Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πολυπλατινένιου album «Κλειστά τα στόματα», ο Αντώνης Ρέμος επιστρέφει με νέο single. Πρόκειται για το τραγούδι «Εντάξει», που συμπεριλαμβανόταν στον τρίτο προσωπικό του δίσκο, σε μουσική και στίχους Νίκου Παπαδόπουλου. Στη νέα εκδοχή του τραγουδιού ο Ρέμος συνεργάζεται με τους Goin’ Through και το αποτέλεσμα αναμένεται να ξαφνιάσει. Ο ίδιος ο Αντώνης Ρέμος είχε την ιδέα να εμπιστευτεί το εν λόγω τραγούδι στο Νίκο NiVo Βουρλιώτη και τον Μιχάλη Παπαθανασίου, προκειμένου να πάρει μια διαφορετική και πιο σύγχρονη μορφή. Το «Εντάξει» είναι προπομπός της Deluxe έκδοσης του άλμπουμ “Κλειστά τα στόματα” που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από τη Heaven…

——-

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μας καλεί σε μια «Παράξενη γιορτή» στο Ζυγό! Ο αγαπημένος τραγουδιστής και δημιουργός επιστρέφει στην μουσική σκηνή Ζυγός στη Πλάκα από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο πιο ανανεωμένος, ώριμος και συναισθηματικός από ποτέ. Με ολοκαίνουργιο άλμπουμ, θα εμφανιστεί μετά από πολλά χρόνια σε μικρή μουσική σκηνή και μάλιστα με μια απρόσμενη και πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία…

Μαζί με την Ανδριάννα Μπάμπαλη και ένα σχήμα έμπειρων μουσικών, θα ερμηνεύσει όχι μόνο τις μεγάλες επιτυχίες από την προηγούμενη δισκογραφία του αλλά και κομμάτια που έχουν καιρό να ακουστούν και θα μπερδευτούν γλυκά με ακούσματα από το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του «Θάρρος ή Αλήθεια», προσκαλώντας μας σε μια παράξενη γιορτή που θα στήσει στην μουσική σκηνή του Ζυγού. Στην παρέα των δύο ερμηνευτών και η καλλίφωνη Βαλάντω Τρύφωνος

——-

Νέο single κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Μύρωνας Στρατής. Πρόκειται για την πολύ όμορφη μπαλάντα, σε μουσική και στίχους δικούς του, με τίτλο «Διπλά Σ’ Αγαπώ». Το τραγούδι αποτελεί το τρίτο single του τελευταίου album του νεαρού τραγουδοποιού «Άλλος κόσμος». Σύντομα μάλιστα θα δούμε και το video clip του νέου αυτού τραγουδιού…

Το νέο αυτό τραγούδι καθώς και άλλα αγαπημένα θα απολαύσουμε από Σάββατο 4/2 και κάθε Σάββατο στον Σταυρό του Νότου plus, όπου ο Μύρωνας συναντά τον Ησαΐα Ματιάμπα και τον Παναγιώτη Τσακαλάκο στην πιο φρέσκια και νεανική παρέα της νυχτερινής Αθήνας. Οι τρεις νεαροί άνδρες, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και όλοι μαζί, ανακαλύπτοντας τις κοινές μουσικές τους αγάπες, ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Σε μια διαδρομή που ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες, πλησιάζει την soul, φλερτάρει με το funk και λοξοκοιτάζει την disco, οι τρεις τραγουδοποιοί παρουσιάζουν τα δυνατά προσωπικά τους τραγούδια και ξαφνιάζουν με αναπάντεχες διασκευές, με απώτερο σκοπό να μην μείνει κανείς …καθιστός!

——-

Η αγαπημένη φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη επιστρέφει με ολοκαίνουργια παθιασμένη μπαλάντα και έναν σημερινό και πολύ ιδιαίτερο ήχο. Το Άρωμα είναι ένα τραγούδι του συνθέτη Νίκου Αντύπα και του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη, που με την φορτισμένη ερμηνεία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, έρχεται να προστεθεί στo προσωπικό μας συναισθηματικό playlist, σε αυτή την εσωτερική μουσική που κουβαλάμε μαζί μας παντού και στους στίχους που σιγοψιθυρίζουμε μέσα μας. Το “Άρωμα” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το πρώτο single από ένα άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη από την Universal Music, έρχεται για να ποτίσει τον κόσμο μας. H ενορχήστρωση του τραγουδιού ανήκει στον Σούμκα και την διεύθυνση Παραγωγής για την Universal Music έχει αναλάβει ο Γιώργος Κυβέλος.

——-

Νέο single όμως κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες και η Γλυκερία. Η κορυφαία λαϊκή τραγουδίστρια ερμηνεύει το πολύ όμορφο λαϊκό τραγούδι “Η θλίψη η δική μου“, το οποίο φέρει την υπογραφή του Σούλη Λιάκου και περιλαμβάνεται στο album “Με δυο πούπουλα στην πλάτη που αποτελεί την τέταρτη εκφραστική κατάθεση του δημιουργού και περιλαμβάνει δεκατρία νέα τραγούδια και εννέα διηγήματα. Στο βιβλίο-cd εκτός από τη Γλυκερία που ερμηνεύει ακόμη ένα τραγούδι, συμμετέχει και ο Βασίλης Λέκκας αλλά και η νεαρή ερμηνεύτρια Αλεξία Χρυσομάλλη. Την ενορχήστρωση έκανε ο συνθέτης με την βοήθεια του Διαμαντή Καραγιαννακίδη και την επιμέλεια του δίσκου έκανε ο Άγγελος Σφακιανάκης.

——-

Την παράσταση «Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή», που αποθεώθηκε από το κοινό της Αθήνας, πρόκειται να παρουσιάσουν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τραγούδια πλημμυρισμένα από το φως της Ελλάδας, με ήχους που μυρίζουν Ανατολή αλλά κλείνουν το μάτι και στη Δύση σε ένα πρόγραμμα που ξεσηκώνει με το πάθος και την δύναμή του γεμίζοντας τις καρδιές μας με τρυφερότητα και ευαισθησία. Στην παράσταση τους θα ακούσουμε και τραγούδια από την επερχόμενη δισκογραφική τους συνεργασία με πρώτο δείγμα δύο πολύ όμορφα τραγούδια, το «Γλυπτό» και το «πέντε χρόνια σ’ ερωτεύομαι».

——-

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πολύ πετυχημένου “Welcome to Greece” ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει με νέο δίσκο. Πρώτο δείγμα το τραγούδι «Λόλα». Την ιστορία της «Λόλας» κατέγραψε ο Κωστής Μαραβέγιας και μας τη διηγείται σε ένα cd και σε ένα βιβλίο που θα συνοδεύει το cd σε μια ειδική έκδοση και θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Φεβρουαρίου σε όλα τα καταστήματα δίσκων και τα βιβλιοπωλεία. Την Λόλα θα παρουσιάσει ο Κωστής Μαραβέγιας το Σάββατο 3 Μαρτίου σε μια πρωτότυπη συναυλία, για μια βραδιά μόνο, στο Fuzz Club, συνοδευόμενος από 8μελή μπάντα.

——-

Η Σοφία Παπάζογλου ανεβαίνει στη μουσική σκηνή Αυλαία για δύο μοναδικές παραστάσεις με τίτλο «…Και σαν τραγούδι σιγανό στα χείλη σου ν’ ανέβω», τις Τετάρτες 8 και 15 Φλεβάρη, παρέα με τρεις εξαιρετικούς σολίστες της «πρώτης γραμμής» και συνθέτες: το Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, το Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και το Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα. Η Σοφία παρουσιάζει με τους συνεργάτες της ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια από τη δισκογραφία τους που έχουν αγαπηθεί, επιλογές από το νέο της album «Μην της μιλάς της μοναξιάς στον ενικό» σε συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο, επιλεγμένα τραγούδια από το χώρο του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού και φυσικά αναφορές στην ευρύτερη λαϊκή μας παράδοση, αυτοσχεδιασμούς και διασκευές κομματιών ακόμη κι από το ξένο ρεπερτόριο, εμπλουτίζοντας έτσι τα ηχοχρώματα της παράστασης και προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here