04/12/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Για έναν τόπο που γνώρισε πόνους αλλά και χαρές,περιφρόνηση αλλά και μεγαλείο,για την Ιωνική γη που μυρίζει δάκρυ ελληνικό και που κάποτε νανούρισε το γέλιο μας,για την πατρίδα αυτή που ποτέ δε λησμονήθηκε,γιατί η καρδιά μας έγινε ο χάρτης της,για τη Μικρασιατική Γη ταπεινά απόψε θα σας πούμε...”

Ο ιερός ναός Αγίας Παρασκευής Μενεμένης σε συνεργασία με τον Δήμο Νεαπόλεως-Συκεών Θεσσαλονίκης,παρουσιάζουν αυτή την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο κλειστό θέατρο δήμου Συκεών την μουσικοχορευτική παράσταση “Σμύρνα και Χρυσός, της Ιωνίας ήχος” με την συγκλονιστική ερμηνεύτρια Μαρία Σουλτάτου.

Πρόκειται για μια ιδαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης σε επιμέλεια και παρουσίαση του Μάκη Ρουσομάνη, μουσική επιμέλεια της Σοφίας Νάτσιου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίας Μπαδέμη. Συμμετέχει η χορωδία και το τμήμα παραδοσιακών χορών του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Μενεμένης. Στο φουαγιέ του θεάτρου θα υπάρχει έκθεση παλαιών αντικειμένων καθώς και παραδοσιακές γεύσεις απο την Σμύρνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here