20/4/2012
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Αν βρισκόμασταν στον “Παράδεισο”, σίγουρα θα νιώθαμε μια “Ευφορία”! Τώρα αν αντί για μικρά γλυκά αγγελάκια, βλέπαμε έναν “Τζόκερ”, τότε πάλι δε θα ανησυχούσαμε… γιατί πολύ απλά θέλω να αφήσετε την φαντασία σας να οργιάσει! Τα παραπάνω αποτελούν 3 από τους τίτλους των τραγουδιών του 2ου ημιτελικού! Δεν θα σας κάνω να περιμένετε άλλο… Ξεκινάμε!

10. Κροατία
Ερμηνεία : Nina Badric
Τίτλος : Nebo (Παράδεισος)
Μουσική-Στίχοι : Nina Badric

Εγώ σας είχα προειδοποιήσει πως θα βαρεθείτε να ακούτε τη λέξη “Βαλκάνια” συνοδευόμενη από τη λέξη “μπαλάντα”. Ε, λοιπόν μαζί μας και σήμερα μια ακόμη βαλκανική μπαλάντα αυτή τη φορά από την Κροατία. Έχοντας 10 ολόκληρα χρόνια να δει θέση στη δεκάδα, η Κροατία ευελπιστεί πως φέτος θα κάνει την διαφορά και θα τα καταφέρει ο “Παράδεισος” της! Υπολόγιζε βέβαια χωρίς την …”κόλαση” των υπολοίπων βαλκανικών χωρών, αφού με τις τόσες μπαλάντες που μαζεύτηκαν σε αυτόν τον ημιτελικό, έχω μεγάλη περιέργεια να δω ποιες θα είναι οι τυχερές που θα περάσουν. Όσον αφορά το τραγούδι τώρα, ένα όμορφο κομμάτι, χωρίς κάποια ιδιαίτερη κορύφωση, με μία ερμηνεύτρια καλή φωνητικά, που όμως κρύβει άσσους στο μανίκι της αφού είναι ιδιαίτερα γνώστη σε Σερβία, Βοσνία και Σλοβενία!

——————-

11. Σουηδία
Ερμηνεία : Loreen
Τίτλος : Euphoria
Μουσική-Στίχοι : Thomas Gson, Peter Bostrom

Ιδού αγαπητοί φίλοι το φετινό μεγάλο φαβορί -όπως λένε…- της Eurovision! Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι το 2013 ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη, αφού θεωρούν τη χώρα των ABBA ως το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά. Ένα σαφέστατα ιδιαίτερο και απαιτητικό κομμάτι, με μία περίεργη σκηνική παρουσία (δε γνωρίζουμε βέβαια αν θα τη διατηρήσει) και μία αρκετά καλή φωνή. Η 28χρονή Loreen, με μαροκινές παρακαλώ ρίζες, είναι εκείνη που θα προσπαθήσει μετά από 12 χρόνια να φέρει το διαγωνισμό και πάλι στη Σουηδία, δηλαδή στο βορρά, όπως έχουν κάνει την τελευταία δεκαετία η Δανία (2001), η Φινλανδία (2007) και η Νορβηγία (2010). Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα ακολουθήσει το μονοπάτι του Alexander Rybak (Νορβηγία 2009), που ήταν το απόλυτο φαβορί πριν καν εκλεγεί για να εκπροσωπήσει την χώρα του και νίκησε με τεράστια διαφορά ή αν θα είναι μια απλή “φούσκα” που απλώς συζητιέται, όπως έγινε πέρσι με την Γαλλία την οποία πλάσαραν εξαρχής ως νικήτρια και κατέληξε 15η!!! Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι Σουηδοί αποφάσισαν ξαφνικά φέτος να αλλάξουν το χώρο όπου γινόταν η επιλογή του τραγουδιού τους, ένα στάδιο 15.000 θέσεων… Οι απαιτήσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες και έτσι αποφάσισαν να κάνουν τον τοπικό τελικό σε νέο υπερσύγχρονο στάδιο 50.000 θέσεων!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

——————-

12. Γεωργία
Ερμηνεία : Anri Jokhadze
Τίτλος : I ‘m a joker
Μουσική-Στίχοι : Rusudan Chkhaidze, Bibi Kvachadze

Εδώ κολλάει αυτό που λένε έχω μείνει …speechless! Δε σας το λέω άφωνος, γιατί το κατέχουμε το αγγλικό! Τι να πω και εγώ τώρα?! Ένα ποπ κομμάτι, καλό ή κακό το αφήνω να το κρίνετε εσείς, με έναν πρωτότυπο στίχο, και γενικά σκοπός του τραγουδιού είναι να ανεβάσει την ένταση στο στάδιο… (αμφιβάλλω βέβαια αν θα τα καταφέρει!) Από το video clip, πέραν της εξαιρετικής κόμης του τραγουδιστή που είναι …εμφανέστατη, παίρνουμε και μια ιδέα για το τι θα δούμε στη σκηνή εκείνη την ώρα, δηλαδή πως θα στηθεί περίπου το κομμάτι. Εσείς μπορεί να το δείτε τότε… Εγώ πάλι θα βρω ευκαιρία να …περιποιηθώ τους καλεσμένους που θα έχω!

——————-

Και κάπου εδώ τελειώσαμε και σήμερα! Αξίζει να πούμε, ότι δημοσιεύθηκαν τα προγράμματα των προβών. Οι πρόβες της Ελλάδας θα γίνουν Κυριακή 13 Μαΐου στις 10.30 και Πέμπτη 17 Μαΐου στις 10.30 ώρα Ελλάδας.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here