Γράφει ο Κώστας Φροντιστής
Φωτογράφηση: Γρηγόρης Θανόπουλος
24/9/2010
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας Eurovoice)

Eurovoice ημέρα πρώτη και επιτέλους είδαμε περί τινός πρόκειται αυτός ο διαγωνισμός καθώς μέχρι και χτες 23/09 που διεξήχθη το πρώτο μέρος του διαγωνισμού, πολλοί από τους τηλεθεατές δεν γνώριζαν καν ποια θα είναι η μορφή του. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι χτες θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις 12 από τις συνολικά 28 χώρες που διαγωνίζονται και ότι ο νικητής θα έχει ένα συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική εταιρία, αλλά και το ποσό των 100.000 ευρώ στην τσέπη του!

H ώρα είναι 9 λοιπόν και οι οικοδεσπότες του διαγωνισμού, δηλαδή η εκρηκτική Pamela Anderson και ο πρόεδρος του Eurovoice, Eric Serra, εμφανίζονται στη σκηνή του, όχι και τόσο, κατάμεστου «Αθηνών Αρένα». Με συνοπτικές διαδικασίες στη σκηνή εμφανίζονται και οι εκπρόσωποι των 12 χωρών της πρώτης βραδιάς, για να χαιρετίσουν το κοινό και ακολουθούν μικρά βίντεο με τα τραγούδια τους. Και ο διαγωνισμός ξεκινά με πρώτο διαγωνιζόμενο τον Γιώργο Τεντζεράκη, εκπρόσωπο της Ελλάδας με ένα αντικειμενικά πολύ ωραίο τραγούδι, το «Τι παραπάνω» που κερδίζει το έντονο χειροκρότημα του κοινού.

Ακολουθούν οι υποψήφιου από Αρμενία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιταλία, Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Fyrom και Ουκρανία. Ένα επίπεδο τραγουδιών που κατά γενική ομολογία ήταν μέτριο με ελάχιστες εξαιρέσεις. Προσωπικά ξεχώρισα ανάμεσα σε αυτά, το τραγούδι της Ουκρανίας με μια πολύ δυνατή μπαλάντα, του Fyrom επίσης με μπαλάντα καθώς και του Βελγίου με τον Loic Walo ο οποίος είπε ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Michael Jackson. Μια από τις πιο ωραίες στιγμές του διαγωνισμού ήταν το χορευτικό συγκρότημα «FreDom» το οποίο βγήκε αφού ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές για να γεμίσει τη σκηνή με χορό, ενέργεια, δυναμισμό και πάθος.

Και κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά, (πριν καν ολοκληρωθούν οι εμφανίσεις των συμμετοχών), και με την αποχώρηση του Σάκη Ρουβά να συζητιέται ακόμα, βλέπουμε την Anastacia η οποία ήταν και ένα δυνατό χαρτί για τη βραδιά, να ανεβαίνει στη σκηνή. Όχι όμως για να τραγουδήσει, αλλά για να μας ανακοινώσει λυπημένη τα δυσάρεστα νέα, ότι δε θα μπορέσει δηλαδή να τραγουδήσει (ούτε καν playback) γιατί όπως είπε «ένα στοιχείο της παραγωγής» δηλαδή ένα μηχάνημα καπνού, προκάλεσε ζημιά στη φωνή της. Και μάλιστα όλα αυτά τα είχε γράψει και σε χαρτί …για να μην τα ξεχάσει! Όπως είναι αναμενόμενο, ένα μεγάλο μέρος του κοινού που είχε ταξιδέψει από μακριά αλλά είχε πληρώσει και εισιτήρια για να την δει από κοντά, έφυγε δυσαρεστημένο και απογοητευμένο.

Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την παρουσιάστρια Pamela Anderson που όσο εκρηκτική και αν είναι, κατάφερε απλά να περάσει απαρατήρητη σαν παρουσιάστρια… Φάνηκε ότι απλά προσκλήθηκε για να υπάρχει ένα δυνατό όνομα για την παρουσίαση του Eurovoice, που δεν την έκανε τελικά με επαγγελματισμό, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχε κάνει ούτε μία πρόβα τουλάχιστον τα λόγια της.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα απρόοπτα και άλλες αποχωρήσεις τη σημερινή δεύτερη βραδιά του διαγωνισμού (με αυτή την ευχή άλλωστε έκλεισαν και οι παρουσιαστές της βραδιάς). Ακόμα κι αν δεν έχουμε τέτοιες εκπλήξεις όμως, δε μπορούμε να πούμε ότι ήταν και η καλύτερη αρχή για τον διαγωνισμό. Σίγουρα είναι φιλότιμες τέτοιες προσπάθειες και μακάρι να καταφέρει να γίνει θεσμός το Eurovoice, αλλά μάλλον χρειάζεται περισσότερη δουλειά και πιο σωστές επιλογές για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη πρώτη μέρα του Eurovoice

Αφίξεις
Stage – Pamela Anderson & Eric Serra
Greece – George Tentzerakis
Armenia – The Bambir
Bulgaria – Boryana Hristova
Turkey – Teoman Nazif
Italy  – Bohémièn Skyzzoyd Orchestrers
Belgium – Loic Walo
Azerbaijan – Elmar Askerov
Παρέμβαση Anastacia
Portugal – Ekus
Latvia – Diana Pirags
Bosnia and Herzegovina – Catch Up Paradise
FYROM – Andrijana Janevska
Ukraine – Mark Savin
Χορευτικό συγκρότημα FreDom
After the event

——————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here