Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Η σπουδαία Ελένη Βιτάλη επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη! Η εξαιρετική ερμηνεύτρια ξεκινά το νέο της μουσικό ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη καθώς θα αρχίσει εμφανίσεις από τις 4 Μαΐου στο «Love Casual Living». Στο πλευρό της έχει το Νίκο Ξύδη, με την ολοκαίνουργια δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Πατέντα», τη Βαλέρια Κουρούπη, τη Μυρτώ Ναούμ, τους πολυσυζητημένους Apotihans και τρεις κορυφαίους σολίστες. Όλοι μαζί, διασκεδάζουν και διασκευάζουν τις μεγάλες επιτυχίες της, αλλά και τραγούδια που όλοι αγαπάμε και σιγοτραγουδάμε. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο και για λίγες μόνο εμφανίσεις στην φιλόξενη μουσική σκηνή του love casual living.

——-

Ο Γιώργος Νταλάρας με την επιλογή των τραγουδιών, τις ερμηνείες του και το παίξιμό του αναδεικνύει τραγούδια που ξεπέρασαν «τους μουσικούς τους δρόμους» διασκευασμένα με δουλεμένη γνώση, πατώντας όμως πάντα στέρεα στη μουσική τους αφετηρία. Ο σπουδαίος έλληνας τραγουδιστής επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής στις 22, 23 και 24 Μαΐου με τρεις συναυλίες όπου συναντιούνται επί σκηνής διαφορετικές φωνές και μοναδικοί δεξιοτέχνες από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Εκλεκτή προσκεκλημένη στις συναυλίες, μια σπουδαία ερμηνεύτρια, η Νόα, που με το ταλέντο, την αφοσίωσή της στη μουσική και τους πειραματισμούς της κατέκτησε το κοινό μέσα και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας της. Μαζί της φθάνουν στο Μέγαρο Μουσικής ο μόνιμος συνεργάτης της Γκιλ Ντορ (κιθάρα και μουσική διεύθυνση) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Solis από τη Νάπολη. Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

——-

Δύο χρόνια μετά τις «Λεβέντικες καρδιές», ο Βαγγέλης Κορακάκης επανέρχεται με μια νέα δισκογραφική εργασία στα γνώριμα μονοπάτια του λαϊκού τραγουδιού που υπηρετεί με συνέπεια και προσήλωση, υπογράφοντας όπως πάντα το στίχο και τη μουσική των τραγουδιών του. Δεκατέσσερα τραγούδια και ένα οργανικό, πάνω σε ολόκληρη σχεδόν τη λαϊκή ρυθμολογία, απαρτίζουν τον «Χωματόδρομο», που διαπνέεται στιχουργικά από την επιμονή του συνθέτη στα ίδια θέματα που πάντα χαρακτηρίζουν τη δουλειά του –τους καημούς της αγάπης, τα όνειρα, τις αναμνήσεις, τις κοινωνικές αιχμές– με έμφαση αυτή τη φορά στην απόδοση ευθύνης και την αντίθεση σ’ ένα πολιτικά υποθηκευμένο μέλλον.

Στο δίσκο αυτό όμως, ο Καισαριανιώτης δημιουργός δεν στηρίζεται σε παλιούς και γνωστούς ερμηνευτές, αλλά δίνει την ευκαιρία σε νέα και ταλαντούχα παιδιά να αποδείξουν ότι στο λαϊκό τραγούδι υπάρχει συνέχεια και μέλλον. Έτσι, ο Βασίλης Κορακάκης, η Ανατολή Μαργιόλα, η Ελένη Καπηλίδου και ο Θοδωρής Στούγιος, μοιράζονται το πάλκο με την Μαρία Σουλτάτου, τον Άλκη Μαύρο και τον ίδιο τον συνθέτη, αποτελώντας τις «φωνές» του Xωματόδρομου.

——-

Μετά από 4 αξέχαστες sold-out συναυλίες μέσα στον Απρίλιο, ο μοναδικός Κώστας Μακεδόνας θα ανέβει ξανά στη σκηνή του Θεάτρου Βεργίνα ώστε να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση. Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδιστής θα βρίσκεται στο Regency Casino Thessaloniki για δύο ακόμη εμφανίσεις στις 4 και 5 Μαΐου, ερμηνεύοντας μεγάλους δημιουργούς και όχι μόνο: από τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τον Μούτση και τον Γκάτσο … στο «Ποδήλατο», στο «Λευκό τον Πύργο», στο «Κάτσε Καλά», στο «Μόνο μια Φορά» και στο «Τώρα μη Μιλάς», της τελευταίας του δισκογραφικής συνεργασίας με τον Γιώργο Θεοφάνους.

——-

Μετά το «Όλα στο κόκκινο» και το «Απόψε δεν θα κοιμηθώ», που έχουν γνωρίσει μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, άλλο ένα τραγούδι έρχεται να μας δώσει μία πρόγευση από τη νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Παπαδόπουλου που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα από τη νέα του δισκογραφική εταιρία, Heaven Music. Ο τίτλος του νέου single, πού ήδη ακούγεται δυνατά στο ραδιόφωνο είναι,«Εσύ δεν ξέρεις» και πρόκειται για μια σύνθεση του Γιώργου Παπαδόπουλου σε στίχους της Γιούλας Γεωργίου.

——-

Νέο τραγούδι όμως θα ακούσουμε σήμερα ραδιοφωνικά και από τον Δήμο Αναστασιάδη! Μετά την μεγάλη επιτυχία του “Χτίσε μια γέφυρα”, ο νεαρός τραγουδοποιός επιστρέφει με το νέο του single με τίτλο «Τώρα». Το τραγούδι αυτό θα συμπεριλαμβάνεται στο ολοκαίνουριο album του με τίτλο «Άλλος εγώ» που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες…

——-

Ο Γιάννης Κυρατσός τρία χρόνια μετά το «Ο κόσμος είναι μικρός» παρατηρεί, αφουγκράζεται τους ήχους και μετουσιώνει τα συναισθήματα του σε πρωτότυπη δημιουργία. Μαζί με τον Dani Joss, αλλά και μια ομάδα μουσικών με προσωπικότητα σπάνια στην ελληνική μουσική σκηνή, καταφέρνει να πλάσει ένα μουσικό όραμα που σε μαγνητίζει. Κιθάρες, αναλογικά συνθεσάιζερ, πνευστά, δυνατοί ρυθμοί. Ονειροπολικοί στίχοι και μαγικές μελωδίες σε ένα δίσκο που τιτλοφορείται «Κλείνω τα μάτια να δω» και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την Polytropon. Το album κινείται σε rock, pop, ενίοτε trip hop και post rock ήχους με βρετανικές καταβολές, ωστόσο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολα από ένα μουσικό είδος. Αρκεί μόνο να κλείσει κανείς τα μάτια και να βυθιστεί σε μια παράλληλη μουσική πραγματικότητα…

Το νέο αυτό album παρουσιάζει ο νεαρός τραγουδοποιός στο Club του Μύλου στις 10 Μαΐου. Μία βραδιά που θα διαφέρει από οτιδήποτε άλλο είδατε μέχρι τώρα από το συγκεκριμένο τραγουδοποιό. Ανανεωμένη σύνθεση μελών, καθώς και πλήρης μουσική ανανέωση είναι τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου live που θα γεμίσει το Club του Μύλου με δυνατές κιθάρες, καταιγιστικούς ρυθμούς και μοναδική ατμόσφαιρα

——-

Νέο album αναμένεται να κυκλοφορήσουν την επόμενη Δευτέρα 7 Μαΐου οι Matisse. To “Paper Door“, όπως τιτλοφορείται το τέταρτο studio album τους θα περιέχει 10 νέα τραγούδια καθώς και 2 θέματα, ένα instrumental intro και ένα χορωδιακό outro. Την παραγωγή έκανε ο Greggy K (κιθαρίστας & συνθέτης των Matisse) στο studio του κατά την διάρκεια του χειμώνα 2011/12. Το άλμπουμ σηματοδοτεί η επιστροφή στο δημοφιλές group του αυθεντικού τραγουδιστή και συνθέτη Άρη Σιαφά, που έγραψε και τους περισσότερους από τους στίχους των τραγουδιών. H Ειρήνη Δούκα, γνώριμή μας από τους C-REAL συμμετέχει στο τραγούδι «Sorry» ενώ το εικαστικό του εξωφύλλου φιλοτέχνησε η Ντόρα Οικονόμου. Ήδη ξεχωρίζει στο ραδιόφωνο το πρώτο single του album με τίτλο «Lucky Day»

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here