14/7/2010
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο King George, στο κέντρο της Αθήνας, η δεύτερη συνέντευξη τύπου για το μουσικό διαγωνισμό Eurovoice, που θα λάβει χώρα στην Ελλάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (συγκεκριμένα στις 23 & 24 του μηνός), στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο γνωστός Έλληνας παραγωγός Μίλτος Καρατζάς, μαζί με τον πολύ γνωστό Γάλλο μουσικοσυνθέτη και πρόεδρο του Eurovoice, Eric Serra, αλλά και τη Nino Bakradge που είναι η υποδιευθύντρια του διαγωνισμού, ενημέρωσαν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί για τις εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από τον πανευρωπαϊκό αυτό διαγωνισμό. Το Music Corner ήταν εκεί και σας μεταφέρει όλα τις λεπτομέρειες!

Ο Μίλτος Καρατζάς ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, σύστησε στον κόσμο τον Eric Serra, καθώς και την Nino Bakradge. Ύστερα, καλωσόρισε τους 3 από τους 33 καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό και ήταν παρόντες στη συνέντευξη τύπου. Οι τρεις καλλιτέχνες που έδωσαν το «παρών» και επιλέχθηκαν μέσα από τις διαφανείς διαδικασίες του διαγωνισμού για να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στον τελικό, ήταν ο Γιώργος Τεντζεράκης, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, το συγκρότημα «The Secret» με τη Φλώρα Θεοδώρου και τον Πάνο Νικολακόπουλο που εκπροσωπούν την Κύπρο και η Μαρλέν Αγγελίδη (γνωστή από το συγκρότημα «Ηi5») που, ως …μισή Αγγλίδα, θα εκπροσωπήσει την Αγγλία.

Έπειτα, ο κύριος Καρατζάς έδωσε το λόγο στον κύριο Serra, ο οποίος εξήγησε γιατί βρίσκεται εδώ, δηλώνοντας: «Με προσκάλεσαν να είμαι ο καλλιτεχνικός διευθυντής σ’ αυτή τη διοργάνωση, πράγμα που το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον, γιατί το κοινό κρίνει μέσα από διαδικασίες εντελώς διαφανείς την αξία των τραγουδιών. Όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προώθησης της μουσικής, μιας και τη σημερινή εποχή ο χώρος αυτός βρίσκεται σε χαοτική κατάσταση και προσπαθούν να βρουν λύση στα ερωτήματα αυτά, αλλά δεν το έχουν καταφέρει ακόμα. Το Eurovoice θεωρώ ότι έρχεται την κατάλληλη στιγμή και δίνει την ελπίδα να είναι ένα βήμα για τη προώθηση και τη διαφήμιση της μουσικής παγκοσμίως».
Αμέσως μετά, ο Μίλτος Καρατζάς ξαναπήρε το λόγο τονίζοντας ότι «επειδή η μουσική βιομηχανία όντως βρίσκεται σε κρίση παγκοσμίως, το Eurovoice, καθώς και το portal στο διαδίκτυο που έχει δημιουργηθεί για τον διαγωνισμό αυτό, φιλοδοξεί στο μέλλον να γίνει ένα πλήρες forum μουσικών προτάσεων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ήδη περίπου 1500 τραγούδια ανέβηκαν στο site και διαγωνίστηκαν για τη βραδιά του τελικού, από τα οποία επιλέχθηκαν τα 33 που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους εκείνη τη βραδιά. «Στόχος μας από δω και πέρα δεν είναι απλά η διοργάνωση του διαγωνισμού κάθε χρόνο, αλλά να ανεβαίνουν στο portal τραγούδια που να ξεχωρίζουν και να ακούγονται παντού. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Eurovoice είναι, επίσης, η τεχνική που το περιβάλλει και στο portal αλλά και στη διαδικασία του διαγωνισμού, όπως θα δείτε και τις δυο μέρες του τελικού τον Σεπτέμβριο».

Για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους καλύτερα  για την τεχνική αυτή, τη σκυτάλη πήρε η κυρία Bakradze που είναι καλή γνώστης του θέματος, δείχνοντάς μας τις αλλαγές που έχουν γίνει στο portal. Η κυρία Brakradze δήλωσε ότι το site έχει γίνει πολύ πιο δημιουργικό κι εύχρηστο και η προτεραιότητα έχει δοθεί στους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που θα πάνε στον τελικό. Επίσης, τόνισε ότι διευκολύνθηκαν  οι συνθήκες για τη συμμετοχή των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό και υπάρχει μέσω του διαδικτύου τρόπος που βοηθά τη διαδικασία της προώθησης της μουσικής σε συνεργασία με τους μουσικούς. Ακόμα είπε ότι έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην πρωτεύουσα του Eurovoice, την Αθήνα, καθώς όποιος θέλει μπορεί να πληροφορηθεί πράγματα για την πόλη που διοργανώνει τον διαγωνισμό. Η κυρία Brakradze, συνέχισε παρουσιάζοντας τη μασκώτ του Eurovoice (δείχνοντας παράλληλα κι ένα βίντεο γι’ αυτήν), που δεν είναι άλλος από τον Voxy, ο οποίος έχει πάνω του μια καρδιά που χτυπά στο ρυθμό της μουσικής και έχει ως στόχο ο διαγωνισμός αυτός να γίνει ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς της μουσικής στο μέλλον.

Λίγο πριν τελειώσει η ενημέρωση για τις εξελίξεις του διαγωνισμού, ο κύριος Καρατζάς έκανε έναν μικρό επίλογο, πληροφορώντας τους παρευρισκομένους ότι στις δυο μεγάλες βραδιές του τελικού, πέρα από τις 33 χώρες που θα λάβουν μέρος, θα τραγουδήσουν και γνωστοί Έλληνες αλλά και ξένοι καλλιτέχνες, αποκαλύπτοντας όμως μόνο τον έναν εξ’ αυτών, την Anastasia! «Έτσι, για να σας κρατάμε σε αγωνία και να έχετε αμείωτο το ενδιαφέρον, θα σας ανακοινώνουμε έναν την εβδομάδα!» είπε γελώντας χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά, κάλεσε τον εκπρόσωπο της Ελλάδας, Γιώργο Τεντζεράκη για να υπογράψει το συμβόλαιο που δίνει το Eurovoice στο νικητή της βραδιάς του τελικού, δηλώνοντας χαριτολογώντας ότι αυτό δε γίνεται για λόγους εύνοιας του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, αλλά για να φέρει γούρι στο διαγωνισμό, αφού για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Τεντζεράκης με τη σειρά του, ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν με την ψήφο τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

Τελειώνοντας, ήρθε η στιγμή για να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους οι δημοσιογράφοι στα στελέχη του διαγωνισμού. Ερωτήσεις μπορούσαν να κάνουν και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα, αλλά και δύο δημοσιογράφοι από το εξωτερικό που βρίσκονταν συνδεδεμένοι μέσω  skype στο διαδίκτυο! Μέσα από τη διαδικασία των ερωτήσεων μάθαμε καταρχήν τι βραβεία θα λάβει ο νικητής του διαγωνισμού (100.000 ευρώ και συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία), το ότι προς το παρόν ο διαγωνισμός θα γίνεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει και σε κάποια άλλη χώρα, ότι η είσοδος για το κοινό στις δυο βραδιές του τελικού δε θα είναι ελεύθερη, αλλά θα υπάρχει μεγάλη γκάμα εισιτηρίων, όπως επίσης ενημερωθήκαμε και για τη διαδικασία της ψηφοφορίας, στην οποία θα ψηφίζει μόνο το κοινό μέσω διαδικτύου αλλά και μέσω μηνυμάτων από κινητά τηλέφωνα, ενώ δεν θα υπάρχουν καθόλου επιτροπές.

Κλείνοντας, ο κύριος Καρατζάς ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά όσους βρέθηκαν στη συνέντευξη, προτρέποντας όλους να δουν στους υπολογιστές που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα ένα παιχνίδι που έχει φτιαχτεί με τη μασκώτ του διαγωνισμού, τον Voxy, και να θαυμάσουν από κοντά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στο site.

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

—————————-

Περισσότερα για το Eurovoice από την ίδια την εταιρεία παραγωγής…

Όλα ξεκίνησαν το 1994 όταν ο ταλαντούχος κιθαρίστας και front man μιας ροκ  μπάντας, Christopher Richardson, εμπνεύστηκε ένα νέο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός αυτός σύμφωνα με τον Christopher θα λάμβανε χώρα ζωντανά με τη βοήθεια της πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Η διάδοση του Internet λειτούργησε σ’ αυτό καταλυτικά και έτσι ξεκίνησε τις διαδικασίες για να το κάνει πράξη.

Το 1998 όμως ο Christopher πέθανε και το όνειρό του έμεινε στα σκαριά… Στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν την ιδέα του, οι φίλοι του Christopher ίδρυσαν το 2008 την εταιρεία Q Productions και προετοίμασαν το έδαφος για τον πρώτο μουσικό διαγωνισμό EuroVoice.

Ο Μεγάλος Τελικός του EuroVoice θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Το Internet Stage στην ιστοσελίδα www.eurovoice.tv είναι μια καινοτομία του EuroVoice, μέσω του οποίου 420 καλλιτέχνες από 39 Ευρωπαϊκές χώρες υπέβαλαν τις συμμετοχές τους και περισσότεροι από 600.000 Ευρωπαίοι fans ψήφισαν τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Η φάση της ψηφοφορίας στο Internet ολοκληρώθηκε στις 26 Μαΐου 2010. Οι καλλιτέχνες από 33 Ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, προκρίθηκαν στον Μεγάλο Τελικό.

Η Οργανωτική Επιτροπή του EuroVoice έχει αναλάβει την προώθηση και την προβολή των υποψηφίων του Μεγάλου Τελικού. Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα του EuroVoice.

Σύμφωνα με τον σπουδαίο Γάλλο συνθέτη και Πρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού EuroVoice, Eric Serra, πρόκειται για «ένα μοναδικό πείραμα που σκοπό έχει την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο».

Οι 34 φιναλίστ είναι:   

01. Albania Altin Goci 
02. Armenia The Bambir
03. Austria Tafkanik
04. Azerbaijan Elmar Askerov
05. Belarus Berta
06. Belgium Loic Walo
07. Bosnia and Herzegovina    Catch Up Paradise
08. Bulgaria Boryana Hristova
09. Croatia Vlatka Buric
10. Cyprus The Secret
11. Denmark Pil
12. Estonia Dominanta
13. France 3nity Brothers
14. FYR Macedonia Andrijana Janevska
15. Germany Prema Yin and MON9
16. Greece George Tentzerakis
17. Israel Doro-Doron Eitan 
18. Italy Bohémièn Skyzzoyd Orchestrers
19. Latvia Diana Pirags
20. Lithuania Valdas Karklelis – WILDMAN
21. Malta Lawrence Gray
22. Moldova P-Ragga
23. Norway  Bjorn Lislegaard
24. Poland Spacey
25. Portugal Ekus
26. Russia Stas Borisov
27. Serbia duo Moderato
28. Slovenia Jerry & Blueberry
29. Spain Demiserables
30. Sweden Lars Krantz
31. Switzerland Loraine & the toy soldiers
32. Turkey Teoman Nazif
33. Ukraine Mark Savin
34. United Kingdom Marlain Angelides

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here