Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιστρέφει ανανεωμένη με εμφανίσεις και με νέο τραγούδι. Από αυτό το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου μας δίνει ραντεβού στη σκηνή του Gazarte συνοδεία τεσσάρων μουσικών σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο όπου θα περιλαμβάνονται μπαλάντες και ακουστικά κομμάτια και στο δεύτερο, το πιο εξωστρεφές, όπου η Ελευθερία θα μας θυμίσει μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά τραγούδια και όχι μόνο. Τίτλος του προγράμματος: «Πάμε ξανά στα θαύματα». Σε μια εποχή όπου έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ τα «θαύματα» μια μουσική παράσταση σαν αυτής της Ελευθερίας έρχεται σαν βάλσαμο στις ψυχές μας. Το μόνο αρνητικό του εν λόγω εγχειρήματος οι τσιμπημένες τιμές του Gazarte που σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά της Αθήνας φαίνεται να μην έχει προχωρήσει σε μειώσεις του εισιτηρίου του. Παράλληλα με τις ζωντανές εμφανίσεις, θα ακούσουμε αυτή την εβδομάδα, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, και ένα νέο τραγούδι από την Ελευθερία, προπομπό του νέου της album που αναμένεται σε μερικούς μήνες…

——-

Εμφανίσεις όμως ξεκινά αυτές τις μέρες και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Με καινούργια τραγούδια στις αποσκευές αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας της η ερμηνεύτρια θα δώσει μία σειρά συναυλιών στο Passport του Πειραιά τις Παρασκευές 16, 23 και 30/12 και το Σάββατο 17/12. Στο πρόγραμμά των εμφανίσεων της συναυλίας η χαρισματική ερμηνεύτρια παρουσιάζει τα τραγούδια που έγραψε πρόσφατα η ίδια και κυκλοφόρησαν στο cd “Tα-ρι-ρα” δένοντας τα αριστοτεχνικά με τις πιο δυνατές στιγμές του προσωπικού της ρεπερτόριο σε νέες διαφορετικές εκτελέσεις. Έτσι λοιπόν ανάμεσα στα «Χρώματα», το «Όνειρο» και τις «Σκιές», τα τραγούδια που ξεχώρισαν περισσότερο από το νέο της album θα ακούσουμε «πειραγμένα» το «Παραμιλητό μου», το «Πιάσε με», τα «Παιδιά των δρόμων», τις «Χίλιες σιωπές» και άλλα αγαπημένα… Παράλληλα η  Τσαλιγοπούλου συνεχίζει τις εμφανίσεις της και σε μουσικές σκηνές όλης της Ελλάδας…

——-

Ευχάριστη έκπληξη μας προκαλεί η επιστροφή στη σκηνή της ιδιαίτερης τραγουδοποιού και ερμηνεύτριας Αφροδίτης Μάνου. Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας επανέρχεται φέτος στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με ένα μουσικό πρόγραμμα που υπογράφουν οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, με τον τίτλο «Ποιος Φοβάται την Μαίρη Παναγιωταρά». Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο έστησε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος εκμεταλλευόμενοι την  θεατρικότητα μερικών από τα τραγούδια της Αφροδίτης έγραψαν ένα κωμικό μουσικό έργο που αναφέρεται στα πάθη μιας σύγχρονης Ελληνίδας, που την λένε Μαίρη Παναγιωταρά. Μαζί με την Αφροδίτη Μάνου στη σκηνή θα βρίσκεται και η χαρισματική νέα τραγουδίστρια με τις σπουδαίες συνεργασίες (Κραουνάκης, Ξαρχάκος), η Ηρώ Σαΐα και η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη. Στο δεύτερο μέρος οι τρεις γυναίκες ενώνονται σε ένα γλέντι με απροσδόκητα ρυθμικά και διασκεδαστικά τραγούδια από κάθε είδος μουσικής.

——-

Η αγαπημένη ορχήστρα Εστουδιαντίνα παρουσιάζει από αύριο Τρίτη 13/12 στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου ένα ξεχωριστό πρόγραμμα βασισμένο σε όλες τις δισκογραφικές της συμμετοχές και κυρίως στους δύο πολύ επιτυχημένους προσωπικούς της δίσκους,  SMYRNE και Δάκρυ στο Γυαλί.  Τις Τρίτες στο Σταυρό του Νότου θα  έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τραγούδια αγαπημένα, παλιά και σύγχρονα που καθηλώνουν αλλά και ξεσηκώνουν. Στη σκηνή θα βρεθούν εννέα κορυφαίοι σολίστες μουσικοί, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Κατσιγιάννη, η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού κι ο εκπληκτικός νέος ερμηνευτής, Θοδωρής Μέρμηγκας. Μεγάλη έκπληξη αυτών των εμφανίσεων είναι η σύμπραξη της ορχήστρας με πέντε σπουδαίους και καταξιωμένους τραγουδιστές, είτε που έχουν βρεθεί ξανά δίπλα της συμπράττοντας σε συναυλίες ή δισκογραφικές δουλειές, είτε που για πρώτη φόρα λαμβάνουν μέρος σε αυτή τη γιορτή του Σμυρναίικου τραγουδιού…

Έτσι λοιπόν αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 στην πρεμιέρα της Ορχήστρας θα συμπράξει με την Εστουδιαντίνα μετά από πολύ καιρό σε αυτόν τον «ιστορικό» και φιλόξενο χώρο ένας τραγουδιστής που βρίσκεται πάντα αρωγός σε κάθε βήμα της, ο Γιώργος Νταλάρας. Ακολουθεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου μία ξεχωριστή συνάντηση της Εστουδιαντίνας με έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τραγουδοποιό, τον Ορφέα Περίδη, ενώ την Τρίτη 3 Ιανουαρίου στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου» θα ανέβει μια μοναδική ερμηνεύτρια, μια γνώριμη και πολύ αγαπημένη συνεργάτης της Εστουδιαντίνας, η Γλυκερία. Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ένας «νέος» φίλος της Ορχήστρας, ο Γιάννης Κότσιρας θα συμπράξει με τους μουσικούς της Εστουδιαντίνας, ερμηνεύοντας μοναδικά, τραγούδια από τον δίσκο που ετοιμάζουν από κοινού και θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό ενώ στην τελευταία παράσταση στις 17 Ιανουαρίου, ένας πολύ αγαπημένος αλλά και πολύ νέος ερμηνευτής, ο Γιάννης Χαρούλης, θα βρεθεί μαζί με την Ορχήστρα στη σκηνή του «Σταυρού», από όπου μαζί θα μας ταξιδέψουν και θα μας συγκινήσουν με αγαπημένα τραγούδια…

——-

Δύο μεγάλοι ερμηνευτές από τα παλιά, ο Κώστας Χατζής και η Ελπίδα, συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια στη σκηνή του stage στη Θεσσαλονίκη! Ο Κώστας Χατζής με την ιδιότυπη, ξεχωριστή φωνή του , με τις αισθαντικές μπαλάντες άλλα και με τα τραγούδια που φανερώνουν έντονα την κοινωνική του ευαισθησία και η Ελπίδα με την δική της μοναδική καλλιτεχνική διαδρομή, ενώνουν τις φωνές τους και υπόσχονται να χαρίσουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές. Οι εποχές αλλάζουν άλλα κάποια τραγούδια παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Μαζί τους δυο υπέροχες φωνές, η Μαρία Αλεξίου και η Νατάσα Κωνσταντίνου. Την ορχήστρα διευθύνει ο Γιώργος Παγιάτης. Θα τους συναντήσετε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο stage.

Όπως ενημερωθήκαμε από τη παραγωγή, οι επόμενες παραστάσεις της Ελπίδας με τον Κώστα Χατζή στη Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκαν…

——-

Νέα τραγούδια ακούσαμε αυτές τις μέρες από τις τέσσερις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες του λεγόμενου «εμπορικού ρεπερτορίου». Και επειδή οι εποχές είναι πλέον δύσκολες για την κυκλοφορία ολοκληρωμένων album οι Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή, Πέγκυ Ζήνα και Νατάσα Θεοδωρίδου κυκλοφόρησαν μεμονωμένα τραγούδια, τα λεγόμενα singles, ακολουθώντας έστω κι έτσι την παράδοση που θέλει τους περισσότερους τραγουδιστές να έχουν νέο υλικό την περίοδο των εορτών. Έτσι λοιπόν η Άννα Βίσση επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο την προηγούμενη εβδομάδα με το «Μόνο αν τρελαθώ», μια αισθαντική μπαλάντα που στη συνέχεια γίνεται δυνατό ζεϊμπέκικο σε μουσική Μάριου Τσάγκαρη και στίχους της Μυρτώς Κοντοβά.

——-

Από την άλλη η Δέσποινα Βανδή ερμηνεύει και πάλι Φοίβο δηλώνοντας «Μου χεις περάσει» Η διαφορά σε σχέση με παλαιότερη συνεργασία της τραγουδίστριας με τον συνθέτη των επιτυχιών είναι πως στο «Μου χεις περάσει» ο τελευταίος υπογράφει μόνο τους στίχους ενώ η μουσική ανήκει στον Γαβρίλη Μώσα.

——-

Η προσφάτως μητέρα Πέγκυ Ζήνα, μπορεί να απέχει από τη νυχτερινή Αθήνα, δεν απέχει όμως από τη δισκογραφία. «Εγώ θα τραγουδήσω» είναι ο τίτλος του νέου της τραγουδιού σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Νίκου Μωραΐτη, το οποίο  θεματολογικά προκαλεί το κοινό να πάει κόντρα σε όλες τις δυσκολίες, προτάσσοντας το τραγούδι, το χορό και την θετική ενέργεια.

——-

Τέλος η Νατάσσα Θεοδωρίδου συναντάται και πάλι με τον Γιώργο Θεοφάνους σε μια δυναμική μπαλάντα με τίτλο «Απέναντι». Το τραγούδι σε στίχους του Θάνου Παπανικολάου αποτελεί το πρώτο δείγμα της νέας δισκογραφικής δουλειάς της λαϊκής τραγουδίστριας που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του Φλεβάρη.

——-

Κυκλοφορεί σήμερα από την ΕΜΙ το νέο cd του Νίκου Οικονομόπουλου με τίτλο «Θα ‘μαι εδώ». Το  νέο album που αποτελεί τη δεύτερη δισκογραφική συνεργασία του τραγουδιστή με την ΕΜΙ περιέχει 14 τραγούδια διαφόρων δημιουργών όπως του Φοίβου, του Valentino, του Χριστόδουλου Σιγανού, του Γιώργου Σαμπάνη, της Ελένης Γιαννατσούλια, του επιτυχημένου δίδυμου Χρυσοβέργη-Γιατρά και άλλων. Από τα τραγούδια που αναμένεται να προκαλέσουν αίσθηση είναι το τραγούδι του Δημήτρη Παρασκευόπουλου με τίτλο ”πουτάνα στην ψυχή”, ένα στιβαρό ζεϊμπέκικο με ιδιαίτερη στιχουργική.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here