Ο μυθικός Νίκος Γκάτσος υπογράφει τους στίχους, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μελοποιεί και η Φωτεινή Δάρρα ερμηνεύει τα τραγούδια στο νέο επερχόμενο δίσκο με τίτλο “Λουλούδι στη φωτιά” που αναμένεται στα μέσα Νοεμβρίου από τη Universal.

Ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου σταχυολόγησε τους στίχους αυτούς με άξονα την ένωση δύο εντυπωσιακών χαρακτηριστικών: την προφητική ματιά του μεγάλου στιχουργού σε απόλυτα σημερινά κοινωνικά θέματα από τη μια – και την, αιτούμενη ξανά στις μέρες μας, στιβαρή δομή ενός κλασσικού και γνήσιου λαϊκού ελληνικού τραγουδιού που να τραγουδάει τη ζωή και τον έρωτα, με ποίηση και αλήθεια.


Η Φωτεινή Δάρρα, κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της νεώτερης γενιάς, συναντιέται στο υλικό αυτό με την πρόκληση να εκφράσει μεγάλο μέρος της καυτής σημερινής κοινωνικής θεματολογίας και προβληματισμού, προσφέροντας στο κύρος και τη σοφία των στίχων, την δύναμη μιας ορμητικής, αθώας και σύγχρονης νεανικής ερμηνείας.

Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφόρησε μέσα από αυτή τη δουλεία έχει τον τίτλο “Παρασκευή Μεγάλη” και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν Ολα τα τραγουδια του δισκου ειναι σαν τη “Παρασκευή Μεγάλη” τοτε ο δισκος ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ.
    Φωναρα η Δάρρα και καταπληκτικη μελοποίηση απο τον Παπαδημητρίου !!!

  2. ΠΟΛΥ ΚΑλΟΣ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΚΟΣ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΑ….

    Δημητρη σε παρακολουθω απο την πρωτη μερα ….. περιμενω την επομενη μερα……….. παντα φιλος Σπυρος !

  3. Ωραία τραγούδια, αλλά πολύ λίγη η ερμηνεύτρια και αδικεί τον συνθέτη. Κρίμα 🙁

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here