Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Την πρώτη της δισκογραφική δουλειά παρουσίασε η Σύλβια Ευθυμίου στο Hollywood Stage την περασμένη Τετάρτη.


Η Κύπρια ερμηνεύτρια, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε στην μουσική σκηνή της Ελλάδας με τα live της, κάνει την εμφάνισή της και στην δισκογραφία, με ένα EP που περιέχει επτά κομμάτια και τίτλο “Μικρές Ρωγμές“. Τους στίχους έγραψαν οι Αλέξανδρος Μανταλβάνος, Νίκος Μωραΐτης και Δημήτρης Ξιούτας, ενώ την μουσική όλων των τραγουδιών υπογράφει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης γνωστός για τις electro διασκευές κλασικών συνθέσεων που ερμηνεύει μοναδικά με το ηλεκτρικό βιολί του.


Η συνεργασία των τελευταίων ετών μεταξύ της Σύλβιας και του Άλεξ, οδήγησε στην δημιουργία του δίσκου, με τα τραγούδια να κινούνται σε ποπ και ροκ ήχους, με αρκετά στοιχεία μπαλάντας, δυναμικές εισόδους και σόλο, αλλά και ένα γνήσια λαϊκό κομμάτι, το ομώνυμο του δίσκου, που αποτέλεσε έκπληξη, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δεν συνηθίζει τέτοιου στιλ συνθέσεις.

Το αρχικό τρακ της τραγουδίστριας, έφυγε γρήγορα μετά το πρώτο τραγούδι και με το χειροκρότημα του κοινού που γέμισε το πάντα φιλόξενο Hollywood Stage, η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε πολύ γρήγορα. Η Σύλβια δεν σταμάτησε να ευχαριστεί τους συνεργάτες της και να αναφέρεται στους δημιουργούς των τραγουδιών, σε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά για την ίδια, που χαρακτήρισε ως “γάμο”, θέλοντας να τονίσει πόσο σημαντική είναι η κυκλοφορία του δίσκου της.


Για την παρουσίαση του δίσκου, η Σύλβια και ο Άλεξ επέλεξαν να δώσουν ένα  live διαφορετικό από αυτά που μας έχουν συνηθίσει τον τελευταίο καιρό. Τα τραγούδια του δίσκου ήταν προφανώς το κεντρικό θέμα, αλλά τον εμπλουτισμό του live ανέλαβαν καλλιτέχνες φίλοι της Σύλβιας που συμπλήρωσαν με τον δικό τους τρόπο τη βραδιά, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Ανάμεσα στα τραγούδια του δίσκου που ερμήνευε η Σύλβια, ο John Sarchianakis μαζί με τον κιθαρίστα Γιάννη Οικονόμου, η Πολίνα Πρελορέντζου, που δεν δίστασε να ερμηνεύσει απόλυτα επιτυχημένα τις “Βυθισμένες Άγκυρες” του Πασχαλίδη, φυσικά ο Άλεξ Παπαδιαμάντης που έδωσε ιδιαίτερο τόνο με το βιολί του διασκευάζοντας Vivaldi, αλλά και με το δικό του ηλεκτρονικό “Teyma”.


Ο Γιώργος Βάνας, ένας ολοκληρωμένος showman που ερμήνευσε και το δικό του τραγούδι “Στο δικό σου σκοτάδι”, αλλά και ο Γιάννης Σαββιδάκης, που ανέβηκε τελευταίος στη σκηνή με τη Σύλβια και μας θύμισε τις “10 Μάγισσες”, “Το κορίτσι μου κοιμάται” αλλά και “Το φιλί σου” μετά από απαίτηση της Σύλβιας, συμπλήρωσαν ιδανικά την παρουσίαση των τραγουδιών του δίσκου.


Με την ολοκλήρωση του live με την “Βασιλική” αλλά και την επανάληψη του “Μια λάθος εποχή”, το κοινό έσπευσε να συγχαρεί την Σύλβια για τον δίσκο και την εξαιρετική εμφάνισή της, τον Άλεξ για τις συνθέσεις του αλλά και τους guests της βραδιάς.


Τα τραγούδια του δίσκου:
Μια λάθος εποχή
Έκτη ώρα
Τρεις αναπνοές
Μέσα στο χθες
Να βγεις από τα χρώματα
Κι εγώ είμαι εδώ
Μικρές ρωγμές

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here