«Τα ρεμπέτικα είναι μικρά απλά τραγούδια που τραγουδούν απλοί άνθρωποι. Αν και καταρχήν ερωτικά, τα ρεμπέτικα είναι στο βάθος, μάλλον κοινωνικού περιεχομένου τραγούδια»
Ηλίας Πετρόπουλος

Δέκα τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Καρρά και σε μουσική Νίκου Γύρα και ένα ορχηστρικό συγκροτούν το soundtrack του ρεμπέτικου παραμυθιού, δια χειρός του Δημήτρη Καρρά στην πρώτη συγγραφική του απόπειρα. Καθώς διαβάζουμε την ιστορία συναντάμε τους στίχους των τραγουδιών που σε απόλυτη αρμονία συμπληρώνουν το κυρίως κείμενο.

Ακούγοντας τα τραγούδια μεταφερόμαστε στην εποχή που γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε το ρεμπέτικο τραγούδι. Οι φωνές, των σύγχρονων πρεσβευτών του είδους, δένουν τόσο με τις μελωδίες του Νίκου Γύρα και ακούγοντας το αποτέλεσμα δημιουργείται η αίσθηση ότι ακούς υλικό εκείνης της εποχής και όχι νέα τραγούδια.

Το ενδιαφέρον εγχείρημα ολοκληρώνεται με τις απαγγελίες κειμένων του Ηλία Πετρόπουλου με τη φωνή της ηθοποιού Βίκυς Παπαδοπούλου και του ίδιου του λαογράφου. Αλλά και με το ζωγραφικό / εικαστικό έργο του Λάκη Λαζόπουλου, που έχει απόλυτη θεματική σχέση καθώς ο καμβάς του Λάκη είναι ένα «καπάκι» μπουζουκιού.

Τραγουδούν: Φώτης Βεργόπουλος, Νίκος Γύρας, Γιάννης Διονυσίου, Κώστας Δουμουλιάκας, Ιουλία Καραπατάκη, Ανατολή Μαργιόλα, Θοδωρής Μέρμηγκας, Σοφία Παπάζογλου, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Φώτης Σιώτας και ο Παντελής Καναράκης.

Περίληψη: O Κωστής και η Όλγα γνωρίζονται από μικρά παιδιά. Οι πατεράδες τους ασκούν το επάγγελμα του μουσικού. Ο Ζώης, πατέρας του Κωστή και ο Τάσος, πατέρας της Όλγας δουλεύουν με την κομπανία τους στο μαγαζί του Καλλού. Μαζί τους τραγουδάει η Νίκη. Οι τρεις αυτές ζωές ενώνονται και μέσα από επαγγελματικές αλλαγές, ερωτικά μπερδέματα, χωρισμούς, θανάτους και επανασυνδέσεις, διαμορφώνονται οι ανατρεπτικές καταστάσεις της ιστορίας.

Τα «Καημομπούρια» κυκλοφορούν σε πολυσέλιδο βιβλίο & cd από το Ogdoo Music Group και βρίσκονται ήδη στις προθήκες των δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων. Επίσης κυκλοφορούν ψηφιακά και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στίχοι & Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Καρράς
Μουσική & Ενορχήστρωση: Νίκος Γύρας

Ηχογράφηση: Νίκος Γύρας
Ηχογράφηση , Μίξη, Mastering: Βαγγέλης Καραπέτρος

Aπαγγελία κειμένων του Ηλία Πετρόπουλου: Ηλίας Πετρόπουλος & Βίκυ Παπαδοπούλου
Ευχαριστούμε την Λήδα Πετροπούλου
Επιλογή κειμένων του Ηλία Πετρόπουλου: Στεφανία Καρρά
Εικαστικό: Λάκης Λαζόπουλος
Φωτογράφιση: Ναστάζια Αράπογλου
Ευχαριστούμε την Κατερίνα Κωσταράκου, τον Αλέξη Γεωργούλη και τον Φώτη Ανδρικόπουλο
Artwork: Δημήτρης Καρράς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here