Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφορεί  αυτή τη βδομάδα από τη sony music το νέο international album του Μάριου Φραγκούλη, με τίτλο Beautiful Things. Το Beautiful Things είναι το τρίτο διεθνές cd του Μάριου Φραγκούλη, μετά τα εξαιρετικά πετυχημένα “Sometimes I Dream” και “Follow Your Heart”. Για την προετοιμασία του μάλιστα χρειάστηκαν πάνω από τρία χρόνια, με ηχογραφήσεις που έγιναν σε ΗΠΑ, Ελλάδα, Ρωσία και Βρετανία. Τα τραγούδια του album υπογράφουν σπουδαίοι συνθέτες όπως οι: Stephan Moccio (Celine Dion, Josh Groban, Sarah Brightman), David Foster (συνθέτης και παραγωγός των Madonna, Michael Jackson, Celine Dion, Michael Buble), Francesco Sartori (Andrea Boccelli) αλλά και άλλοι καταξιωμένοι συνθέτες και στιχουργοί απ’ όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά οικουμενικό σύνολο τραγουδιών που εκφράζεται μέσα από την παγκόσμια αξία της μουσικής, σε κάθε δυνατή γλώσσα: αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά!

Καλεσμένοι παγκόσμιας ακτινοβολίας συμμετέχουν στα τραγούδια του Beautiful Things. Η διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια Vanessa Williams, ο πιο πολυσυζητημένος λυρικός τραγουδιστής στον κόσμο αυτή τη στιγμή, Vittorio Grigolo και η αγαπημένη μας Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Το εκρηκτικό ντουέτο του με την τελευταία, στο τραγούδι «Rojo Violento» (Κόκκινο Δυνατό) είναι και το πρώτο δείγμα από το νέο αυτό album. Πρόκειται για ένα ισπανόφωνο τραγούδι γεμάτο από το πάθος της ερμηνείας των δύο τραγουδιστών που είχαν πρωτοερμηνεύσει στις κοινές τους εμφανίσεις στο Παλλάς ξεσηκώνοντας το κοινό. Την παραγωγή του album έκανε ο διακεκριμένος μουσικός και παραγωγός, Steve Wood.

——-

Άλλη μια νέα κυκλοφορία που μας έρχεται αυτές τις μέρες είναι και η ζωντανή ηχογράφηση μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες και πολυσυζητημένες συνεργασίες του φετινού καλοκαιριού που όμως συνεχίστηκε και όλο το Φθινόπωρο στο φιλόξενο GazΑRTE στo Γκάζι. Από εκεί και το live cd που αποτυπώνει το αποτέλεσμα της ειλικρινούς συνάντησης δύο καλλιτεχνών με μεγάλη αγάπη για τη μουσική και σεβασμό στο κοινό. Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Vassilikos ένωσαν τις φωνές και τις επιρροές τους και γοήτευσαν το κοινό που ένιωσε τη μαγεία αυτής της συνεργασίας επί σκηνής. Μια συνεργασία που ξεκίνησε από το μικρό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία πριν από λίγες μέρες στο GazΑRTE.

Στο album θα συναντήσουμε τραγούδια σταθμούς όπως τα The Look Of Love, Mack The Knife, You Are My Destiny, Because δίπλα σε τραγούδια του Στ. Κραουνάκη και της Λ. Νικολακοπούλου, της Λ. Πλάτωνος και της Μ. Κριεζή αλλά και του Μ. Χιώτη και του Αττίκ. Και φυσικά τραγούδια των δυο ερμηνευτών που σμίγουν με τα παραπάνω σε ένα ευφάνταστο και ταιριαστό αποτέλεσμα από αυτά που συντελούνται όταν υπάρχει γνώση, φαντασία, αγάπη.

——-

Το Τρίφωνο φέτος κλείνει φέτος 10 χρόνια ενεργής παρουσίας στα μουσικά δρώμενα και γιορτάζει συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα. Με καινούρια σύνθεση πια, Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής και το νέο μέλος Γιώργος Περαντάκος, αλλά πάντα πιστοί στον τρόπο, το ρεπερτόριο και την αισθητική που χαρακτηρίζει τα προγράμματα τους, μας υπόσχονται μοναδικές βραδιές γεμάτες με δυνατές ερμηνευτικές στιγμές και απογειωτικές τριφωνίες. Αγαπημένα τραγούδια, από παραδοσιακά μέχρι τους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες και ποιητές, καθώς και τραγούδια απ’ την προσωπική τους δισκογραφία παρουσιάζονται με μια διαφορετική ματιά και με μια ψυχαγωγική διάθεση γνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η μουσική στην καθημερινότητά μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όλοι. Το ραντεβού τους με το κοινό του Πειραιά είναι το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στη φιλόξενη σκηνή του PassPort.

——-

Η «Ονειρογραφία», η νέα δισκογραφική εργασία του Νίκου Πλατύραχου που μόλις κυκλοφόρησε από τη Legend, είναι μια πολύχρωμη σύνθεση τραγουδιών και ορχηστρικής μουσικής, που ακολουθούν τη λογική του ονείρου. Πρόκειται για μία μυστική περιπλάνηση εμπνευσμένη από εικόνες και μουσικές του κόσμου, που άφησαν βαθύ το ίχνος τους, συγκίνησαν και τελετούργησαν το δικό τους μύθο μέσα στο χρόνο. Η προσωπική σφραγίδα του συνθέτη φαίνεται από την αναδυόμενη κινηματογραφική απόχρωση. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη, Ψαραντώνης, Κώστας Βασιλιάγκος, Βίκυ Καρατζόγλου και Ασπασία Στρατηγού. Συμμετέχει η Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ σε δ/νση του συνθέτη και η Ορχήστρα των Χρωμάτων σε δ/νση Μίλτου Λογιάδη.

——-

Με την μουσική παράσταση Cabaret “Βερολίνο Παρίσι – Nα θυμάσαι τι ξεχνάς” η Ρίτα Αντωνοπούλου εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο του Γυάλινου Cabaret στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Μια σύγχρονη παράσταση Cabaret σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη όπου συνυπάρχουν τραγούδια μουσικές και κείμενα. Τραγούδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία σε Παρισινά και Βερολινέζικα cabaret, μουσικές που γεννήθηκαν για τις ανάγκες μουσικών παραστάσεων στο μεσοπόλεμο, τραγούδια της μεταπολεμικής Ελλάδας και τέλος, πέντε καινούργια τραγούδια για τις ανάγκες της παράστασης σε μουσικές Μάριου Στρόφαλη. Η Ρίτα Αντωνοπούλου, ταξιδεύει στις μουσικές σκηνές της Ευρώπης του μεσοπολέμου, με βασικούς σταθμούς το Βερολίνο και το Παρίσι, σε μια παράσταση που επιχειρεί να μας θυμίσει τι ξεχάσαμε.

Μαζί με την Ρίτα Αντωνοπούλου θα βρίσκεται και ο ηθοποιός Άγγελος Μπούρας στο ρόλο ενός σύγχρονου κομπέρ. Οι δυο καλλιτέχνες τραγουδούν χορεύουν σαρκάζουν την εποχή προσπαθώντας πάντα να θυμηθούν τι ξέχασαν, γιατί : “Στη λήθη δεν υπάρχει σωτηρία”. Τα κείμενα της παράστασης υπογράφουν οι: Δημήτρης Αποστόλου, Κωνσταντίνος Μάγνης και Θέμης Μουμουλίδης. Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 3/12 και θα συνεχίσουν την Κυριακή 4/12, την Δευτέρα 5/12, το Σάββατο 10/12, την Κυριακή 11/12, την Δευτέρα 12/12, την Κυριακή 18/12 και την Δευτέρα 19/12…

——-

Δυο νέες όμορφες φωνές και παρουσίες, δυο ελπιδοφόρες τραγουδίστριες, η Σαββέρια Μαργιολά κι η Αμαλία Τάτση συναντιούνται και συνδιαλέγονται μουσικά κι ερμηνευτικά. Η Σαββέρια Μαργιολά, μια φωνή με γνήσια λαϊκά ηχοχρώματα τραγουδάει λαϊκά κι η Αμαλία Τάτση, μια έντεχνη λυρική φωνή τραγουδά έντεχνα. Αλλά κι οι δυο μαζί δοκιμάζουν, μέσα από τραγούδια και ντουέτα, να μας παρουσιάσουν τους αρμούς που ενώνουν το λαϊκό και το έντεχνο στο εντεχνολαϊκό. Θα τις συναντήσουμε στο Gialino Up Stage τις Τετάρτες 21 και 28 Δεκεμβρίου.

——-

O Γιάννης Πάριος, ο κατεξοχήν τραγουδιστής του έρωτα, πάει Θεσσαλονίκη για να προσφέρει όμορφες βραδιές. Τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, κλάψει, πονέσει, αγαπήσει! Μουσικές σαν σπάνια χρώματα πάνω σε καμβά βινυλίου. Μαζί του η εκρηκτική Έλενα Παπαρίζου. Η τραγουδίστρια που μας έκανε περήφανους με τις επιτυχίες της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υπόσχεται ένα show υψηλών προδιαγραφών. H Έλενα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της και θα μας ξεσηκώσει με τις dance επιτυχίες της αλλά και θα μας καθηλώσει με τις δυνατές της μπαλάντες! Μαζί τους ο ταλαντούχος Χάρης Βαρθακούρης. Το δυνατό ντουέτο ξεκίνησε ήδη εμφανίσεις από την Παρασκευή στην Πύλη Αξιού!

——-

Τρεις σημαντικές φωνές του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα – έκπληξη. Ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Ζαφείρης Μελάς και ο Στέλιος Διονυσίου κάνουν την ανατροπή και ξεκινούν το πρόγραμμά τους όλοι μαζί στις 23.00 ακριβώς, χαρίζοντας αγαπημένες μουσικές στιγμές από τρεις θρύλους του ελληνικού τραγουδιού, το Στέλιο Καζαντζίδη, το Μανώλη Αγγελόπουλο και το Στράτο Διονυσίου!

Το «Άκου βρε φίλε» θα βρεθεί δίπλα στη «Ζιγκουάλα» και το «Ανέβα στο τραπέζι μου» σε ένα συνεχές «σουξεδιάρικο» ρεπερτόριο που επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μιχάλης Σεραφείφ. Τα χορευτικά στιγμιότυπα που θα παρουσιάζει 6μελες μπαλέτο χορογράφησε ο Φώτης Μεταξόπουλος. Θα τους συναντήσετε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στα «Δειλινά» …

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here