Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες η πολυαναμενόμενη δισκογραφική συνεργασία του Δημήτρη Μητροπάνου με τον Σταμάτη Κραουνάκη με τίτλο «Εδώ Είμαστε». Δύο χρόνια μετά τη συνάντηση των δύο καλλιτεχνών με το τραγούδι «Ζωή νταλίκα κόκκινη» στο album του Δημήτρη Μητροπάνου «Στη διαπασών», ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογράφει εξ΄ ολοκλήρου τη νέα δισκογραφική δουλειά του λαϊκού βάρδου που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα πολύ δυνατό δισκογραφικό πάντρεμα που όσοι έχουν ακούσει δείγμα του μιλούν ήδη για τη συνεργασία της χρονιάς!

Το album περιλαμβάνει 14 λαϊκά τραγούδια σε στίχους του ιδίου του Κραουνάκη, της Λίνας Νικολακοπούλου του Λάκη Λαζόπουλου και του Μάνου Ελευθερίου καθώς και το μελοποιημένο “Ταξίδι” του Κωστή Παλαμά. 14 τραγούδια για την Ελλάδα του σήμερα, για το συναίσθημα της πίκρας αλλά και της ελπίδας… Μια πρώτη γεύση από την νέα αυτή δουλειά πήραμε ήδη με το τραγούδι «Γεια» σε στίχους της μοναδικής Λίνας Νικολακοπούλου που ήδη ακούγεται σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της χώρας.

——-

Άλλη μια μεγάλη του λαϊκού μας τραγουδιού, η Ελένη Βιτάλη επιστρέφει δυναμικά στη δισκογραφία και συναντά μετά από πολλά χρόνια τον λαϊκό συνθέτη Τάκη Σούκα σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι. Δεκαέξι ολοκαίνουργια λαϊκά τραγούδια έλαβε στα χέρια της πρόσφατα η σπουδαία τραγουδίστρια από τον καταξιωμένο δημιουργό και είναι έτοιμη να μπει σύντομα στο στούντιο έτσι ώστε να κυκλοφορήσουν στις αρχές του Φθινοπώρου. Η πρόταση στον Τάκη Σούκα έγινε από τη μεγάλη τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας». Ο  Τάκης Σούκας φυσικά και δεν αρνήθηκε μια τέτοια πρόταση αφού και ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς εδώ και πολλά χρόνια αυτή τη συνεύρεση…

——-

Ο Πασχάλης Τερζής, για πρώτη φορά φέτος το Καλοκαίρι επισκέπτεται εφτά μεγάλες πόλεις της Ελλάδας υποσχόμενος μοναδικές μουσικές βραδιές γεμάτες από σπουδαία λαϊκά τραγούδια. Με ένα πολύ καλό νέο δίσκο με τίτλο «Δύο νύχτες μόνο», που έγινε 4 φορές πλατινένιος σχεδόν με την κυκλοφορία του και έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες όπως «Φεύγω χωρίζω», «Παραστράτημα», «Έχω μια αγάπη», «Άστατος», «Έχει ένα φεγγάρι απόψε», «Επιστροφές καταστροφές», «Παλιόκαιρος», «Φεγγάρι μου χλωμό» κ.α έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα κεφιού και ξεφαντώματος που δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο.

Το Πρόγραμμα των συναυλιών του είναι το εξής:
Καβάλα 18/6 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»
Ιωάννινα 22/6 (ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ»,
Πάτρα 25/6 (ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ),
Λάρισα 30/6 (AEL FC ARENA),
Ηράκλειο 20/7 (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ),
Ρόδος 23/7 (ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΓΟΡΑ ΡΟΔΟΥ),
Καλαμάτα 29/7 (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)

——-

Οι καλύτερες στιγμές της μοναδικής παράστασης της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Στέφανου Κορκολή με τίτλο «Ένα πιάνο-Μια φωνή» που παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές στη φιλόξενη σκηνή του Gazarte και ταξίδεψε στις μεγαλύτερες σκηνές και τα θέατρα του κόσμου (Λονδίνο, Βοστόνη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη, Ζυρίχη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Μόναχο, Βουκουρέστι, Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα) αποτυπώθηκαν και κυκλοφορούν από τη Heaven σε ένα εξαιρετικό διπλό cd.

Μια μουσική συνάντηση που έκλεψε τις καρδιές του κόσμου και γνώρισε τεράστια επιτυχία όπου και αν παρουσιάστηκε, μια φωνή που μας ταξιδεύει στα πιο αγαπημένα μας ακούσματα με τρόπο μοναδικό και ένα πιάνο που με μαεστρία «παίζει» αναπάντεχα μουσικά παιχνίδια… Το cd κυκλοφορεί από γνωστό τηλεοπτικό περιοδικό (το πρώτο κυκλοφόρησε την Παρασκευή ενώ το δεύτερο έπεται την επόμενη) ενώ από την Τετάρτη 01/06 θα βρίσκεται και στις προθήκες των δισκοπωλείων…

——-

Μετά από μια μίνι περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπου παρουσίασε τα νέα της τραγούδια, η Ελένη Τσαλιγοπούλου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει δύο  σημαντικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχοντας μαζί της μια μεγάλη μουσική παρέα. Συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου θα βρεθεί στο θέατρο του Λυκαβηττού μαζί με τους Νίκο Πορτοκάλογλου, Φοίβο Δεληβοριά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Παύλο Παυλίδη, Γιώργο Ανδρέου, Vassiliko, Κώστα Λιβαδά, Δήμητρα Γαλάνη και Τάνια Τσανακλίδου ενώ λίγες μέρες αργότερα στις 27 Ιουνίου θα εμφανιστεί στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη παρέα με φίλους της όπως η Μελίνα Κανά, ο Μανώλης Λιδάκης και οι Μίκρο. Στις συναυλίες αυτές θα ακούσουμε τραγούδια από το ολοκαίνουριο «Τα ρι ρα» καθώς και αγαπημένες μελωδίες από το σύνολο της 25χρονης πορείας της ερμηνεύτριας.

——-

Με το τραγούδι ”Εκεί Για Σένα Εγώ” μέσα από το τελευταίο τους άλμπουμ “Στην χώρα των τρελών” οι Onirama συμμετέχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους Special Olympics, που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα. Το εν λόγω κομμάτι εκτός του ότι αποτελεί το νέο single του συγκροτήματος από το τελευταίο του cd είναι και το επίσημο τραγούδι της ελληνικής αποστολής για τους φετινούς αγώνες.

——-

Νέο single και για την Ανδριάννα Μπάμπαλη μέσα από τον πολύ καλό τελευταίο της δίσκο (μια από τις καλύτερες δουλειές του τελευταίου χρόνου) «Ο Τζον Τζον ζει». Πρόκειται για το εξαιρετικό ντουέτο της με τον Shinoflow με τίτλο «Μοναξιά» σε μουσική του Στάμου Σέμση και σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και του Shinoflow. Μάλιστα στα ραδιόφωνα θα ακούσουμε σύντομα τη remix version του εν λόγω τραγουδιού από τον Cayetano.

——-

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μετά από δύο χρονιές sold out εμφανίσεων στον Σταυρό του Νότου Plus στην Αθήνα, ετοιμάζει την καλοκαιρινή της έξοδο! Ταξιδεύει με καλοκαιρινή διάθεση σε πόλεις της Ελλάδας αλλά και την Κύπρο, με τραγούδια πέρα από όρια και σύνορα, σε ένα μελωδικό ταξίδι που μόνο η μαγική φωνή της Ελεωνόρας μπορεί να μας παρασύρει. Τα καινούρια της τραγούδια από το cd «Έξοδος 2», τραγούδια από το πρώτο της προσωπικό album «Έλα», αλλά και πολλά αγαπημένα ξένα και ελληνικά τραγούδια, διασκευασμένα με το δικό της μοναδικό τρόπο που ενθουσιάζουν όλους όσους τα ακούν, σε ένα πρόγραμμα χωρίς συστολές και αναστολές απ’ όλα όσα η ίδια έχει αγαπήσει. Το πρόγραμμα των συναυλιών της θα ανακοινωθεί σύντομα!

——-

Η Μελίνα Κανά, στην πιο ώριμη ερμηνευτικά στιγμή της, έχοντας «επιστρέψει στις ρίζες της» και συσπειρώσει το κοινό της, έρχεται ανανεωμένη από ένα πλούσιο σε εμφανίσεις χειμώνα και μας παρουσιάζει ένα πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα.
Στις καλοκαιρινές της παραστάσεις που θα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα θα μας θυμίσει τα τραγούδια μέσα από τα οποία την πρωτογνωρίσαμε και θα μας εκπλήξει με την πρώτη παρουσίαση κάποιων ακυκλοφόρητων τραγουδιών της. Τραγούδια των Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Νίκου Ξυδάκη και Παντελή Θαλασσινού θα αναμιχθούν με κομμάτια νέων τραγουδοποιών οι οποίοι θα τη συντροφεύουν και θα την πλαισιώνουν μουσικά.

Σε αυτές της καλοκαιρινές παραστάσεις όμως, η αγαπημένη τραγουδίστρια δεν θα είναι μόνη της! Μετά από αναμονή πολλών χρόνων για τους θαυμαστές τους, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη μας επιφυλάσσουν για αυτό το καλοκαίρι μία απολαυστική και πολύ ξεχωριστή συνεργασία. Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμα τους. Ανάλογα με την ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς, και όπως αυτή θα διαμορφώνεται από κοινό και μουσικούς, οι χαρισματικές ερμηνεύτριες συχνά θα προσαρμόζουν το ρεπερτόριο τους αντλώντας από την διάθεση της στιγμής και τελικά χαρίζοντας σε όσους βρεθούν εκεί μία αξέχαστη, γεμάτη και διασκεδαστική βραδιά. Επί σκηνής θα τις συντροφεύει ο Μιχάλης Παπαζήσης με τη χαρακτηριστικά ιδιαίτερη φωνή του ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουμε αγαπήσει…

——-

Ο Γιάννης Χαρούλης μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και τις sold out εμφανίσεις του στον Σταυρό του Νότου ξεκινάει από την Αθήνα την καλοκαιρινή του περιοδεία. Στις 7 Ιουνίου στην Τεχνόπολη ο εμπνευσμένος τραγουδοποιός παίζει καινούρια τραγούδια και φέρνει τον καινούριο του ήχο για πρώτη φορά σε μια ανοιχτή συναυλία.

Στην Τεχνόπολη ο Χαρούλης παρουσιάζει τραγούδια από το καινούριο του δίσκο και την συνεργασία του με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, μας θυμίζει στιγμές από προηγούμενα προσωπικά του album, αγαπημένους του ήχους από το εξωτερικό και όπως σε κάθε του πρόγραμμα επιλέγει δημιουργίες συνθετών και τραγουδοποιών για να τις ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και να μας κάνει όλους μια παρέα…

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here