Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Αυτό που περιμέναμε πολύ καιρό, επιτέλους ήρθε!!! Νέο τραγούδι από την πολυαγαπημένη μας Μελίνα Ασλανίδου! Η αισθαντική ερμηνεύτρια, μετά από πολλά χρόνια, έχει επιτέλους νέο υλικό και ετοιμάζεται σύντομα να το κυκλοφορήσει. Τα τραγούδια του νέου της album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο υπογράφουν δύο πολλοί ξεχωριστοί δημιουργοί. Τη μουσική σε όλα τα τραγούδια γράφει ο νεαρός και ταχύτατα ανερχόμενος Γιώργος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο σημαντικότατος στιχουργός Κυριάκος Ντούμος. Ένα πρώτο δείγμα από το νέο αυτό album πήραμε μέσα από τη ραδιοφωνική μετάδοση του τραγουδιού «Δεν έχω διεύθυνση», μια ιδιαίτερη μπαλάντα που μας κέρδισε από την πρώτη ακρόαση.

Τραγούδια από τη νέα της αυτή δισκογραφική δουλειά θα παρουσιάσει η Μελίνα στις καλοκαιρινές συναυλίες που θα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα με τον Δημήτρη Μπάση! Οι δύο σπουδαίες αυτές φωνές συναντιόνται για να ταξιδέψουν σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με απρόβλεπτες επιλογές, εκρηκτικές ερμηνείες, συγκίνηση, αυτοσχεδιασμό και πάνω από όλα σεβασμό και αγάπη στην μουσική, που θα αποτελέσει την καλύτερη μουσική πρόταση του φετινού καλοκαιριού! Στόχος τους τίποτε άλλο παρά η δημιουργία μιας μεγάλης παρέας, όπου κοινό και καλλιτέχνες τραγουδούν μαζί!

Οι μέχρι στιγμής ημερομηνίες των κοινών τους παραστάσεων:
21 Ιουλίου – Πετρούπολη Θέατρο Πέτρας
23 Ιουλίου – Μονεμβασιά
5 Αυγούστου – Ρέθυμνο, Κτήμα Πάνακρον
11 Αυγούστου – Καρδίτσα, Μεσενικόλας, Γιορτή Κρασιού
12 Αυγούστου – Δήμητρα Γρεβενών
18 Αυγούστου – Εύβοια Αλιβέρι.

——-

Με δύο μουσικά projects θα οργώσει κυριολεκτικά την Ελλάδα το φετινό Καλοκαίρι ο Γιάννης Κότσιρας.

Από τη μια, η μουσική παράσταση με τίτλο «On the road», με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα». Μαζί του έξι σπουδαίοι μουσικοί, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική προσέγγιση, ο Χρήστος Αλεξάκης στα πλήκτρα και στις ενορχηστρώσεις, ο Βαγγέλης Μαχαίρας σε όλο το φάσμα των λαϊκών εγχόρδων από το λαούτο στον τζουρά και από το μπουζούκι στο μαντολίνο, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, στις κιθάρες ο Κώστας Μιχαλός στα τύμπανα και τα κρουστά ο Γρηγόρης Συντρίδης και στο βιολί η Μιγκεν Σελμάνι. Μαζί του και η πολύ καλή νέα ερμηνεύτρια, Σαββέρια Μαργιολά.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:
Σάββατο 7 Ιουλίου – Πειραιάς – Βεάκειο θέατρο
Σάββατο 14 Ιουλίου – Κυριάκι Βοιωτίας – Φεστιβάλ Φλυγόνιον
Σάββατο 21 Ιουλίου – Χαλκιδική – Τρυπητή – Lobby live stage
Παρασκευή 27 Ιουλίου – Λουτράκι – Level 2
Σάββατο 4 Αυγούστου – Κήποι Ευβοίας – Αλώνια.

Από την άλλη, η μοναδική παράσταση με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, με τίτλο «Η Σμύρνη του έρωτα». Με αφορμή τα 90 χρόνια μνήμης στη Σμύρνη και την πρόσφατη κυκλοφορία του ομότιτλου, κοινού τους άλμπουμ τους, Γιάννης Κότσιρας και Εστουδιαντίνα, παρουσιάζουν μία παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση και την έντεχνη δημιουργία της Σμύρνη. Το ρεπερτόριο της παράστασης απαρτίζεται από τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη δεκαετία του ’20, ενώ τα ίχνη τους φθάνουν έως και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως τα: Που να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Όμορφη Σμυρνιά,  Ο Αντώνης ο Βαρκάρης, Μισιρλού, Το Γελεκάκι, Η Μικροπαντρεμένη κ.α.  Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης έχει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης ενώ συμμετέχουν και οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Θοδωρής Μέρμηγκας και Ασπασία Στρατηγού.

Οι μέχρι τώρα προγραμματισμένες παραστάσεις της μοναδικής αυτής συνύπαρξης είναι οι παρακάτω:
Πέμπτη 28 Ιουνίου – Λάρισα – Κηποθέατρο Αλκαζάρ
Παρασκευή 31 Αυγούστου – Γιαννιτσά – Ανοιχτό θέατρο Γιαννιτσών
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου – Βόλος – Δημοτικό θέατρο Μελίνα
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου – Βέροια – Ανοιχτό θέατρο άλσους Μελίνα Μερκούρη
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου – Αθήνα – Τεχνόπολις

——-

Μετά το «Στο καφέ του χαμένου χρόνου» (Au café du temps perdu) έρχεται ακόμα ένα single για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μέσα από το τελευταίο του album «Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στη Μεσόγειο». Πρόκειται για το «Σαν Αμερικάνος» (Tu Vuo Fa L’ Americano), σε μουσική του Renato Carosone και στίχους του Renato Salerno, στην ελληνική του δε εκδοχή με τους στίχους ο Οδυσσέας Ιωάννου. Το τραγούδι ερμηνεύουν από κοινού ο Tonino Carotone και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο Tonino Carotone θα είναι άλλωστε ένας από τους καλεσμένους του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην μεγάλη γιορτή που πρόκειται να λάβει χώρα στο Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012. Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου cd του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στη Μεσόγειο», ο αγαπημένος τραγουδοποιός, ετοιμάζει μια συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής – και όχι μόνο – σκηνής! Salvatore Adamo, Angelo Branduardi, nomadi, Piluka Aranguren, Νίκος Αλιάγας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χάρης Κατσιμίχας, Μαρία Φαραντούρη, είναι μερικά μόνο από τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής σκηνής που θα τραγουδήσουν πλάι στον σπουδαίο έλληνα τραγουδοποιό.

——-

Μετά τα «Θάρρος ή Αλήθεια», «Πλάι Πλάι», «Σ’ Αγαπώ», «Αξίζω» (από το soundtrack της ταινίας του Νίκου Περάκη «Σειρήνες στη στεριά») και «Ό ,τι Θες» (Βασιλιάς – από τους τίτλους της επιτυχημένης σειράς του Mega «Βασιλιάδες») νέο, πέμπτο single για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη μέσα από το από το πρόσφατο και πολύ επιτυχημένο άλμπουμ του «Θάρρος ή Αλήθεια». Πρόκειται για το τραγούδι «Τρεις Ζωές» σε μουσική του Μιχάλη Χατζηγιάννη και στίχους του Νίκου Μωραΐτη, μια δυνατή  beat μελωδία, που αναμένεται να χορευτεί πολύ αυτό το Καλοκαίρι.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου του single ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ετοιμάζει, αυτή την περίοδο πυρετωδώς τις καλοκαιρινές του συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Με ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ στις αποσκευές του, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να μυήσει τους νεότερους αλλά και να θυμίσει στους θαυμαστές του στην εμπειρία ενός πραγματικά αξέχαστου live. Συνεχίζοντας με συνέπεια μία επιτυχημένη πορεία περισσότερων από δέκα χρόνων, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μας περιμένει να ξαναζήσουμε στο ρυθμό των μεγάλων επιτυχιών του, να γνωρίσουμε τα καινούργια τραγούδια του μα πάνω απ’ όλα να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά.

——-

Νέο τραγούδι και για τον Γιώργο Σαμπάνη, προπομπός του ολοκληρωμένου άλμπουμ του που ετοιμάζει πυρετωδώς αυτόν τον καιρό και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη. Ο νεαρός δημιουργός μετά τα δύο τελευταία, επιτυχημένα του singles, «Μυστήριο Τρένο» και «Σαν το Φύλλο στον Αέρα», αυτό το καλοκαίρι έρχεται να μας ενθουσιάσει με το «Μόνο Αν Θες Εμένα», ένα ρυθμικό χορευτικό κομμάτι σε μουσική του ίδιου και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Το «Μόνο Αν Θες Εμένα» κυκλοφορεί σε digital μορφή.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here