Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το τέταρτο κατά σειρά single της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα με τίτλο “Αστεία Όνειρα”, το οποίο ερμηνεύει μοναδικά η Γλυκερία! Το νέο single αποτελεί προπομπό του πρώτου album των Πλέγμα με τίτλο «Ώς την Άκρη της Κλωστής», το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Platinum σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΕΝΑΣΤΡΟΝ. Το album θα συνοδεύεται από το ομώνυμο ανέκδοτο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού, στο οποίο ξετυλίγονται ένα κουβάρι λέξεων, μελωδιών, ζωγραφιών και αναπαραστάσεων που υπογράφουν οι Πλέγμα.

plegma glykeria cover

Οι Πλέγμα αποτελούνται από επτά νέους καλλιτέχνες, από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές, οι οποίοι συναντιούνται με κοινό σκοπό να φτάσουν ώς την άκρη της κλωστής. Οι ιστορίες του Παντελή Κυραμαργιού μετατρέπονται σε τραγούδια από τον ίδιο, που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα, ενώ στον ολοκληρωμένο δίσκο θα ακούσουμε και συμμετοχές έκπληξη και από άλλους ερμηνευτές, όπως η Σοφία Κουρτίδου και ο Θοδωρής Κοτονιάς.

Στη συνέχεια η Αμαλία Θεοδωροπούλου και ο Θανάσης Φωτεινιάς ζωγραφίζουν τις μελωδίες, ενώ οπτικές αναπαραστάσεις σκηνοθετούνται από τη θεατρική ομάδα «Ιδέα» των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή. Οι επτά καλλιτέχνες πολύ σύντομα θα συναντηθούν όλοι επί σκηνής με στόχο να ξεδιπλώσουν τις πολύπλευρες όψεις της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής συνεύρεσης, σε μία εξαιρετικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα μουσικό-θεατρική παράσταση στο πρώτο τους έργο «Ώς την Άκρη της Κλωστής».

Το μουσικό τμήμα της κολεκτίβας συμπληρώνουν οι Αλέξανδρος Κούρος, Ιούλιος Κουτσογεωργίου, Νικόλας Μαύρος, Νίκος Σταδιάτης και Γιάννης Ταυλάς.

Plegma

Στα “Αστεία όνειρα” υπογράφει (μουσική, στίχους, και ενορχήστρωση) η ψυχή της κολεκτίβας, Παντελής Κυραμαργιόςενώ έπαιξαν οι μουσικοί:

Κατερίνα Μητροπούλου: Κανονάκι, Ούτι, Κρουστά
Θάνος Λαϊτσας: Ηλεκτρική κιθάρα
Ywona Glinka: Φλάουτο
Βασίλης Κανελλόπουλος: Λαούτο
Φαίη Νικολοπούλου: Tσέλο
Παντελής Κυραμαργιός: Πλήκτρα, Ακουστική κιθάρα, programming
Κώστας Δόξας / Βασιλική Μαυρίκη: Φωνητικά

Η Ηχογράφηση, η Μίξη και το Mastering του τραγουδιού έγινε στο στούντιο “Sounds From The Ground” από τον Κυριάκο Κυριακού ενώ η Γλυκερία ηχογράφησε την φωνή της στο Tamp Studio με ηχολήπτη τον Χρήστο Ταμπουρατζή.glykeria pantelis kyramargios

Δείτε και ακούστε εδώ το επίσημο lyric video του τραγουδιού:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here