Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Η επιτυχία που γνωρίζει η Γλυκερία στο Ισραήλ είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους. Στα 22 χρόνια παράλληλης καριέρας της στην χώρα του Ισραήλ (από το 1993) έχει κυκλοφορήσει συνολικά επτά προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες δισκογραφικές δουλειές ισραηλινών συναδέλφων της, κάνοντας μαζί τους ντουέτο ή ερμηνεύοντας ένα τραγούδι. Τα αποτελέσματα αυτής της λαμπρής πορείας ήρθε η ώρα να παρουσιάσει και στο ελληνικό κοινό, συγκεντρώνοντας σε ένα διπλό CD 28 τραγούδια από την εκεί δισκογραφία της.

glykeria by Konstantina Sarri

Στο διπλό album με τίτλο “Road to Jerusalem” που μόλις κυκλοφόρησε από την νεοσύστατη δισκογραφική εταιρία “F Productions.gr” θα συναντήσουμε τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες στο Ισραηλινό κοινό όπως το SHABECHI YERUSALAYIM, το RAHOK RAHOK και το BADAD, ελληνικά τραγούδια που αποδόθηκαν στην εβραική γλώσσα από ισραηλινούς στιχουργούς όπως το “Μέχρι να Βρούμε Ουρανό” και “Το τραγούδι μου” του Στέλιου Φωτιάδη και τα “Κράτα για το τέλος”, “Αναθεμά σε” και “Τα σμυρνέικα τραγούδια” του Παντελή Θαλασσινού καθώς και δυνατές συνεργασίες της ερμηνεύτριας με Ισραηλινούς καλλιτέχνες, όπως η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Ofra Haza, η Chava Alberstein,  o Amil Zarian, o Moshe Morad κ.α. Σε κάποια τραγούδια επίσης συνοδεύει τη Γλυκερία η περίφημη Φιλαρμονική του Ισραήλ με την οποία είχε συμπράξει με μεγάλη επιτυχία τον Μάιο του 1999.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι φωτογραφίες της έκδοσης ανήκουν στην Κωνσταντίνα Σαρρή.

road to Jerusalem cover

Τέλος αυτές τις μέρες κυκλοφορούν και άλλες εκδόσεις από την προσωπική δισκογραφία της Γλυκερίας, όπως ένας πολύ επιτυχημένος δίσκος της που εκδόθηκε αποκλειστικά στο Ισραήλ με τίτλο “14 greek classics” με 14 κλασικά λαικά τραγούδια (Μισιρλού, Μη μου λέτε γι’ αυτή, Μην περιμένεις πια), καθώς και η τελευταία της ελληνική δισκογραφική παραγωγή με τίτλο “Η Γλυκερία τραγουδά Μιχάλη Σουγιούλ”,  η οποία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014 μόνο με Κυριακάτικη εφημερίδα και τώρα ήρθε η ώρα να βρει μια θέση και στις προθήκες των δισκοπωλείων.

14 greek classics cover

tragouda sougioul cover

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here