Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Κι ενώ αυτές τις ημέρες αναχωρεί για την Αμερική όπου θα δώσει μια σειρά συναυλιών με τον Γιώργο Νταλάρα και την Ελένη Βιτάλη, η Γλυκερία έχει ήδη προγραμματίσει τις χειμερινές της εμφανίσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα από τον Δεκέμβρη στο Φως της Ιεράς Οδού. Τον φετινό Χειμώνα η σπουδαία ερμηνεύτρια θα συναντηθεί για πρώτη φορά επί σκηνής με έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς-και όχι μόνο- τραγουδιστές, τον Μανώλη Λιδάκη.

glykeria-lidakis

Η επικείμενη συνεύρεσή τους έχει γεμίσει με ανυπομονησία τους φίλους του καλού λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού και αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Να θυμίσουμε ότι Γλυκερία και Λιδάκης έχουν συναντηθεί δισκογραφικά το 1983 στο τραγούδι “Στο Σου-Μι-Τζού” του Νίκου Ξυδάκη ενώ η Γλυκερία συμμετείχε με τρία τραγούδια στον δίσκο του Λιδάκη “Όλα δικά μας κι όλα ξένα” (2010), κάνοντας φωνητικά.

Στο πρόγραμμά τους εκτός από τις αμέτρητες προσωπικές τους επιτυχίες, θα μας παρουσιάσουν και τραγούδια από τους επερχόμενους δίσκους τους, που ετοιμάζουν αυτή την περίοδο, η μεν Γλυκερία με τραγούδια διαφόρων συνθετών και με διασκευές-έκπληξη, ένα δε δείγμα έχουμε πάρει με το τραγούδι “Σ’ αγαπάω” που κυκλοφορεί διαδικτυακά (https://youtu.be/TnkceNc3TFI), και ο Μανώλης Λιδάκης με τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου (έχουν κυκλοφορήσει ήδη δύο τραγούδια από τη συνεργασία αυτή), ενώ θα συνυπάρξουν και επί σκηνής, κάνοντας ντουέτα-έκπληξη.

Μαζί τους θα βρίσκεται επίσης και ένας πολύ αγαπημένος καλλιτέχνης, ο Μανώλης Κονταρός, ο οποίος σε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος, θα ταξιδέψει το κοινό στο κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού μας τραγουδιού.

Η πρεμιέρα του πολλά υποσχόμενου σχήματος αναμένεται στις 12/12 στο Φως, ενώ θα τους συναντάμε κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here