Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος


Με νέο τραγούδι – πρόταση, επιστρέφει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το «Τράβα ρε μάγκα» είναι ένα τραγούδι με ρίζα στο ρεμπέτικο τραγούδι και απόλυτα σημερινή ενορχήστρωση. Προλογίζει την επόμενη ολοκληρωμένη δουλειά της Ελένης Τσαλιγοπούλου που θα κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς και μας προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο για τις επερχόμενες εμφανίσεις της τον Δεκέμβριο στο Passport.

tsaligopoulou eleniΗ Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι συνυπεύθυνη για τη σύνθεση αυτού του ευφάνταστου κομματιού, μαζί με τον Σπύρο Χατζηκωνσταντίνου, ενώ τους στίχους έχει γράψει ο Κώστας Λειβαδάς, υπεύθυνος για μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της.

Η ιδέα της φράσης “Τράβα ρε μάγκα και αλάνι, τράβα για το Πασαλιμάνι” και της μελωδίας στο ρεφρέν είναι βασισμένη στο παλιό τραγούδι του Κώστα Σκαρβέλη, «Τράβα ρε μάγκα και αλάνι» και λειτουργεί σαν μια γέφυρα που ενώνει το παρελθόν και τις μουσικές αναφορές της Ελένης Τσαλιγοπούλου, με τις σύγχρονες ανησυχίες της.

Στο τραγούδι κάνει το ντεμπούτο της και η νεοσύστατη μπάντα Bogaz Musique, που θα είναι παρούσα και στις εμφανίσεις της Ελένης Τσαλιγοπούλου και εκφράζει ηχητικά το blend του παραδοσιακού με το σύγχρονο ήχο.

Ακούστε το νέο τραγούδι εδώ:

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Ακούστε το νέο τραγούδι της Ελένης Τσαλιγοπούλου! Με νέο τραγούδι – πρόταση, επιστρέφει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το «Τράβα ρε μάγκα» είναι ένα τραγούδι με ρίζα στο ρεμπέτικο τραγούδι και απόλυτα σημερινή ενορχήστρωση. Προλογίζει την επόμενη ολοκληρωμένη δουλειά της Ελένης Τσαλιγοπούλου που θα … Read more on Music Corner […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here