Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται ένας συγγραφέας και τραγουδοποιός, μια τραγουδίστρια, δύο ζωγράφοι και τρεις ηθοποιοί-σκηνοθέτες και βάζουν ως κοινό στόχο να φτάσουν… ως την άκρη της κλωστής; Εφτά νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική κολεκτίβα, τους “Πλέγμα” που με επίκεντρο το ανέκδοτο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού «Ως την άκρη της κλωστής», δημιουργούν ένα πολύμορφο κουβάρι με λέξεις, μουσικές, ζωγραφιές και αναπαραστάσεις. Ένα πλέγμα καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχει στόχο να σπάσει τα όρια των τεχνών και να μπλέξει ιδέες και δράσεις. Στο τέλος αυτής της διαδρομής μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση θα ζωντανέψει και θα αποτυπώσει με έναν ξεχωριστό τρόπο τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τη κολεκτίβας.

plegma

Οι Πλέγμα μας συστήθηκαν πέρυσι μέσα από δύο μουσικές δημιουργίες τους, το «Για σενα άλλαξα θεό» και το «Θα γυρίσεις» που κυκλοφόρησαν ως single από τη Feelgood Records, και αμέσως κέρδισαν την αγάπη και την προτίμηση των ραδιοφωνικών παραγωγών. Φέτος, ετοιμάζουν μια σειρά δράσεων σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας που στόχο έχουν να μας ξεδιπλώσουν τις πολύπλευρες όψεις της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής συνεύρεσης. Παράλληλα πριν από ένα μήνα περίπου κυκλοφόρησαν το νέο τους single με τίτλο «To Βαλς του Χειμώνα», ένα μελωδικό τραγούδι, ένα βαλς ονειρικό που ερμηνεύει μοναδικά η Εύα Λαύκα.

plegma 2Σε λίγους μήνες μάλιστα θα κυκλοφορήσει το σύνολο του ιδιαίτερου αυτού εγχειρήματος της κολεκτίβας που θα περιλαμβάνει αφενός το διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού με τίτλο «Ως την άκρη της Κλωστής» και αφετέρου το cd  με δέκα τραγούδια ερμηνευμένα από την βασική τραγουδίστρια του πρότζεκ Έυα Λαύκα ενώ θα υπάρχουν και τρεις δυνατές συμμετοχές, της Γλυκερίας (σε ένα τραγούδι έκπληξη που αναμένεται να κάνει αίσθηση) του Θοδωρή Κοτονιά και της Σοφίας Κουρτίδου.

GLYKERIA_ME_TOYS_PLEGMA_
Η Γλυκερία μαζί με τον Παντελή Κυραμαργιό κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του τραγουδιού “Τ’ αστεία μου όνειρα”
plegma me thodori kotonia
Ο Παντελής Κυραμαργιός μαζί με τον Θοδωρή Κοτονιά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here