Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Μπορεί να μην έχει ακόμη έτοιμη νέα δισκογραφική δουλειά (άλλωστε είναι ακόμη πολύ πρόσφατη η συνεργασία της με τον Γιώργο Ζήκα και την Βάσω Αλλαγιάννη στο «Η αγάπη είναι ελεύθερη») όμως τη Γλυκερία αυτή την περίοδο συναντάμε σε αρκετούς δίσκους φίλων. Είναι εξάλλου γνωστό πως η αγαπημένη ερμηνεύτρια εκτός από τη κυκλοφορία δεκάδων προσωπικών της δίσκων σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει την πιο πλούσια παράλληλη δισκογραφία από κάθε Έλληνα καλλιτέχνη. Θα είχε μάλιστα μεγάλο ενδιαφέρον αν όλες αυτές οι συμμετοχές κάποια στιγμή συγκεντρωθούν σε μια έκδοση!

Ήδη λοιπόν η Γλυκερία αυτή την περίοδο συμμετέχει με τρία τραγούδια (“Γλυκοχαράζει ο Αυγερινός” , “Αφού δεν με θέλεις” και “Παπαδοπούλα”) στο νέο album – αφιέρωμα στον Γιάννη Τατασόπουλο με τίτλο «Όσα χρόνια κι αν περάσουν» ενώ με ένα τραγούδι (Θέλω να πιάσω θάλασσα) σε μουσική του Στέφανου Κόκκαλη συμμετέχει στο album «Οι στίχοι μου και οι φίλοι μου» που περιλαμβάνει τραγούδια σε στίχους του Χάρη Ρώμα. Σε λίγες μάλιστα μέρες κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική δουλειά του Βεροιώτη τραγουδοποιού Σούλη Λιάκου με τίτλο «Με δυο πούπουλα στην πλάτη» στην οποία η ερμηνεύτρια συμμετέχει με δύο τραγούδια. Το ένα από αυτά με τίτλο «Γκιουνέ» ακούγεται ήδη διαδικτυακά και έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση!

Οι συμμετοχές όμως της Γλυκερίας δεν σταματούν εδώ μιας και συμμετέχει και στο νέο album που ετοιμάζει ο σπουδαίος Βασίλης Σαλέας. Η Γλυκερία ερμηνεύει τον «Πλάτανο» ένα από τα δεκατέσσερα σύγχρονα τραγούδια σε ρυθμό τσάμικου που συμπεριλαμβάνονται στη νέα αυτή δουλειά, τους στίχους της οποίας υπογράφει ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί στο Ισραήλ ένα νέο τραγούδι – ντουέτο της τραγουδίστριας με τον νεαρό Shlomi Saban, γνωστό από τη συμμετοχή του στο American idol. Το κομμάτι αυτό, μια αισθαντική μπαλάντα, αποδίδεται από τους δύο τραγουδιστές αποκλειστικά στα εβραϊκά και γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία στο Ισραήλ. Τέλος αυτές τις μέρες κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Τουρκία το τελευταίο album της Γλυκερίας στην Ελλάδα «Η αγάπη είναι ελεύθερη»

——-

Νέο album αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες ο Μπάμπης Στόκας. Δύο περίπου χρόνια μετά την «Βόλτα» ο αγαπημένος τραγουδοποιός επιστρέφει με νέο υλικό σε μουσική δική του και σε στίχους του σπουδαίου Άλκη Αλκαίου. Το cd θα περιλαμβάνει 14 νέα τραγούδια και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη αυτού του μήνα. Παράλληλα ο Στόκας ξεκινά αυτή την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου εμφανίσεις στη μουσική σκηνή Δίπλα στο ποτάμι. Στο μοναδικό αυτό μουσικό ταξίδι που υπόσχεται στους θαυμαστές του όμως δεν θα είναι μόνος.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται μια από τις πιο αισθαντικές ελληνικές φωνές, αυτή της υπέροχης Λιζέτας Καλημέρη. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν θα είναι πολυσυλλεκτικό και θα εκτείνεται από το προσωπικό ρεπερτόριο των δύο ερμηνευτών έως το καλό λαϊκό τραγούδι με το οποίο ο Στόκας φλέρταρε με μεγάλη επιτυχία στο προηγούμενο live album του «Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε» , ενώ η Καλημέρη το υπηρετεί με θαυμαστά αποτελέσματα εδώ και πολλά χρόνια. Μια φαινομενικά αταίριαστη συνεργασία που όμως φαντάζει ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες του φετινού χειμώνα!

——-

Συνεργάστηκαν με επιτυχία πριν δύο χρόνια τόσο σε μουσικές σκηνές όσο και σε μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία. Καρπός αυτής της συνεργασίας τους ο δίσκος «Μόνο Κόκκινο» που περιελάμβανε μερικά πολύ όμορφα τραγούδια. Η συνεργασία αυτή όμως έμελλε να έχει συνέχεια και έτσι από αυτή την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου ο αγαπημένος Παντελής Θαλασσινός συναντά και πάλι τη Μελίνα Κανά στη γνώριμη και αγαπημένη σκηνή του Σταυρό του Νότου. Στο πρόγραμμα του ο Παντελής Θαλασσινός μας παρουσιάζει όλες τις γνωστές επιτυχίες του ενώ μας δίνει μια γεύση και από τον επερχόμενο δίσκο του με νέο υλικό. Σε λίγες μάλιστα μέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει και ένα νέο album-ζωντανά ηχογραφημένο στο studio.

Από την άλλη η ανανεωμένη Μελίνα Κανά θυμάται όλες τις σημαντικές συνεργασίες της με σπουδαίους τραγουδοποιούς όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και φυσικά ο Παντελής Θαλασσινός καθώς και άλλα αγαπημένα τραγούδια άλλων ερμηνευτών που έχει ζηλέψει και επιλέγει να εντάξει στο πρόγραμμά της. Η χημεία των δύο επί σκηνής είναι εξαιρετική. Τα τραγούδια τους, που δένουν με αναπάντεχο τρόπο μεταξύ τους, παρασύρουν το κοινό σε μία πορεία με συγκινητικές μελωδίες αλλά και κέφι και χορό.

——-

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά την Ευανθία Ρεμπούτσικα και ενώνουν την αγάπη τους για τη μουσική με καινούργια τραγούδια στη σκηνή του Παλλάς από τις 17 Δεκεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις. H Eυανθία με τις σπουδαίες συνθέσεις της και η ‘Άλκηστις με την αμάραντη φωνή της, ξαναγεννούν τα χαμένα μας συναισθήματα, σε απόλυτη επικοινωνία με το κοινό ενώνουν την δύναμή τους, και μας θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμα μία άλλη Ελλάδα που δεν θα χαθεί ποτέ…

Μία φωνή, ένα βιολί και 7 υπέροχοι μουσικοί μέσα από τον μαγικό κόσμο της τέχνης τους θα γεμίσουν την καρδιά μας, θα αγκαλιάσουν τα όνειρά μας και θα μας ταξιδέψουν στην Ελλάδα, στη Κωνσταντινούπολη, στην Αλεξάνδρεια και τα Βαλκάνια. Με ηχοχρώματα μοναδικά, με μελωδίες που διεισδύουν στα πιο βαθιά φύλλα της ψυχής. Μια παράσταση με τη φωνή της Άλκηστης να στροβιλίζεται αέρινα και συναισθηματικά μέσα στον εξαίσιο ήχο του βιολιού της Ευανθίας. Η συνεργασία των δύο γυναικών επεκτείνεται και στη δισκογραφία με ένα νέο album που αναμένεται πολύ σύντομα…

——-

Σχεδόν έτοιμο είναι το νέο album της Νατάσας Μποφίλιου και αναμένεται στις προθήκες των δισκοπωλείων εκεί γύρω στα τέλη του Δεκέμβρη. Δύο περίπου χρόνια μετά τα «Εισιτήρια Διπλά» η χαρισματική ερμηνεύτρια συνεργάζεται και πάλι με το επιτυχημένο δίδυμο Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο ενώ όσοι έχουν ακούσει δείγμα από τη νέα αυτή δουλειά μιλούν ήδη για τον δίσκο της χρονιάς! Το ακυκλοφόρητο ακόμη album χωρίζεται σε δύο μέρη – έξι τραγούδια στο πρώτο και έξι στο δεύτερο – όπως τα παλιά βινύλια! Έχει δύο τελείως διαφορετικές ατμόσφαιρες, μία πολύ κοντά στο γνωστό ύφος των καταξιωμένων δημιουργών και μια που μας θυμίζει παλιό καλό έντεχνο τραγούδι. Μάλιστα η νέα δουλειά θα κυκλοφορήσει και σε συλλεκτική έκδοση που θα περιλαμβάνει δύο μικρά δισκάκια! Αναμένουμε λοιπόν με ξεχωριστό ενδιαφέρον…

——-

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου φέτος βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στην πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της καριέρας της. Το φετινό χειμώνα παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια από το album “Τα-ρι-ρα” σε όλη την Ελλάδα ενώ παράλληλα παίρνει την αφορμή να «πειράξει» και τα παλιότερα κομμάτια της πορείας της. Όλα δουλεμένα από την αρχή, με έντονο ηλεκτρικό ήχο που αγκαλιάζει μπαλάντες αλλά και παραδοσιακά, με έντονη διάθεση για πειραματισμούς αλλά και ροκ ήχο που απροσδόκητα περιλαμβάνει και φλερτ ακόμα και με τζαζ ήχους. Με τους σπουδαίους μουσικούς που έχει δίπλα της αυτό επιτυγχάνεται αποτελεσματικά και όμορφα. Καινούργιες επιτυχίες ( «Σκιές», «Μοσχολούλουδο», «Το Όνειρο») μαζί με διαχρονικά τραγούδια που αγαπήσαμε όλοι («Παιδιά Των Δρόμων», «Είναι εντάξει μαζί μου», «Χίλιες Σιωπές» και πολλά άλλα), σε ένα πρόγραμμα που αγγίζει όλες τις αισθήσεις και προκαλεί τα συναισθήματα που μόνο η Ελένη Τσαλιγοπούλου ξέρει να γεννά στις εμφανίσεις της.

Οι πιο σημαντικοί σταθμοί της περιοδείας της είναι οι παρακάτω:

22/11 Αίγιο  -Πολυτεχνείο (με 2 κιθάρες)
28/11 Λονδίνο Islington (πιάνο φωνή)
29/11 Λονδίνο Islington (πιάνο φωνή)
01/12 Κοζάνη – Dada club
02/12 Δράμα – Villa Vogue
03/12 Καβάλα – Factory
10/12 Λευκωσία – Red
11/12 Λεμεσός – Πέραμα
Και από τις 16/12 και μέχρι τις 30/12 η τραγουδίστρια κάνει στάση στην Αθήνα και στην φιλόξενη μουσική σκηνή PassPORT

——-

Η Ηρώ συνιστά «Ψυχραιμία» και  επιστρέφει μετά από δύο χρόνια με νέα δισκογραφική δουλειά. Με τον δίσκο με τίτλο «Ψυχραιμία» η καλή τραγουδίστρια μας ταξιδεύει με το κάθε τραγούδι της σε διαφορετικούς χώρους, άλλοτε σε dance ρυθμό, και άλλοτε στη modern jazz music, χωρίς να λείπει η μπαλάντα και το αργό χασάπικο. Τη μουσική των τραγουδιών υπογράφει η ίδια η Ηρώ καθώς και τους στίχους στο τραγούδι «Μόνο εμείς». Στίχους γράφουν επίσης ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, η Λουσίλ Πετρίδου και ο Κώστας Φασουλάς.

Ανάμεσά στα τραγούδια υπάρχει κι ένα ντουέτο, το «Έγκλημα», με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη και μια διασκευή στο «Απόψε Σε Θέλω», το διαχρονικό τραγούδι των Πλέσσα-Παπαδόπουλου. Στο τραγούδι «Μεθυσμένη διαφορά» συμμετέχει η «Πολυφωνική Χορωδία Πατρών», την οποία διευθύνει ο Σταύρος Σολωμός. Εμείς να ευχηθούμε καλοτάξιδος ο νέος δίσκος!!!

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here