Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Μετά την επιτυχία του single της «Αττική Οδός» που ακούστηκε πολύ το φετινό καλοκαίρι και μετά από μια πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα παρέα με τον Δήμο Αναστασιάδη, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μας παρουσιάζει αυτές τις μέρες το δεύτερο single από το νέο της cd «Έξοδος 2» με τίτλο «Η Αγάπη αργεί» σε μουσική του ταλαντούχου Τρύφωνα Κουτσουρέλη και σε στίχους της ανερχόμενης Όλγας Βλαχοπούλου. Το εν λόγω κομμάτι που ακούγεται ήδη δυνατά στα ραδιόφωνα όλης της χώρας είναι ένα πολύ καλό ποπ-ροκ κομμάτι που αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις εκτεταμένες φωνητικές δυνατότητες της ερμηνεύτριας!

Στο νέο cd, η Ελεωνόρα πιο ώριμη από ποτέ, μας προτείνει ερμηνείες που φέρνουν στο μυαλό μεγάλες δισκογραφικές στιγμές του παρελθόντος, αλλά με το δικό της στίγμα ολοφάνερα εντυπωμένο στα νέα της τραγούδια, ταξιδεύοντας μας σε δρόμους σαφώς πιο ηλεκτρονικούς αυτή τη φορά. Τις δέκα συνθέσεις του album υπογράφουν ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Αντύπας, ο Τρύφων Κουτσουρέλης, ο Βασίλης Γαβριηλίδης, ο Δημήτρης Φάκος και ο Βασίλης Μπαμπούνης σε στίχους της Sunny Μπαλτζή, του Νίκου Μωραΐτη και της Όλγας Βλαχοπούλου. Το cd κυκλοφορεί από την EMI, σε όλα τα καταστήματα δίσκων και στα περίπτερα της περιφέρειας, μαζί με πολυτελές συλλεκτικό λεύκωμα.

Με τα νέα αυτά τραγούδια η Ελεονώρα μας προετοιμάζει για ακόμα μια σειρά δυναμικών live εμφανίσεων από τον Οκτώβριο στον «Σταυρό του Νότου Plus» παρέα με τον Ησαΐα Ματιάμπα αυτή τη φορά.

——-

Κυκλοφορεί αυτή τη βδομάδα από την Plus Rec / Universal Music η νέα δισκογραφική δουλειά των Emigre με γενικό τίτλο «Κύκλος». Το νέο album του συγκροτήματος περιέχει 10 νέα τραγούδια σε δική τους σύνθεση και στίχους καταξιωμένων στιχουργών όπως η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Νεκτάριος Τυράκης, η Ρεβέκκα Ρούση, ο Νίκος Μωραΐτης, η Όλγα Βλαχοπούλου και ο Μιχάλης Κουϊνέλης (ΜΕΘ) απ’ τους Stavento.

Το νέο cd των Emigre εκτός από τα νέα τραγούδια περιέχει και 3 Bonus tracks, την διασκευή του τραγουδιού «Δυο Μέρες Μόνο» (μια παραγωγή που πραγματοποίησαν για τα 20 χρόνια του Mega) και 2 remix, το τραγούδι της Eurovision «Touch me deep inside» (Consoul training mix) και «Αυτό Που Θέλω» (Soumka dance mix). Το cd χαρακτηρίζει, ο φρέσκος ήχος και η χορευτική διάθεση σε up tempo ρυθμούς. Οι Emigre θα παρουσιάσουν ζωντανά τη νέα αυτή δισκογραφική δουλειά στο κατάστημα Public στο Σύνταγμα την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η απονομή του χρυσού δίσκου τους «Live Στιγμές».

 

——-

Στο Κηποθέατρο Παπάγου, αυτή την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται ο κύκλος της συνεργασίας του Νίκου Πορτοκάλογλου, του Νίκου Ζιώγαλα και του Μανώλη Φάμελλου ο οποίος υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένος εμπορικά και καλλιτεχνικά. Σε αυτή τη γιορτή θα ενωθούν οι φίλοι που έχουν συνταξιδέψει ήδη με τους τρεις τραγουδοποιούς σε αυτή την πορεία που ξεκίνησε από τον Σταυρό του Νότου, με εκείνους που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στην αποχαιρετιστήρια αυτή συναυλία.

Ποιός δεν έχει σιγοτραγουδήσει το «Να Με Προσέχεις», το «Πάρε Με Απόψε Πάρε με», το «Η Ευτυχία Είναι Αυτό», ποιος δεν έχει περάσει τα καλοκαίρια του με το «Θάλασσα μου Σκοτεινή», το «Σαν Σταρ Του Σινεμά», το « Ένα Μεγάλο Φωτεινό Καλοκαίρι»; O Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μανώλης Φάμελλος, φίλοι καλοί από τα παλιά, κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη μοναδική χημεία που τους συνδέει, δημιουργώντας ένα από τα πιο επιτυχημένα και παρεΐστικα μουσικά προγράμματα, γεμάτο αμεσότητα και μουσική γενναιοδωρία.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας αποτέλεσε η κυκλοφορία του διπλού live άλμπουμ με τίτλο «Απόψε είναι ωραία». Πρόκειται για το ηχητικό αποτύπωμα της ατμόσφαιρας του ζωντανού προγράμματος της συνάντησης του Νίκου, του Νίκου και του Μανώλη. Η συνύπαρξή τους επί σκηνής αυτό το καλοκαίρι, είναι γεμάτη από τραγούδια που αγαπήσαμε και ακόμα αγαπάμε. Οι τρεις τραγουδοποιοί αναμειγνύονται μοναδικά σε ανατρεπτικές ερμηνείες όπου τα τραγούδια, οι φωνές, τα σολαρίσματα, η δύση, η ανατολή, η παράδοση, η ηλεκτρική κιθάρα, το νταούλι, το μαντολίνο, το παρελθόν και το παρόν μπλέκονται και δημιουργούν την αίσθηση της γιορτής. Για μια τελευταία αποχαιρετιστήρια βραδιά …«όλα θα είναι ωραία»!

 

——-

Το καθιερωμένο ραντεβού μουσικής και παραδοσιακού φαγητού, το κύρος ενός φεστιβάλ που μετράει χρόνια επιτυχίας, η παρουσία του κοινού που τώρα πια είναι φανατικό, όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι το Zithos Birthday Festival που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοιο καιρό στη Θεσσαλονίκη! Kαι φέτος η υπόσχεση είναι μία. Ο πήχης του πιο αγαπημένου φεστιβάλ της πόλης να ανέβει πιο ψηλά και να χαρίσει μοναδικές στιγμές μουσικής και γευσιγνωσίας στον κόσμο που το στηρίζει και το αγαπά χρόνια τώρα! Καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες τιμούν με την παρουσία τους το φεστιβάλ που θα λάβει χώρα και φέτος στα δύο ιστορικά εστιατόρια της πόλης, στο ΖΥΘΟ (πλατεία Αιγύπτου, Λαδάδικα) από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στο ΝΤΟΡΕ – ΖΥΘΟΣ (πλατεία Τσιρογιάννη) από τις 27 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Festival είναι το εξής:
ΖΥΘΟΣ (Λαδάδικα)
Δευτέρα 20/9 : Χρήστος Θηβαίος
Τρίτη 21/9 : Ανδριάννα Μπάμπαλη
Τετάρτη 22/9 : Λουκιανός Κηλαηδόνης

NΤΟΡΕ-ΖΥΘΟΣ (Λευκός Πύργος)
Δευτέρα 27/9 : Γιώργος Ανδρέου – Ελένη Τσαλιγοπούλου
Τρίτη 28/9 : Sindos Concert Band 
Τετάρτη 29/9 : Δημήτρης Παπαδημητρίου – Φωτεινή Δάρρα
Πέμπτη 30/9 : Γιάννης Κότσιρας

 

——-

Η Δέσποινα Ολυμπίου μετά τις πολύ επιτυχημένες περσινές τις εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται και φέτος στην σκηνή του Barbarella από τις 22 Οκτωβρίου, αυτή τη φορά παρέα με τον Γιώργο Σαμπάνη, τον Γιώργο Τεντζεράκη και τον Hovig σε ένα φρέσκο νεανικό πρόγραμμα που και φέτος αναμένεται να γίνει το talk of the town της συμπρωτεύουσας!

Παράλληλα η Δέσποινα κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το νέο της τραγούδι που τιτλοφορείται «Άγγελος Γυμνός» και το οποίο θα ακούγεται σε ένα νέο σήριαλ του Mega Κύπρου. Το τραγούδι είναι σε στίχους του Ζήνωνα Ζιντίλη και σε μουσική Ανδρέα Γεωργαλλή, ο οποίος είχε και την γενική επιμέλεια της παραγωγής.

——-

Με 46.000 εισιτήρια και διθυραμβικές κριτικές, η Μαρινέλλα έκανε με τις εμφανίσεις της στο Παλλάς τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του χειμώνα. Λόγω της μεγάλης ζήτησης, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Μαρινέλλα ξανά το φθινόπωρο στο Παλλάς για 10 μόνο παραστάσεις από τις 29 Σεπτεμβρίου. Η μουσική θεατρική παράσταση «Μαρινέλλα – Το Μιούζικαλ» διατρέχει τις δεκαετίες από το 50 μέχρι σήμερα και αφηγείται την ιστορία τριών γυναικών. Οι δυο πρώτες είναι πρόσωπα φανταστικά και η τρίτη πραγματικό. Η πρώτη είναι η Ειρήνη (Ευαγγελία Μουμούρη) μια γυναίκα από την επαρχία, η δεύτερη η Μαρία (Τζένη Μπότση) μια Αθηναία και η τρίτη ένα κορίτσι από τη Θεσσαλονίκη που πήρε το όνομα Μαρινέλλα και έμελε να γίνει μύθος!

Το ρόλο της Μαρινέλλας υποδύεται φυσικά η Μαρινέλλα και μια νεαρή ηθοποιός που κάνει την παιδική της ηλικία. Οι βασικοί αντρικοί ρόλοι παίζονται από το Μέμο Μπεγνή και τον Αντώνη Λουδάρο και ο θίασος συμπληρώνεται από δώδεκα ακόμα ηθοποιούς και χορευτές.

Οι φανταστικές ιστορίες της Ειρήνης και της Μαρίας συμπλέκονται με την πορεία της Μαρινέλλας και τα τραγούδια της ακολουθούν τις περιπέτειες, τους έρωτες και τις διαψεύσεις τους. Οι ζωές τους κυλάνε παράλληλα με την καριέρα της τραγουδίστριας και η φωνή της Μαρινέλλας γίνεται παραπλήρωμα και έκφραση του αισθήματός τους. Κι έτσι, οι σημαντικότερες επιτυχίες της γίνονται ορόσημα για τη ζωή της Ειρήνης και της Μαρίας όπως και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων Ελληνίδων. Το έργο «Μαρινέλλα – Το Μιούζικαλ» των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Οι ενορχηστρώσεις είναι του Αλέξιου Πρίφτη, ο οποίος διευθύνει και την επταμελή ορχήστρα.

 

——-

H Άννα Βίσση επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα από το Los Angeles στην Ελλάδα και άρχισε με εντατικούς ρυθμούς την ετοιμασία του νέου της album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό! Μάλιστα η Βίσση έχει ηχογραφήσει ήδη κάποια από τα νέα της τραγούδια ενώ έχουν διαρρεύσει στον τύπο κάποια από τα πιθανά ονόματα των συντελεστών τους.

Μερικά από αυτά είναι ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Γιάννης Κυφωνίδης, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Η μεγαλύτερη έκπληξη της νέας πολυσυλλεκτικής δουλειάς είναι η συμμετοχή του Νίκου Καρβέλα, που μετά από αρκετά χρόνια ξανασυναντιέται με την τραγουδίστρια χαρίζοντάς της κάποια από τα τραγούδια του. Ένα μάλιστα από αυτά ακούγεται πως θα είναι ντουέτο με τον Σάκη Ρουβά με τον οποίο άλλωστε θα μοιραστεί το φετινό χειμώνα την πίστα του Αθηνών Αρένα!

 

——-

Νέο single κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Κώστας Καραφώτης μέσα από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του «Υποκλίνομαι». Το νέο single με τίτλο «Δεν σου αξίζει», μια σύγχρονη ερωτική μπαλάντα, είναι μια δημιουργία του Θάνου Παπανικολάου που υπογράφει τους στίχους αλλά και τη μουσική του.

Εκτός από το «Δεν σου αξίζει» που ακούγεται ήδη δυνατά στα ραδιόφωνα όλης της χώρας, δύο ακόμη τραγούδια ξεχωρίζουν από το τελευταίο album του Καραφώτη και σημειώνουν ιδιαίτερη επιτυχία. Πρόκειται για το δυνατό dance κομμάτι «Μόνο ένα φιλί» του Δημήτρη Παρασκευόπουλου και η πολύ αξιόλογη λαϊκή μπαλάντα «Κομμάτια η ζωή μου» του Κώστα Σέγγη και της Δήμητρας G. Τα νέα αυτά τραγούδια θα παρουσιάσει ο Κώστας Καραφώτης το φετινό Χειμώνα στην πίστα του νυχτερινού κέντρου «Teatro», όπου θα εμφανίζεται σε λίγες μέρες παρέα με τον Νίκο Κουρκούλη και την Κέλυ Κελεκίδου.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here