12/12/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Κυκλοφόρησε από την Universal το νέο album του Μανώλη Λιδάκη με τραγούδια του σπουδαίου έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου σε β’ ανάγνωση. Το «Γειά σου χαρά σου Βενετιά» είναι το πρώτο δείγμα από αυτόν τον σπουδαίο δίσκο.

Στο σημείωμα του album ο Μανώλης Λιδάκης γράφει:

«Όσο κι αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα να θυμηθώ σε ποια ηλικία ένιωσα αυτή την απίστευτη έλξη για την μουσική και το τραγούδι.
Είμαι όμως βέβαιος ότι: αιτία ήταν το μαντολίνο του πατέρα και η γλυκύτατη φωνής της μάνας μου που ηχούσαν στο σπίτι καθημερινά. Ακούγοντας τους μεγάλους τραγουδιστές της εποχής, προσπαθούσα να επιτύχω και εγώ με τη δική μου παιδική φωνή οτιδήποτε με εντυπωσίαζε από την τέχνη τους. Βεβαίως τις περισσότερες φορές δεν κατάφερνα σχεδόν τίποτα.

Σήμερα, έχω απόλυτα σιγουρευτεί, πως όταν έχεις απέναντί σου μεγάλα τραγούδια και έχουν προηγηθεί σπουδαίες ερμηνείες, σημαντικότερο είναι το πώς θα τα προσεγγίσεις, από το πώς θα επιδείξεις τα όποια φωνητικά σου προσόντα. Με σεβασμό, απλά, λιτά και απέριττα προσπάθησα να τα ερμηνεύσω, βάζοντας μόνο τη φωνή της ψυχής μου.
Κατά την διάρκεια της ηχογράφησης, αντιμετώπισα πάρα πολλές δυσκολίες. Όμως η έμπειρη καθοδήγηση του Γιώργου Μακράκη υπήρξε καταλυτική.

Ένα απλό και μεγάλο ευχαριστώ στον Σταύρο Ξαρχάκο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».

Μανώλης Λιδάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here