16/10/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Η Γλυκερία είναι από τις λίγες ερμηνεύτριες που γνωρίζουν επιτυχία και εκτός των ελληνικών συνόρων. Είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη αγάπη που της τρέφουν στο Ισραήλ και την Τουρκία, ενώ δίσκοι της έχουν κυκλοφορήσει στην Αγγλία, στην Γαλλία και την Ισπανία. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτού του “ανοίγματός” της στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες της λεγόμενης “world” σκηνής, όπως η Natacha Atlas, ο Omar Farouk Tekbilek, η Ofra Haza, o Javier Limon κ.α.

glykeria

Την αγάπη της αυτή για τις μουσικές του κόσμου έρχεται να μας δηλώσει για μία ακόμη φορά στις παραστάσεις-έκπληξη, υπό τον τίτλο “ethnic experience”, που ετοιμάζει αυτή την περίοδο στο Passport. Έτσι λοιπόν τις Παρασκευές 25 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα συναντήσει στη φιλόξενη μουσική σκηνή του Πειραιά τον Αντρέ Μάια από την Πορτογαλία, την Ντιλέκ Κοτς από την Τουρκία και τον Ντάσο Κούρτι από την Αλβανία.

Ο André Maia με την κιθάρα του θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του φάδο, που σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο, της μελαγχολικής λαϊκής μουσικής της Πορτογαλίας. Η Ντιλέκ Κοτς, που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Γλυκερία, θα τραγουδήσει τραγούδια από την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης που είναι γνωστά και στις δυο χώρες.Ο Ντάσο Κούρτι, συνθέτης και σολίστας του ακορντεόν με εξαιρετική αγάπη για την ελληνική μουσική, θα ολοκληρώσει την πολυεθνική παρέα και θα μας ταξιδέψει στους βαλκανικούς ήχους που τόσο καλά γνωρίζει.

glykeria passport

Η Γλυκερία όπως δηλώνει είναι πολύ χαρούμενη για τη συνεργασία της με τους συναδέλφους της, αφού όλους τους χαρακτηρίζει η αγάπη για την μουσική και τα τραγούδια που έχουν «άρωμα» παράδοσης και Μεσογείου. Επίσης γιατί θα μπορέσει να τραγουδήσει εκτός από τα αγαπημένα μας λαϊκά, σμυρνέικα και παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις γωνιές της Μεσογείου, που πάντα ήθελε να εντάξει στο πρόγραμμά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here