Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ του Κώστα Μακεδόνα με τίτλο «Αντικριστά». Τη μουσική των τραγουδιών υπογράφει εξ ολοκλήρου ο Γιώργος Θεοφάνους ενώ οι στίχοι ανήκουν στον Νίκο Μωραΐτη. Το νέο cd περιλαμβάνει έντεκα πολύ όμορφα λαϊκά τραγούδια, που απογειώνει με την εξαιρετική του φωνή ο Κώστας Μακεδόνας, ένας από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές που διαθέτει η Ελλάδα.

Στο album θα συναντήσουμε το ήδη επιτυχημένο single «Το φινάλε» που ακούγεται εδώ και αρκετούς μήνες στα ραδιόφωνα καθώς και το ντουέτο του Μακεδόνα με τη Γλυκερία «Αντικριστά» που ήδη έχει κάνει αίσθηση από τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις των τριών καλλιτεχνών το φετινό χειμώνα στην Αττική Σκηνή.

Από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν με την πρώτη ακρόαση είναι το εξαιρετικό λαϊκό «Θέλει άλλο τρόπο», το πολύ επίκαιρο για την στιχουργική του «Τώρα μη μιλάς» και το ιδιαίτερο «Δυο άνθρωποι μικροί». Μια πολύ αξιόλογη δισκογραφική εργασία που σίγουρα αξίζει την προσοχή μας και για την οποία θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερα σχόλια…

 

 ——-

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες η νέα κοινή δισκογραφική συνεργασία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Δημήτρη Μπάση. Στο νέο album, στο οποίο ο πρώτος θα έχει τον ρόλο του συνθέτη και ο δεύτερος του ερμηνευτή, τα λόγια των τραγουδιών υπογράφουν κάποιοι από τους σπουδαιότερους έλληνες στιχουργούς όπως ο Μάνος Ελευθερίου, η Λίνα Δημοπούλου, ο Ισαάκ Σούσης καθώς και άλλα νέα παιδιά. Την ενορχήστρωση του cd έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Μαχαίρας ενώ την παραγωγή επιμελείται ο βετεράνος Γιώργος Μακράκης. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή την φαινομενικά αταίριαστη συνύπαρξη που όμως ευχόμαστε να κάνει την έκπληξη και να μας χαρίσει πολλά όμορφα τραγούδια…

 

——-

Μετά από πολλά χρόνια  ο απόδημος Ελληνισμός – και όχι μόνο – θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει την σπουδαία Ελληνίδα τραγουδίστρια στις μεγαλύτερες πόλεις και μουσικές σκηνές της Ευρώπης! Η Χάρις Αλεξίου θα ταξιδέψει για μια ακόμη φορά την Ελληνική μουσική στα πέρατα του κόσμου και θα χαρίσει μοναδικές στιγμές στους απανταχού θαυμαστές της! Το πρόγραμμά της θα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, απρόβλεπτες ερμηνείες καθώς και υλικό από την πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να ‘σαι».

Το πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών της είναι το ακόλουθο:

15/5/2011: Ελσίνκι – Finlandia Hall
29/5/2011: Βιέννη – Konzerthaus
31/5/2011: Μόναχο – Circus Krone
1/6/2011: Στουτγάρδη – Liederhalle
2/6/2011: Ζυρίχη
4/6/2011: Φρανκφούρτη – Jahrhunderrthalle
5/6/2011: Ντίσελτόρφ- Philipshalle
7/6/2011: Βρυξέλλες – Cirque Royal
9/6/2011: Παρίσι – Olympia
11/6/2011: Χάγη – World Forum Theatre

——-

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες το νέο album του Γιώργου Σαμπάνη με τίτλο «Μυστήριο Τρένο». Το cd περιλαμβάνει δέκα φρέσκα τραγούδια του νεαρού τραγουδοποιού σε «υγιείς» ποπ-ροκ δρόμους που ενορχήστρωσε με ξεχωριστή έμπνευση ο Χρήστος Σούμκα. Στο album στίχους γράφουν ο Θάνος Παπανικολάου, η Ελεάνα Βραχάλη και ο Δημήτρης Φάκος. Στο CD συμπεριλαμβάνονται και δύο ξεχωριστές συνεργασίες, μια με τη Δέσποινα Ολυμπίου στο τραγούδι «Ακίνδυνη Αγκαλιά» και μια με τους Proffesional Sinnerz στο τραγούδι «Το Καλοκαίρι Αυτό Στον Ουρανό».

Ο Χρήστος Αβδελάς έπαιξε τα περισσότερα μουσικά όργανα και ανέλαβε την ηχοληψία των τραγουδιών. Τέλος ο Αντώνης Καπίρης ανέλαβε το artwork του δίσκου ενώ ο Γιώργος Καλφομανώλης τη φωτογράφηση. Στη νέα δουλειά συμπεριλαμβάνονται τα ήδη αγαπημένα «Στων Ματιών Σου Το Γκρίζο» και «Μακριά Για Όσο Ζω» ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει και το ομότιτλο τρίτο single «Μυστήριο Τρένο».

 

——-

H Ηρώ επιστρέφει μετά από αρκετά μεγάλη απουσία από τα μουσικά δρώμενα στο Almaz για ένα μοναδικό live! Έτσι είναι οι σχέσεις, Τίποτα, Θέλω να με κρατάς, Έτσι είμαι εγώ, Γιατί φοβάσαι, Μετράω στιγμές, Άτιμα τα πράγματα, είναι μερικές μόνο από τις επιτυχίες της δημοφιλούς τραγουδίστριας που θ’ απολαύσουμε live την Κυριακή 17 Απριλίου στο αγαπημένο στέκι στο Γκάζι ενώ δεν θα λείψουν αγαπημένα τραγούδια πολλών αξιόλογων τραγουδοποιών. Μαζί με μια παρέα αξιόλογων μουσικών η Ηρώ θα μας ταξιδέψει με τις ατμοσφαιρικές μελωδίες της αλλά και το δυναμισμό της και το κέφι της!

 

——-

Δύο χρόνια μετά τις τελευταίες της εμφανίσεις στη συμπρωτεύουσα η Νατάσα Θεοδωρίδου επιστρέφει σε ένα γνώριμο γι’ αυτήν χώρο, έτοιμη να μας χαρίσει μοναδικές μουσικές βραδιές! Έτσι λοιπόν από το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου θα βρίσκεται στο Orama της Θεσσαλονίκης με ένα γνήσιο λαϊκό πρόγραμμα. Στο πλευρό της θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Γαλανός ενώ το σχήμα θα πλαισιώνεται και από ανερχόμενους τραγουδιστές, γνωστούς στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει με set και ο γνωστός Dj Antoni Dimitriadis, resident dj στις εμφανίσεις πολλών μεγάλων ερμηνευτών. Στο πρόγραμμα της η λαϊκή τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει εκτός από όλες τις μεγάλες της επιτυχίες και κομμάτια από το τελευταίο της album «Η ζωή μου έρωτας» ανάμεσα στα οποία και τα δυνατά hits «Τώρα θα πονάς» και «Ψέμα».

——-

Νέο single κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες η Πέγκυ Ζήνα. Η αγαπημένη λαϊκή τραγουδίστρια επιστρέφει με άκρως καλοκαιρινή διάθεση και μας μεταφέρει στον «δικό της πλανήτη». Το «Στον δικό μου πλανήτη» μαζί με ένα ακόμη καινούριο τραγούδι σε έντονους ρυθμούς θα συμπεριληφθεί στο repackaging της τελευταίας πλατινένιας δισκογραφικής δουλειάς της ερμηνεύτριας με τίτλο «Ευαίσθητη ή λογική» τη μουσική της οποίας υπογράφει ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και τους στίχους η Ελεάνα Βραχάλη.

——-

Δύο ροκ προσωπικότητες συναντιούνται μουσικά. Ο Νίκος Καρβέλας και ο Λάκης Παπαδόπουλος “ροκάρουν” στο στούντιο και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι που μας επιβεβαιώνει ότι… «όλα είναι μες στο μυαλό». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού – ντουέτο που παίζει στα ραδιόφωνα και ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο στις προτιμήσεις των ακροατών, αλλά και της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Νίκου Καρβέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τη Heaven. Το album θα περιλαμβάνει 11 τραγούδια, από τα οποία τα  εφτά είναι ολοκαίνουργια ενώ θα συναντήσουμε και τέσσερις πρωτότυπες διασκευές στα πασίγνωστα «Καλοκαιρινές διακοπές», «Νάντια», «Βλάκα» και «Ποτέ μη λες ποτέ».

——-

Ο Πάνος Κιάμος μόλις κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο «Ολοκαίνουργιος». Ο δίσκος περιλαμβάνει δέκα έξι ολοκαίνουργια τραγούδια, τη μουσική των οποίων υπογράφει πλήθος δημιουργών όπως ο Δημήτρης Χάρμας, ο Βασίλης Γαβριηλίδης, ο Χρήστος Δάντης, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Χριστόδουλος Σιγανός και ο Νίκος Τερζής, ενώ στίχους έχουν γράψει ανάμεσα σε άλλους οι Θάνος Παπανικολάου, Βίκυ Γεροθόδωρου, Νίκος Σαρρής, Valentino, Άννα Ιωαννίδου, Δημήτρης Τσάφας και Γιώργος Μουστάκας.

Το τραγούδι «Από Δευτέρα» είναι το πρώτο που ξεχώρισε και έχει γίνει πολύ γρήγορα επιτυχία σε όλα τα ραδιόφωνα της χώρας, κατακτώντας τις πρώτες θέσεις του ελληνικού airplay…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here