαμπρός απ’το Λονδίνο» η επόμενη ταινία και νάσου κι η Γιώτα Νέγκα επί σκηνής με την “Πόρτα Κλειστή”. «Αυτές τις μέρες θυμηθήκαμε, συγκινηθήκαμε, θαυμάσαμε ξανά αυτές τις δύο προσωπικότητες κι ευχαριστούμε το Badminton που μας έδωσε την ευκαιρία» επεσήμαναν κι οι δύο πριν μοιράσουν τους ρόλους για το πρώτο τους ντουέτο «Το Χρυσόψαρο» από το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος.

Είχε κι ένα γλυκό αεράκι που έφερνε τις πενιές πιο μελωδικά στα αυτιά μας και τα αγαπημένα αυτά κορίτσια τραγούδησαν και Απόστολο Καλδάρα και Μάνο Χατζιδάκι και Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και Γιώργο Ζαμπέτα και Χαράλαμπο Βασιλειάδη και Σταύρο Ξαρχάκο και Βαγγέλη Γκούφα και Λευτέρη Παπαδόπουλο…

Είπαν τραγούδια που λείπουν πια από την καθημερινότητά μας όπως «Πέρα από τη θάλασσα», «Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα», «Πάει, πάει», «Η ζωή χωρίς εσένα είναι άδεια», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ», «Παράπονο», «Μακριά σου ένα χρόνο», τραγούδια από τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο που σφράγισαν με τις ερμηνείες τους η Καρέζη κι η Μοσχολιού. Ο προαύλειος χώρος του Badminton μεταμορφώνεται όντως σε μία όαση δροσιάς για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές. Αξέχαστες και πανάκριβες ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε, αφού μια τετραμελής οικογένεια θέλει τουλάχιστον 80 ευρώ για να παρευρεθεί στο χώρο! Να παρευρεθεί κι όχι να φάει ή να πιει! Anyway, κάτι που δεν είχα αναφέρει σε προηγούμενα κείμενα είναι ότι στην είσοδο θα βρείτε, επίσης, ένα πάγκο βιβλιοπωλείο-δισκοπωλείο με λευκώματα και soundtracks του ελληνικού κινηματογράφου κι όχι μόνο, σε τιμές προσιτές!

Αυτά τα ωραία παρακολουθήσαμε οι όσοι εναπομείναντες στην πρωτεύουσα – και δεν είμαστε και λίγοι για Ιούλιο μήνα, με την καλή συνοδεία πάντα …τυριών, αλλαντικών και μπύρας!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here