Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Ένα χρόνο μετά το πολυπλατινένιο «Το Καλύτερο Ψέμα», ο Μιχάλης Χατζηγιάννης επιστρέφει με το δέκατο προσωπικό του άλμπουμ με τον τίτλο «Θάρρος ή Αλήθεια». Στο άλμπουμ αυτό εκτός από τις ήδη γνωστές επιτυχίες «Σ’ Αγαπώ» και «Αξίζω» περιλαμβάνονται δώδεκα ακόμη ολοκαίνουργια κομμάτια σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, του Νίκου Μωραΐτη και του Νίκου Γρίτση. Το πρώτο single, που έχει ήδη ξεχωρίσει από τη νέα αυτή δουλειά είναι η ομώνυμη ατμοσφαιρική μπαλάντα «Θάρρος ή Αλήθεια» ενώ αυτές τις μέρες ακούγεται δυνατά στα ραδιόφωνα η δυνατή μπαλάντα «Πλάι-πλάι» καθώς και το τραγούδι που αποτελεί και το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς του Mega «βασιλιάδες» με τίτλο «Ό,τι θες (βασιλιάς)».

Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης ένα πολύ ιδιαίτερο ντουέτο με την Ανδριάνα Μπάμπαλη με τίτλο «Βροχή των Αστεριών», με την οποία ο Χατζηγιάννης θα μοιράζεται από τις 3 Φεβρουαρίου την σκηνή του Ζυγού. Από τα τραγούδια που επίσης ξεχωρίζουν είναι το «Με μια αγκαλιά τραγούδια» με τα ρέγκε ηχοχρώματα, το λαϊκότροπο «Γιατί το τραγούδι» και η τρυφερή μπαλάντα «Κάτω από τον ίδιο ουρανό». Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών έχουν επιμεληθεί οι Soumka, Δημήτρης Κοντόπουλος, Δημήτρης Μπέλλος και Σόλωνας Αποστολάκης. Συνοπτικά το «Θάρρος ή αλήθεια» αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες και αξιόλογες προτάσεις του χαρισματικού ερμηνευτή και δημιουργού και αξίζει οπωσδήποτε την προσοχή μας!

——-

Έσπασα την κολόνια σου
Έσπασα τ’ άρωμά σου
Και με τα χέρια μου αδειανά
Χορεύω στα γυαλιά
Ατμός είναι τα μάτια σου
Κομμάτια τα φιλιά σου
Τώρα δεν έχω τίποτα
Να σε θυμίζει πια

Πρόκειται για τους στίχους του νέου τραγουδιού της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το οποίο θα ακούμε από σήμερα ραδιοφωνικά. Το τραγούδι έχει τον τίτλο «άρωμα» και αποτελεί μια σύνθεση του Νίκου Αντύπα σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη. Το «άρωμα» θα βρίσκεται στη νέα πολυσυλλεκτική δισκογραφική δουλειά της ερμηνεύτριας που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα περιλαμβάνει συνεργασίες με νέους αλλά και παλαιότερους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής σκηνής.

——-

«Σκυλίσια μέρα» είναι ο τίτλος του πρώτου single της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Μίλτου Πασχαλίδη, που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο από την ΕΜΙ. Ο νέος δίσκος θα φέρει τον τίτλο «Ξένοι σ’ έναν τόπο που αλλάζει» και θα περιλαμβάνει τραγούδια σε μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου. Τα νέα αυτά τραγούδια, μερικές από τις καλύτερες στιγμές τις δισκογραφίας του, τραγούδια που αγαπά ο ίδιος αλλά και ό, τι φέρει η στιγμή, θα παρουσιάσει ο αγαπημένος τραγουδοποιός στο club του Μύλου, στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου.

——-

Το τραγούδι «Χρώματα» σε μουσική της Ελένης Τσαλιγοπούλου και στίχους του Νίκου Πορτοκάλογλου, είναι το νέο single μέσα από το album «Ταρίρα», που αποτελεί την πρώτη συνθετική προσπάθεια της τραγουδίστριας με τραγούδια σε δικές της μουσικές και στίχους γνωστών δημιουργών όπως του Αλκίνοου Ιωαννίδη, του Νίκου Πορτοκάλογλου, του Φοίβου Δεληβοριά, του Νίκου Μωραΐτη, του Θοδωρή Γκόνη κ.α.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου single, η Τσαλιγοπούλου συνεχίζει την επιτυχημένη της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια από το «Ταρίρα» αλλά και όλες τις μεγάλες επιτυχίες της σε φρέσκες, ηλεκτρικές ενορχηστρώσεις. Επόμενες στάσεις αυτής της διαδρομής που ξεκίνησε σχεδόν πριν από ένα χρόνο είναι οι εξής:

Παρασκευή 20/1 – Βέροια (Ονειρογραφία)
Σάββατο 21/1 – Θεσσαλονίκη (Love Casual Living)
Παρασκευή 27/1 – Χανιά (Οκτάβα)
Σάββατο 28/1 – Ηράκλειο (Πυξίδα)
Κυριακή 29/1 – Ρέθυμνο (Metropolis

——-

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκινά στις 3 Φεβρουαρίου μια μικρή σειρά εμφανίσεων με νέα ηχητική, ενορχηστρωτική και εικαστική προσέγγιση, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο τραγουδοποιός επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις μετά την κυκλοφορία του διπλού live cd με τίτλο “Γυάλινος Κόσμος” και της συλλεκτικής έκδοσης “Συγκομιδή”, που περιέχει όλους τους προσωπικούς του δίσκους από το 1997 ως σήμερα, μαζί με εκτυπώσεις των έργων από τα εξώφυλλά τους.

Στις εμφανίσεις αυτές ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και επιλογές από τραγούδια άλλων δημιουργών, αρκετά από αυτά για πρώτη φορά. Οι παραστάσεις θα λάβουν χώρα κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 3 – 4, 10 – 11 και 17 – 18 Φεβρουαρίου.

——-

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ηχογραφήσεις της δισκογραφικής συνεργασίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη με την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Ο δίσκος αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτη ενώ ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα έχουμε πάρει ήδη μέσα από τα τραγούδια «Το γλυπτό» και «Πέντε χρόνια σ’ ερωτεύομαι» τα οποία έχουν κάνει ραδιοφωνική αίσθηση.

Στη νέα δουλειά τη μουσική έχει γράψει φυσικά η Ευανθία Ρεμπούτσικα και στίχους οι Μιχάλης Γκανάς, Άρης Δαβαράκης, Ελένη Ζιώγα, Ρεβέκκα Ρούσση και Παναγιώτης Καλαντζόπουλος.

——-

Κυκλοφορεί εντός των ημερών η πολυαναμενόμενη δισκογραφική συνεργασία του Μανώλη Λιδάκη με τον Σταύρο Ξαρχάκο. Ο σπουδαίος ερμηνευτής καλείται να δώσει την δική του εκδοχή σε αγαπημένα, διαχρονικά τραγούδια του κορυφαίου έλληνα συνθέτη.  Την απόδοση των τραγουδιών αυτών, σε νέα ενορχηστρωτική γραμμή, έχει αναλάβει η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. Αναμένουμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον...

——-

Νέα δισκογραφική δουλειά για την Δέσποινα Ολυμπίου η οποία αναμένεται στις προθήκες των δισκοπωλείων σε περίπου ένα μήνα. Στο νέο της αυτό βήμα η καλλίφωνη ερμηνεύτρια συνεργάζεται με τον ταλαντούχο συνθέτη Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, σε στίχους του Γιάννη Πάριου, του Νίκου Μωραΐτη, της Λίνας Δημοπούλου, της Λήδας Ρουμάνη και της ίδιας της Δέσποινας.

Στο δίσκο συμπεριλαμβάνεται και μια διασκευή έκπληξη ενός τραγουδιού, με πιάνο, φωνή, όπου συμμετέχει παίζοντας πιάνο ο σπουδαίος Μίμης Πλέσσας!

——-

Νέο τραγούδι κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τίτλο “Απόψε δεν θα κοιμηθώ“, σε μουσική του ίδιου και σε στίχους του Ζήνωνα Τσιντιλή. Το τραγούδι θα βρίσκεται στο καινούριο album του τραγουδιστή με τίτλο “Όλα στο κόκκινο” που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες!

Το album περιλαμβάνει δεκατρία νέα τραγούδια σε μουσική του ίδιου και σε στίχους Κυριάκου Ντούμου, Ζήνωνα Τσιντιλή κ.α. Τα νέα του τραγούδια ο Γιώργος Παπαδόπουλος θα τα παρουσιάσει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην “Πύλη Αξιού” όπου εμφανίζεται από την περασμένη Παρασκευή μαζί με την Πάολα, τον Κώστα Μαρτάκη και τη Shaya.

——-

Νέο single και για τον Δήμο Αναστασιάδη μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την Universal Music στα τέλη Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το τραγούδι «Χτίσε μια Γέφυρα» σε μουσική του ίδιου και σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου. Μια ιδιαίτερη ερωτική μπαλάντα που κινείται ανάμεσα στο γνώριμο μελωδικό ύφος του Δήμου Αναστασιάδη που έκανε το «Αν μ’ Αγαπάς» ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του 2011 και σε μια καινούργια πρόταση από ενορχηστρωτικής απόψεως, από τον Χρήστο Σούμκα, με την οποία ο χαρισματικός ερμηνευτής και δημιουργός προσπαθεί να ανοίξει νέους ροκ-ποπ δρόμους για την ελληνική μουσική.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here