Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Δεκαπέντε καλλιτέχνες «πειράζουν» και παρουσιάζουν τη δική τους Μελίνα Μερκούρη με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό της, σε ένα πολύ ενδιαφέρον album με τίτλο «Playing With Melina – Πειράζοντας τη Μελίνα» που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου από τη Minos – EMI.

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός ως ερμηνεύτρια έχει να επιδείξει περισσότερους από 15 δίσκους και έχει ντύσει με τη φωνή της τις μελωδίες κορυφαίων ελλήνων συνθετών, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος και Βασίλης Τσιτσάνης και έργα των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ.

playing with melina
Κ. Βήτα, Cayetano, Όλγα Κουκλάκη, Kid Loco, Marsheaux, Mikro, Monsieur Minimal, Niadoka, Nikonn, Nteibint, Papercut, (PH)2, Stavento, Σεραφείμ Τσοτσώνης και Φανταστικοί Ήχοι «πειράζουν» τη Μελίνα…

Από «Τα Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι, το κομμάτι που κέρδισε το Βραβείο Όσκαρ Μουσικής το 1960, μέχρι το «Αγάπη που ‘γινες Δίκοπο Μαχαίρι» από τη «Στέλλα», αγαπημένες και κλασικές ερμηνείες αναμειγνύονται με τη σύγχρονη ματιά των νέων εκφραστών της ελληνικής μουσικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here